in

Geen PlayStation-handhelds meer volgens Sony-baas Jim Ryan


Het lijkt erop dat de PS Vita geen opvolger gaat krijgen, dat blijkt uit de uitspraak van Sony CEO Jim Ryan. In een gesprek met Game Informer zegt hij het volgende over Sony’s visie wat betreft handhelds, “PlayStation Vita was op vele manieren briljant en de werkelijke game-ervaring was geweldig, maar het is duidelijk een markt waar wij nu niet meer in zitten.”

In 2004 verscheen de eerste handheld van PlayStation in Japan: de PlayStation Portable. Dit apparaat heeft uiteindelijk vier versies gehad, de laatste hiervan was de PSP Go. Deze versie bleek uiteindelijk geen groot succes te zijn, onder andere door de opkomst van smartphones als meest gebruikte apparaat voor portable gaming. De meest recente handheld is de PlayStation Vita, die in 2011 is uitgekomen in Japan.

PlayStation Vita

Een opvolger voor de PS Vita komt dus waarschijnlijk niet, maar PlayStation-fans kunnen zich wel verheugen op de komst van de PlayStation 5. Sony heeft recent bekendgemaakt dat de console eind volgend jaar uitkomt. Ben jij benieuwd naar alles over de PlayStation 5? Dan hebben we hier alles op een rijtje!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dagboek van een gamer deel 9

Nieuwe Outlast-game aangekondigd