in

George R.R. Martins werk aan Elden Ring is jaren geleden al afgerond


Dat liet Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken waar de hitserie Game of Thrones op gebaseerd is, weten in een interview met lokaal nieuwsstation WTTW.

Hij werd daar gevraagd over zijn werk aan Elden Ring. “Mijn werk is jaren geleden al gedaan. Die games zijn vergelijkbaar met films – het duurt lang om ze te ontwikkelen.”

Martin vertelde ook meer over het precieze werk dat hij aan de game heeft gedaan. “Ze wilden een wereld hebben waar de game zich afspeelt. Ze wilde wereldopbouw, aangezien dat belangrijk is in fantasie en sciencefiction. Je denkt dan niet alleen na over de personages en de plot; de setting is bijna net zo belangrijk. Ik heb een behoorlijk gedetailleerde achtergrond voor ze gemaakt, en vanuit daar hebben ze het overgenomen.”

Ondanks dat het werk jaren geleden al is verricht, is Martin de afgelopen jaren wel op de hoogte gehouden. “Soms kwamen ze langs en toonden ze wat monsters die ze hadden ontworpen, of de nieuwste special effects. De game is langzaam maar zeker ontwikkeld en nu komt het in januari uit. Ik vind het net zo spannend als iedereen om het te zien.”

Elden Ring werd tijdens de Summer Game Fest-openingsshow vorige week volledig onthuld met gameplaybeelden. Het spel komt op 21 januari uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Elden Ring

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo Direct E3 2021 – Weggeblazen door Metroid Dread en Zelda: Breath of the Wild 2 – Bonuslevel Special

Nintendo: ‘Bayonetta 3-ontwikkeling loopt op rolletjes’