in

Geoguessr maakte van mij een topografische god

Ik weet het jongens, een browser game, wie de neuk adverteert een browser game op inside gamer. Ik doe dat, omdat dit spel mij alle vlaggen van de wereld leerde en dat Uruguay gewoon een uitgestrekt Nederlands erf is. Ik leerde dat Ermelo groter is dan Amsterdam en dat deze twee Zuid-Afrikaanse steden net boven Kalkoenkrans gevestigd liggen. Ook kan ik zonder na te denken bepalen of ik in Senegal sta, of ik naar Japans of Koraans zit te kijken. Ik kan bepalen waar op de aarde ik ben aan de stand van de zon en de tint groen van de struiken.

Geoguessr maakte van mij een topografische god, en het is ook nog eens verdomd vermakelijk. De rondes van de Battle Royale modus, waarin je tegen zeven anderen strijd, zijn lekker kort en altijd spannend. Wanneer jouw gok minder dan een kilometer van de gedropte plaats in een of andere godvergeten buitenwijk van Mombasa, Kenya verwijderd is, leef je de rest van je dag met een grijns op je smoeltje. 

Persoonlijk speel ik vooral Battle Royale door het pas ingevoerde rankingsysteem en je merkt dat iedereen tien keer beter zijn best doet om talen te onderscheiden, omgevingen te leren en straatbordjes te herkennen. Ik raad dit spel aan voor iedereen die ook maar een schrijntje interesse heeft in topografie en geografie. Dit spel leert je zoveel en ik wou dat mijn aardrijkskunde leraar van vroeger dit kende. Ik weet zeker dat ik meer geleerd heb over de aarde via Geoguessr dan in de schoolbanken.

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leanderttt
Leanderttt
1 jaar geleden

Geoguessr is geniaal! Vooral een challenge tegen je vrienden waar er één Australië aanklikt terwijl het Brazilië is zijn mooie dingen.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ga ik zeggen dat ik een premium account van een jaar heb? Hmmm..

Nieuw album van Red Dead Redemption 2 The Housebuilding EP

Tekken 7 | Eén van de spannendste matches die ik ooit heb gezien!