in , ,

Geef Xbox Cloud Gaming een kans

Inmiddels is Xbox Cloud Gaming al een tijdje beschikbaar voor alle leden van de Xbox Game Pass Ultimate. Deze geweldige technologie werkt net als bijvoorbeeld een Google Stadia, en laat Xbox-gamers dus spellen spelen zonder moeizame installaties.

Neem een brede selectie klassiekers en nieuwe titels en voeg daar nog een snufje ‘1 euro voor een proefmaand’ aan toe. Wat heb je nu? De beste ervaring van de afgelopen 3 jaar voor gamers op een budget. De prijs/speelplezier ratio is de afgelopen paar jaar bij Xbox al van de kaart, maar Cloud Gaming maakt dat prettige pakketje nog aantrekkelijker.

Voor het volgende stukje heb ik gespeeld op de Xbox One, maar Cloud Gaming is beschikbaar op veel verschillende platforms (waaronder via je Browser)

Sponsored by 3mbps download

Legende gaat dat mijn wifi modem is ontdekt in een oude Aztec-tempel door Amerikaanse ontdekkingsreizigers op zoek naar vervreemd goud. Volgens nieuwsberichten waren de onderzoekers zeer teleurgesteld in hun vondst. “Als de Aztec zulke slechte modems hadden, waren ze misschien het onderzoek niet waard”

Helaas moet ik het in dit geval met ze eens zijn, want al jarenlang heb ik een probleem. Er staan veel leuke games op de gamepass, maar tegen de tijd dat ik bewust ben van het feit dat ik uberhaupt tijd heb om te gamen, heb ik al last van het Syndroom van Netflix

Je weet wel, Netflix Syndroom, waar je urenlang door een lijst series of films scrolt om uiteindelijk, met een diepe zucht, je oude vertrouwde dingetje op te zetten. Alleen op Xbox Game Pass was het nog erger, want tot voor kort moest men een lang installatieproces afwachten om een game te kunnen spelen. Een proces wat soms wel uren kan duren. Dat betekent dus dat stoppen met zoeken en zeggen “Ja, deze ga ik spelen” een heuze commitment is. Wie weet of ik over 4 uur nog zin heb om een vijfde Skyrim-save te beginnen?

Eén klik, let’s go pik

Gisteravond heb ik dus na een lange hiatus mijn Xbox One weer aangesloten aan de televisie om als een dolle van spel naar spel te springen. De games die ik heb gespeeld zijn Dead Cells, Halo: Infinite en Last Stop. Wat vooral indrukwekkend was, was de performance van Xbox Cloud Gaming. Tijdens mijn speelsessies verspreid over zo’n 5 uur, heb ik niet een keer last gehad van (merkbare) lag of internetproblemen.

De spellen bleven constant op een stabiele framerate. Dat was dan misschien te verwachten was van Dead Cells en Last Stop, maar is zeker een verbazing is voor Halo Infinite.

Rapid Fire Reviews

Deze reviews zijn gebaseerd op ~90 minuten speeltijd per game. Dat is natuurlijk niet genoeg om een duidelijke blik te krijgen van de kwaliteit van een game, maar ‘Rapid Fire Eerste Indruk’ klonk niet even mooi.

Dead Cells is een 2D Rogue-like Metroidvania met strakke, vloeiende gameplay en stevige pixelart. Hoewel de humor en atmosfeer van het spel me niet erg aantrekken ligt het combat systeem me erg lekker. Het spel bevat een ongelofelijk arsenaal aan wapens en abilities en is zeker nog een paar speelsessies waard.

Voorlopig cijfer: 7/10

Halo: Infinite (multiplayer) is de free-to-play shooter waar iedereen het de laatste paar weken over heeft. Ik heb echter weinig nostalgie met de Halo-reeks, en dus wist ik al vanaf het begin dat ik een lagere indruk van Halo: Infinite zou hebben. Dat is niet omdat Halo: Infinite geen goede shooter is, het heeft eigenlijk alles wat ik van een goede shooter zou verwachten en is gratis. De vraag die ik echter niet kon stoppen met stellen is “Heb ik deze game niet eerder gespeeld?” Halo: Infinite voelt namelijk als een amalgamatie van alle belangrijke shooters van de afgelopen jaren. Dat is erg leuk voor Halo-fans, die wel goede game konden gebruiken, maar komt op mij ongeïnspireerd over. Graag had ik meer innovatie gezien.

Voorlopig cijfer: 6/10

Last Stop is een verhalende game in de mom van Life is Strange of de Telltale series. Je speelt als drie personages op eigen volgorde door de hoofdstukken in het spel heen. Echter voelt het (Na 90 minuten speeltijd) eerder als een holle imitatie dan een spirituele opvolger. De teleurstellende graphics en stroeve animaties doen me stylistisch denken aan die Johnny Johnny videos op YouTube, en ook de verhalen schieten (Na 90 minuten speeltijd!!) bij mij te kort. 

Voorlopig cijfer: 4/10

Conclusie

Met Xbox Cloud Gaming kon ik gisteravond drie verschillende games spelen zonder zorgen over installaties of opslagruimte. De ervaring was gladjes, en met een enkele klik als drempel was elke game het uitproberen waard. Mijn oordeel over Xbox Cloud Gaming? Geef het een kans!

Heb jij Xbox Cloud Gaming al geprobeerd? Wat was jouw ervaring met de service? Kom kletsen 😀

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
7 maanden geleden

Toevallig gisteren Gamepass Ultimate opgezegd, dus het gaat niet meer gebeuren, ben ik bang. Maar het is mooi als het goed werkt.

Michael-Raymond-Clayton
7 maanden geleden

Indrukwekkend! Ik heb (een poos geleden alweer) Playstation Now geprobeerd via streaming en dat was zo lachwekkend slecht qua lag (terwijl ik gewoon een stevige glasvezel aansluiting heb) dat ik me echt afvroeg of er ook maar één tevreden klant te vinden was… Maar Microsoft doet dat (in elk geval nu) dus wel zoals het moet? Knap!

slayer1slayer
slayer1slayer
7 maanden geleden
Antwoord aan  Watchful

Mijn recente ervaring is dat Playstation Now en Google Stadia voor mij soepeler werken dan Xbox Cloud Gaming. Het kan wel zo zijn dat mijn niet officiele Xbox controller een storende factor is.

[Review] The Ascent [PC] Mijn gewelddadige beklimming naar de top

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 december