in

GameStop blijft positief ondanks slecht fiscaal jaar


Hier moet wel bij gezegd worden dat GameStop, door de manier waarop ze het fiscale jaar van 2017 hebben berekend, een week mist in het afgelopen fiscale jaar, dus in plaats van over 53 weken is de omzet over 52 weken berekend. Het laatste kwartaal en het hele jaar zullen hierdoor iets te lijden hebben gehad.

Gamestop, store

Ondanks dat de verkoop van het volledige fiscale jaar over het algemeen is gedaald, is deze gestegen bij GameStop-winkels in Amerika met 1,8%. Internationaal is deze echter gedaald met 4,8%. Globaal heeft Gamestop $8,3 miljard binnengehaald aan verkopen. Dit is een daling van 4,8% ten opzichte van het fiscale jaar van 2017.

De verkoop in hardware van het vierde kwartaal van 2018 is ook flink gedaald. De Nintendo Switch heeft nog het een en ander weten te redden. Zo is de verkoop van de Xbox One X flink gedaald. Die cijfers zijn echter niet écht met elkaar te vergelijken, omdat de Xbox One X tijdens het vorige fiscale jaar uitkwam. Consoles verkopen na lancering nu eenmaal erg snel, maar de verkoop zakt in de loop der tijd flink af.

Ondanks de cijfers lijkt GameStop zich echter geen zorgen te maken. De voorzitter van het bedrijf, Dan DeMatteo, gaf in een verklaring aan dat ze een groei aan inkomsten verwachten met de nieuwe CEO, George Sherman. “We kijken uit om stappen te maken met George aan de leiding, terwijl we onze strategische oriëntatie verfijnen. Ook voegen we verschillende initiatieven en ontwikkelingen toe om het bedrijf sterker te maken voor de toekomst en het te laten groeien en winstgevend te maken”, aldus DeMatteo.

Nintendo Switch

CFO van het bedrijf, Rob Lloyd, gaf in een eigen verklaring aan dat het bedrijf de uitdagingen erkent en dat GameStop deze problemen aan gaat pakken op verschillende manieren om de ambitie om geld te besparen en meer winst te maken. Volgens Lloyd willen ze dit doen door te focussen op operationele verbeteringen, het besparen op uitgaven en het optimaliseren van prijzen en promotie. “GameStop is de koploper binnen de game-industrie en we blijven toegewijd aan het kapitaliseren van deze positie om ook nieuwe en unieke manieren te vinden waarmee we onze trouwe klanten tegemoet komen. Bovendien willen we op die manier ook nieuwe klanten aantrekken” aldus Lloyd.

GameStop is op drie zaken wel vooruit gegaan. Zo was er bij de accessoires sprake van een stijging van 22% in verkopen, hebben verzamelbare voorwerpen een stijging van 11,2% behaald en zijn de digitale verkopen er met 16,5% op vooruit gegaan.

Eerder deze week liet Sony weten dat het de online aankoop van gamekaarten uit winkels trekt. GameStop is echter niet onder de indruk en geeft aan dat dit geen impact zal hebben op hun inkomsten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dropmix: Rock Band meets kaartspel

Borderlands 3 zou wel eens cross-play co-op kunnen krijgen