in ,

Gerucht: Nintendo lanceert dit jaar nieuw Switch-model met 4K-output

Nintendo zou dit jaar een nieuw model van de Nintendo Switch lanceren dat een 4K-resolutie ondersteunt op televisies.

Bloomberg claimt in een reportage dat te hebben vernomen van mensen die “bekend zijn met de plannen”. De productie voor de console zou mogelijk al in juni beginnen. Er zouden in eerste instantie een miljoen exemplaren per maand kunnen worden gemaakt. Een releasedatum is niet bekend.

Naast een 4K-output voor wanneer de console in de dock geplaatst wordt om op televisie te spelen, zou het apparaat zelf ook een groter Samsung oled-scherm krijgen van 7 inch. De huidige Switch heeft een scherm van 6,2 inch. Het nieuwe scherm zou net als de huidige Switch-modellen games in 720p weergeven. 

Het zou gaan om een zogenaamd stijf oled-scherm, dat iets goedkoper is om te produceren dan schermen op moderne smartphones. Dit scherm moet een beter contrast kunnen tonen dan het scherm op de huidige versies van de Switch, alsmede een langere batterijduur bieden.

Volgens Bloomberg is het nieuwe Switch-model onderdeel van Nintendo’s plan om de verkoop van de Switch zo hoog mogelijk te houden tijdens de aankomende feestdagen. 

Het bedrijf zelf heeft nog niets bevestigd. Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuw model. Het is onwaarschijnlijk dat het model deze maand aangekondigd wordt – vermoedelijk wil Nintendo de huidige verkoop van de Switch tijdens de release van Monster Hunter Rise niet in de weg staan. Daarbij komt er op lancering een speciale editie van de Switch uit gebaseerd op de aankomende game.

(Fanplaatje van de Switch Pro)

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Kom maar door! Ben wel benieuwd naar de form factor. Is het dezelfde mainunit bijv, maar met kleinere bezels. Wordt ie groter. Zijn de huidige Joycons ook bruikbaar.

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden

Een groter scherm lijkt mij toch wel een beetje raar. Betekent dit dan ook dat er nieuwe Joy-cons worden uitgegeven? Want het design is juist nu zo mooi dat alles zo strak loopt. Dan heb je dus kleinere Joy-Cons in een groter scherm. Wordt het uiterlijk van de Switch alleen maar lelijker van.

Van mij hoeft deze verandering nog steeds niet. Als het alleen 4K ondersteunt op TV en het scherm is wat groter maar de performance binnen in blijft gelijk dan is de aanschaf totaal geen koop waard. Betere performance zou juist beter zijn waardoor sommige spellen die nu nog framedrops hebben worden weggepoetst.

Robskeee
Robskeee
2 jaren geleden

Kom maar door, Nintendo games lopen in mijn ogen te ver achter op graphics, de laatste direct zat vol met games die goed op de PS3/Xbox360 hadden kunnen zijn. Het zou veel games ten goede doen om wat meer kracht in het apparaatje te hebben. Ja ik kijk naar jou Pokemon Legends Arceus.

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden
Antwoord aan  Robskeee

Wat jij nu noemt met kracht in het apparaatje wordt dus helemaal niet genoemd dat is nu het probleem. Alleen resolutie en een groter scherm wordt in dit geval verteld. Dan krijgen we ook gelijk weer een probleem want als er wel dusdanig meer kracht wordt toegevoegd in de Switch kan het zijn dat je New 3DS praktijken krijgt en dat is iets wat Nintendo sowieso niet wilt. Daarom verwacht ik nog steeds geen grote verrassingen bij een nieuw model omdat ze games willen blijven maken die op alle varianten te spelen moeten zijn.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Snafu9
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Snafu9

Dat kan toch? Games draaien gewoon op de oude Switch. Alleen op de Super Switch draaien ze in 4K (en hogere fps?)

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door SamuraiPizzaCat
Robskeee
Robskeee
2 jaren geleden
Antwoord aan  Snafu9

Bij 4K output in docking stand is er meer kracht nodig, ik ga er dan vanuit dat het apparaat krachtiger word, en niet alleen resolutie en een groter scherm, 3ds praktijken zie ik niet snel gebeuren, de Xbox/PS kunnen ook dezelfde games draaien maar op de Pro/X bijvoorbeeld in betere kwaliteit. Hoop dat ze bij Nintendo hetzelfde doen.

El hunterr
El hunterr
2 jaren geleden
Antwoord aan  Robskeee

Native 4K is inderdaad een beetje meer kracht voor nodig. Maar ben bang dat het meer om DLSS 2.0 gaat wat Nvidia al gebruikt bij hun eigen Nvidia Shield die dezelfde soort Tegra chip heeft als de Switch. Upscaling naar een hogere resolutie zonder veel kracht verlies.

Toch denk ik dat jullie iets teveel verwachten van al het Switch pro gebeuren. Als je Nintendo een beetje volg… willen zen gewoon een product neerzetten wat ze voor een goede prijs kunnen verkopen en winst eraan over houden. Je kan eerder een volgende systeem verwachten een gelijkwaardige kracht alla Xbox one en PS4.

Tuurlijk de Switch is geen powerhouse. Maar als je kijkt wat voor games je erop kan spelen voor het gebruik van een LED lamp. Is het gewoon ongelooflijk. Mij zal het wel minder storen doordat ik van de PSVITA kom waar de games. Nog erger waren kwa framerate dan de switch. 15 fps in sommige games.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  El hunterr

Mensen moeten ook in de gaten houden dat een Switch zo’n 10x in een Xbox of PS past (in de PS5 zo’n 20x denk ik :’-)), qua formaat . Er is veel minder ruimte om hardware in te stoppen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden
Antwoord aan  Robskeee

Klopt maar ik verwacht totaal geen wonderen van de Switch Pro. Als het net zoiets wordt als de PS4 Pro maar dan in mindere mate dan is het totaal geen aanschaf waard als je de normale Switch hebt. Daarnaast hebben Nintendo games ook helemaal geen 4K nodig om goed tot hun recht te komen. FPS verwacht ik ook niet veel van. Sowieso geen 60 FPS misschien dat dus spellen die nu soms framedrops hebben daardoor stabieler worden. Maar ik vind dat de Switch zijn spellen goed draait en zie zowat geen framedrops.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Wat zou die gaan kosten?

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Het zoveelste gerucht… Eerst zien, dan geloven.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Het duurt allemaal lang ja. MOCHT dit waar zijn, dan heb ik 1 kritiekpunt en 1 vraag…
– Kritiek: Waarom undocked 720p en niet 1080p res…
– Vraag: Hoe zit het met de framerate?

4K docked zou natuurlijk prima zijn.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

1080p op zo’n klein scherm lijk me niet echt top, ik vind het op 720p soms al klein. 720p op 7-inch OLED ziet er denk ik al top uit hoor.

Ik vermoed / hoop / dat de nieuwe Switch ook iets krachtigere h/w krijgt waardoor oudere games hopelijk ook iets beter gaan draaien qua framerate. Misschien krijgen we wel een performance / of graphics keuze zoals op de PS4 Pro

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door SamuraiPizzaCat
PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

1080p ziet er op m’n iPhone anders perfect uit en dat evt. nieuwe Switch scherm is dan zelfs nog groter.

Grafische en performance opties zou top zijn ja!

Release date Narita Boy

Xbox One-versie Away: The Survival Series bevestigd