in

Geen Switch Pro, maar Nintendo Switch (Oled-model) aangekondigd

De kans is groot dat je het al hebt gezien, maar Nintendo heeft zojuist een nieuwe model van de Switch aangekondigd met een groter scherm dat nu een Oled is, 64GB intern geheugen i.pv. 32GB, een nieuw dock met ethernet-port, verbeterde speakers en een andere standaard. Lancering is op 8 oktober samen met Metroid Dread.

Helaas lijkt het erop dat we voorlopig geen enorme update gaan krijgen voor de Switch met 4K-mogelijkheden, betere Joy-Con of andere upgrades. 

Nu de grote vraag: Gaat iemand hier voor deze Switch met Oled-scherm?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
26 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Wat heb je aan een groter OLED scherm wanneer de meeste games de native 720p resolutie v/h scherm NIET halen.

Mario 3D land, Hyrule Warriors Age of Calamity, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Xenoblade Chronicles 2, Yoshi’s Crafted World en vele anderen halen de HD Ready (een resolutie uit 2005) niet of zijn een blurry mess in handheld modus.

Werk aan de winkel Nintendo!

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Zo jammer! Ik keek echt uit naar een krachtiger model met 4K ondersteuning. Helaas.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

We kunnen het er lang of kort over hebben, maar dit is natuurlijk een grote aanfluiting. Deze upgrade slaat helemaal nergens op. Een mooier groter scherm, op een machine met nog steeds dezelfde TE lage resolutie en framerate.

Enige wat dit voor mij bevestigd is dat we voorlopig nog geen “echte” nieuwe Switch hoeven te verwachten. Ze verwachten namelijk nog een shitload van deze OLED update te verkopen.

Ik had het logischer gevonden als ze deze OLED in de Switch Lite hadden gestopt.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

TE lage resolutie en framerate’ zou ik niet willen zeggen. Heel veel games op de OG Switch zien er prima uit en spelen lekker weg. Dat deze “upgrade” een aanfluiting is, dat moge duidelijk zijn, natuurlijk. Ik ben nog steeds zeer blij met mijn OG Switch en die gaat zeker niet vervangen worden door dit ding.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik bedoel in handheld mode.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Games als Smash, Mario Kart, Super Mario Odyssey, etc. spelen heerlijk weg in handheld mode, maar een 1080p scherm en iets hogere algemene stabiliteit zouden inderdaad niet misstaan.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Zal misschien wat verschillen per gebruiker, voor mij persoonlijk is handheld mode echt wel een stuk minder gebruiksvriendelijk dan docked. Ik vind het minder mooi, en ervaar framedrops. Eigenlijk vrijwel bij alle games. enige dat ik handheld speel zijn games zoals Tetris99 of kleinere indie games.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Het hangt gewoon echt af van welke game(s) je speelt. Ik prefereer docked ook boven undocked, btw.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Het ligt wel echt aan de game zelf hoe goed deze oogt. Zelda BotW vond ik bijvoorbeeld prachtig en heb ik praktisch alleen maar in handheld gespeeld (hoewel ik dit soort games normaliter toch echt graag op een groot scherm wil spelen). Ik speel nu The Witcher 3 (gehaald van het prijzengeld verkregen via deze site, dank nog!), en toen moest ik toch wel even slikken. Er is een setting waarmee je de boel kan verscherpen, en dan oogt het al stukken beter. Maar nog steeds levert de game qua resolutie en framerate (<-enkel op echt drukke plaatsen) behoorlijk in op het kleine scherm. Het grappige is echter dat het slikwerk enkel aan het begin even nodig is, daarna wen je aan wat je ziet en is het gek genoeg niet eens meer zo storend. Ik vind het al een wonder dat TW3 speelbaar is in de hand.

Neem je nu games als Snake-Pass of Yonder, dan kan ik echt niet langs de lage resolutie heenkijken. Deze zijn zo blurry en slecht geoptimaliseerd dat ze gewoon niet leuk zijn om te spelen op de Switch. For The King raad ik ook sterk af om aan te schaffen, die is praktisch onspeelbaar en zonde van je centen. De laadtijden in My Time in Portia zijn ook niet misselijk trouwens, al optimaliseert de ontwikkelaar de game wel beetje bij beetje.

