in

Gerucht: Een Star Wars-game van Quantic Dream

Volgens insider Tom Henderson is ontwikkelaar Quantic Dream al zo’n 18 maanden bezig met een nieuwe Star Wars-game.

Henderson bracht afgelopen week ook al details over Ubisoft’s uitgestelde piratenspel Skull and Bones [1] [2], en lekte onder andere de vertraging van Battlefield 2042. Dit huidige lek komt een paar dagen nadat Franse YouTuber en ex-journalist Gautoz als eerste geruchten de wereld in bracht dat Quantic Dream mogelijk bezig is met een Star-Wars game. In een artikel voor de website Dualshockers, geeft Henderson aan een gesprek te hebben gehad met een betrouwbare bron, die aantoonbare contacten heeft met Quantic Dream. Dit contact zou hem hebben verzekerd dat het bedrijf al zo’n 18 maanden hard aan het blokken zou zijn aan de nieuwe IP.

Echter is dit niet het enige indirecte bewijs dat wijst naar een mogelijke band tussen Quantic Dream en Star Wars. Het Twitter-account van de developer liet namelijk laatst een like achter op een tweet van de website The Game Post over de mogelijke band tussen de twee. De like is sindsdien verwijderd. Quantic Dream had tot 2018 een exclusiviteitsdeal met Sony, deze kwam ten einde na de release van Detroit: Become Human. Eerder was de ontwikkelaar ook verantwoordelijk voor underground classics als Heavy Rain en Beyond: Two Souls, twee games met een focus op het verhaal en de personages.

Als Tom Henderson gelijk heeft, is dit mogelijk een veelbelovend teken voor de toekomst van Star Wars-games. Net als veel andere fans zijn mijn favoriete Star Wars-spellen de beide Knights of The Old Republic-games, omdat dit de enigen zijn die een focus leggen op de werelden van Star Wars naast de bekende lightsabers en blasters. Een nieuw Star Wars-spel waar je echt weer de mogelijkheid hebt om meer te leren over de werelden, personages en culturen van het Star Wars-universum lijkt me geweldig.

Oeps, lijkt erop dat ik heb gemist dat de Mogge! van Ruan het al eerder over dit gerucht had. Heb dit artikel gisternacht geschreven en vanochtend gepost zonder goed op te letten. Sorry voor de dupe guys <3

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mogge! – Outcast 2 en Star Wars-game van Quantic Dream

Q&A: Hoe kijk jij nu naar Rockstar?