in , ,

Gemodde GBA SP is eindelijk klaar!

Een paar maanden geleden had ik deze GBA SP gemod met nieuwe behuizing en een mooi superscherp en helder schermpje erin. Ik had helaas een klein schroefje doorgedraaid en er ging iets niet goed bij de knopjes, maar na een beetje hulp van m’n broer is hij nu eindelijk klaar voor gebruik!

Inmiddels heb ik al flink wat gemodde Game Boys in mijn verzameling. Toch is dit wel degene die waarschijnlijk het vaakst gebruikt gaat worden. 

Iemand anders hier bezig met een project of interesse om dit te doen? Ik kan het in ieder geval van harte aanraden. Het is gewoon leuk om met dit soort hardware te knutselen. Heel moeilijk is het allemaal niet en er zijn oneindig veel tutorials te vinden. En aan het eind van de rit heb je een heel tof gaming-apparaat geregeld!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.1/5 volgens 10 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Die nieuwe schermpjes zijn echt een QoL verbetering! Ik ben zelf gek op modden 🙂 Of het nou om een Game Boy gaat of een console, whatever. Kapotte hardware repareren vind ik ook altijd leuk om te proberen. Vooral Game Boys.

Mijn gemodde GBA met UV-print shell en IPS scherm is de console waar ik het meeste op speel als het gaat om oude hardware.Ik vind deze formfactor fijner dan de SP, die is net te klein voor mij.

Schermafbeelding 2021-09-28 om 13.06.41.png
RuanMoleman
2 jaren geleden

Lekker gedaan! Ik ga binnenkort denk ik een Gameboy Macro in elkaar flansen.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

nice! Boxy Pixel heeft een mooie shell. https://www.boxypixel.com/pages/assembly-guide-ds-lite-macro Meeste Macro’s vind ik niet zo mooi.

RuanMoleman
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Dat is precies de shell die ik ga halen! Pas toen ik de aluminium shell zag was ik om. Wordt mn eerste hardware projectje 🙂

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ben benieuwd naar het resultaat!

Luigi1985
2 jaren geleden

Vet hoor. Ik heb niet eens een gewone gameboy:-p

Meesterkerel
Meesterkerel
2 jaren geleden

Ik heb mijn game boy color van een nieuwe behuizing voorzien, maar verder hem helemaal origineel gelaten voor de beleving.
Maar mijn GBA heeft nu ook een IPS V2 scherm en ik kan hem opladen met USB-C. Alleen speelt hij geen game boy games meer af en ik kan er niet achter komen wat ik verkeerd heb gedaan. Maar ach, dat kan altijd nog op de color.

Inderdaad heel vet wat er tegenwoordig allemaal kan met de mods.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Meesterkerel

Naast je pin connector (waar je game ingaat zeg maar) zit als het goed is een pinnetje. Een GB cartridge duwt dat pinnetje in, en zo weet de GBA dat er een GB cart inzit en boot hij in GB modus.

Dus je moet hem dan opschroeven en kijken of dat pinnetje niet klem zit, of kapot is.

Meesterkerel
Meesterkerel
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Heyyy dat was inderdaad ook het eerste waar ik aan dacht. Maar dat zit allemaal wel goed. Ik krijg ook wel gewoon het Game Boy Color logo in beeld, dus hij herkent hem wel, maar hij speelt hem niet (dat Nintendo logo blijft een zwart blokje), dus er moet ergens anders iets mis zijn gegaan. Alsnog kan ik trouwens wel Gameboy games spelen met de GBA flash card

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Meesterkerel

oeh ok, ja vaag. Zwart balkje betekent “er zit geen game in”. Erg vreemd, want er zit geen verschil in pinout tussen een GB/GBC en een GBA cart volgens mij. Alleen het voltage is anders dacht ik.

Watchful
2 jaren geleden

Voorlopig zou ik nog niet aan console modding willen beginnen maar het is wel echt leuk om te zien hoe mooi deze is uitgekomen. Het idee dat je met een beter scherm oudere games kan spelen is wel erg exciting, nooit over nagedacht.

Review: Legend of Zelda: Skyward Sword HD: Ouderwetse klasse

Street Fighter II voor de NES? Jep!