in

Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.


Volgens Gameblog zou Kojima geld van de ontwikkeling voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben gebruikt om in het geheim met een klein team aan de Silent Hill-demo P.T. te werken. Het bestuur was niet op de hoogte van de ontwikkeling en kwamen er pas achter toen het project werd aangekondigd tijdens Gamescom 2014. Tijdens de presentatie werd er een speelbare teaser van de nieuwe Silent Hill-game getoond en uitgebracht. De pr-afdeling van Konami was niet op de hoogte van Project P.T. en konden de vragen van de enthousiaste fans en pers niet beantwoorden.

Het Franse nieuwsplatform zegt ook dat Kojima in het geheim met Sony een lege vennootschap aan het oprichten was om P.T. op de PlayStation 4 uit te gaan brengen. Deze geheimzinnigheid rondom P.T. en het gebruik van Metal Gear Solid 5-geld zou een van de redenen zijn geweest van het ontslag van Kojima bij Konami.

Gameblog.fr zegt dat de spanningen tussen Konami en Kojima inmiddels zijn opgelost en er weer veel communicatie is tussen beide partijen. Volgens het platform bestaat er zelfs een kans dat Konami en Kojima Productions, het bedrijf van Koijma, in de toekomst gaan samenwerken. Het is niet met alle zekerheid te zeggen of al deze informatie klopt, want zowel Konami als Kojima hebben geen officiële verklaring gegeven over het ontslag.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Chris Avellone van ontwikkeling Dying Light 2 afgehaald

Blacksad: Under the Skin