Dus mijn ervaring is echt wel wisselend, ligt puur aan hoe goed een ontwikkelaar zijn best gedaan heeft een spel te optimaliseren.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ja, optimalisatie is echt key m.b.t. Switch games.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Hmm ik speel denk ik. 80% in handheldmodus, maar ik heb me eigenlijk nooit gestoord aan de resolutie en framerate. Dit gaat natuurlijk verkopen als een tierelier.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik ervaar zelf ook weinig problemen, maar het is wel game afhankelijk. The Witcher 3 is in handheld modus bv. niet echt stabiel. Voor mij persoonlijk is het, over het algemeen bekeken, prima in orde.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ik weet het nog niet ik speel 90% van de tijd in handheld mode, dus het is wel verleidelijk. Echter vind ik het jammer dat ze niet meteen de preformance van de handheld mode omhoog hebben gegooid. Ookal draaide de games dan maar precies hetzelfde als docked. Dan was ik al om geweest en het aangeschaft.

Nu alleen met een oled scherm en voor de internet kabel heb ik niet echt dat de aanschaf echt moet gebeuren. Maar goed heb nog de tijd om erover na te denken.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
Luigi1985
2 jaren geleden

Nou voor de mensen die graag een 4K Switch hadden gewild, vind ik het jammer. Voor mezelf wel fijn, want dit is geen verleiding voor mij om het apparaat te kopen.

Het enige wat ik wel jammer vind is dat ze nu ineens een mooi model uitbrengen. Althans met een fatsoenlijke kleur. Laat met het nog eens formuleren: die sukkels hebben in het begin wel een (enigszins) fatsoenlijk gekleurde Switch uitgebracht met fatsoenlijk gekleurde Joycons (die grijze), maar die gingen driften als een idioot.

Dus enkele maanden geleden heb ik nieuwe Joycons moeten kopen, maar die grijze waren er natuurlijk niet meer. Het was kiezen tussen meerdere kwaden, dus nu pronkt er een Switch met een neongele en donkerblauwe Joycon in onze woonkamer. Gelukkig valt ie, nu die logge, lelijke PS5 er naast staat, niet meer zo op als voorheen.

Ik hoop dat deze mooie witte Joy Cons ook los verkrijgbaar gaan zijn (en op het huidige model passen), want dan koop ik ze misschien wel (die ik nu heb zijn ECHT lelijk).

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Als docked-speler ben ik erg teleurgesteld. Er zijn geen verbeteringen binnen die ervaring. Je zou kunnen zeggen de LAN-poort, maar ik heb al een adapter. En tóch wil ik ‘m stiekem om de domste reden: de witte versie staat beter naast de PS5.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Als je echt veel docked speelt, dan heb je inderdaad vrij weinig aan deze “upgrade”.

tielo
2 jaren geleden

Ik heb nul noodzaak voor een handheld en wil alleen op een tv spelen.
Was dit een Switch console met een fatsoenlijke controller en betere hardware voor hogere resolutie/framerate geweest dan had ik zeker een Switch gekocht.
Nu heb ik geen interesse.

Rainking
2 jaren geleden

Ik hou het voorlopig bij mijn huidige OG Switch. Daar heb ik nog wel even genoeg aan. Ik vind het een heel mooi apparaat met leuke spellen, maar vergeleken met mijn PS4 en PS5 speel ik er niet zo denderend veel op. Metroid Dread daarentegen zal zeker in huis komen.

wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Jammer, had er meer van verwacht!

Maar komt hier ook een inruilactie voor met je oude switch? Dan wil ik er misschien nog wel over nadenken.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Knap om met een apparaat te komen dat bij lancering al direct overbodig is. Had die tijd maar in iets nuttigs gestoken. Nintendo is (helaas moet ik zit zeggen) een beetje lui aan het worden…

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Mja dit soort trucjes zijn we wel gewend van de DS toch? Daar kwamen ze ook wel vijftien keer met een nieuw model die net iets beter was.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat is zeker waar. Goed punt!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Dokter Caspari
2 jaren geleden

Enerzijds ; jammer dat dit amper een upgrade is. Anderzijds ; mijn huidige Switch kan mooi nog een tijdje mee, ik hoef mij geen zorgen te maken voor games die slecht geoptimaliseerd zijn voor mijn ‘oude’ versie. Games als Just Cause 3 en City Skylines zijn bijvoorbeeld games die prima draaien op PS4 Pro, maar niet op de gewone PS4. De kans dat de ‘oude’ Switch bij een sterkere nieuwe variant deze zelfde problemen tegen zou komen was dan natuurlijk wel aanwezig. Dus dat scheelt weer.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Moet een marketing manager niet zorgen dat mensen m WEL willen kopen. One job…. One job

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat bedoel ik dus… Als een marketing manager al zegt dat je ‘m niet hoeft te kopen, dan zegt dat natuurlijk genoeg.

Ik blijf het btw grappig vinden dat bepaalde mensen de moeite nemen om al mijn comments/reacties (met meerdere accounts) te disliken. Zo triest en nutteloos… :’-)

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.

Wanneer ging jouw mond open bij games?

Releasedatum Test Drive Unlimited Solar Crown is 22 september 2022