in

Games om te relaxen: lekker gamen voor het slapengaan


Dat hangt van een paar factoren af: hoeveel tijd heb je en welk platform gebruik je? Als je per se op je Xbox One of PlayStation 4 wilt spelen, maar die staat in de huiskamer in plaats van in de slaapkamer, dan is dat niet de meest ideale situatie om bij in slaap te doezelen. Je kunt er ook voor kiezen op je mobiel te gamen, maar dan moet je er rekening mee houden dat je de avondstand van je telefoon aanzet. Het blauwe licht dat normaal van je telefoon schijnt is niet bepaald een ideale omstandigheid om in slaap te vallen. Onderstaande games zijn in ieder geval prima keuzes voor het slapengaan.

De Professor Layton-games

Professor Layton

Wat ons betreft is de hele Professor Layton-reeks enorm geschikt om te spelen voor het slapengaan. De grappige gesprekken met de dorpsmensen, het rondtikken op zoek naar hintmuntjes en natuurlijk de puzzels die grote variatie bieden in zowel gameplay als thema. Na een aantal breinbrekers kunnen je hersenen de rust goed gebruiken, en is er bovendien iets rustgevender dan een accent van een Britse gentleman?

Core

De smartphonegame Core nodigt enorm uit om in slaap te vallen. De zwart-witte visuele stijl en de chille muziek weten je al snel in een trance te brengen. Dat je qua gameplay een wit lichtje door geometrische puzzels moet leiden, maakt het helemaal een hypnotiserend geheel. Je hoort bovendien een hartslag, wat nog meer bijdraagt aan rustig worden. Niet dat het een saai spel is: je ziet eigenlijk alleen maar duisternis en je personage is een lichtje, waardoor je pas laat ziet waar je het beestje doorheen moet zien te loodsen. Het blijft leuk om steeds weer nieuwe obstakels te ontdekken.

The Elder Scrolls 5: Skyrim of The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild

Deze twee games noemen we in één adem, want ze hebben allebei dezelfde kwaliteiten als het gaat om helemaal zen worden. Dat begint al bij de geluiden in beide games: die klinken natuurlijk, ook als er muziek in de achtergrond speelt. Je kunt zelf kiezen wat je doet: even lekker op ontdekkingstocht gaan, of een kerker inkruipen om een paar monsters een kopje kleiner te maken. Zo heb je net voor je gaat slapen nog een mooi doel behaald en dat heerlijke gevoel van vervulling ervaren, om je met een glimlach in slaap te laten vallen.

Orbia

Je wil voor het slapengaan niet al te veel drukke dingen om je heen, maar het hoeft ook niet helemaal zonder prikkels te zijn. De smartphonegame Orbia is een fijne, kleurrijke game die qua stijl van je scherm spat. Er zit een pluizig balletje in dat je zo ver mogelijk moet zien te laten stuiteren zonder af te gaan. Dat doe je door op het scherm te tikken, wat het een handige game maakt om liggend te spelen, als je echt klaar bent om in slaap te vallen.

Orbia

Stardew Valley of Animal Crossing

Bij zowel Stardew Valley als Animal Crossing word je in een nieuwe wereld geplaatst en mag je daar rustig met iedereen kennismaken terwijl je geheel op je eigen tempo klusjes klaart In het geval van Animal Crossing is dat vooral het zoeken naar bronnen en deze weer verkopen, om daar vervolgens zelf beter van te worden, maar ook door taken voor anderen uit te voeren. In Stardew Valley moet je een eigen boerderij starten. Je kunt je in deze spellen even helemaal onderdompelen in een rustige spelwereld waarin niets moet en alles mag. Het enige gevaar aan deze games is dat het zó tijdloos voelt, dat je er soms iets langer in blijft hangen dan je van te voren had ingeschat. En die wekker gaat in het echte leven toch echt wel om diezelfde vroege tijd.

Monument Valley

De zeer populaire puzzelgame Monument Valley laat je een prinses door allerlei optische illusies leiden. Dat doe je niet door haar te laten klimmen, maar door juist de wereld om haar heen te veranderen. Die wereld is heel minimalistisch opgebouwd, wat het een rustige game maakt om naar te kijken. Hoe je het speelveld ook manipuleert, het is altijd net een kunstwerk van M. C. Escher. En wat is nou rustgevender dan door de gangen van een kunsthal te wandelen?

Monument Valley 2

Life is Strange

Hoewel de emoties af en toe hoog oplopen in deze episodische reeks, is het een spel waarin weinig actie van je wordt verwacht. Tegelijkertijd zijn er een heleboel reflectiemomenten van personages, die worden begeleid door rustige gitaarmuziek en langzaam aan je voorbij schuivende beelden. Het eerste seizoen is al volledig uit, dus je kunt daar tenminste een goede tien uur in steken. Het enige waar je voor op moet passen is dat je die tien uur uitsmeert over een heleboel avonden, en je niet je nieuwsgierigheid van je laat winnen en het alsnog in een ruk doorspeelt.

Journey

Journey is een reis die je meeneemt in een emotie die je waarschijnlijk niet eerder hebt gevoeld en die ook maar moeilijk te omschrijven is. Je bent een persoon in een gewaad en je baant jezelf een weg door de woestijn naar een berg. Je komt onderweg anderen tegen, maar daarmee kun je alleen via muzikale tonen communiceren. Eigenlijk weet je in deze game helemaal niets en moet je het zelf allemaal maar uitzoeken. Dat kan aan het begin spannend zijn, maar wanneer je eenmaal gewend bent aan die onwennigheid, dan is het vooral een heel geschikt spel om op positieve manier bij in slaap te vallen.

Journey

Zijn er games waarbij jij je hersens in een rustige modus kunt zetten? Laat jouw perfecte manier van schaapjes tellen hieronder achter.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beeldkwaliteit Red Dead Redemption 2 zonder aankondiging aangepast

Snapchat werkt aan gameplatform