in

Geweldige PlayStation 4-games voor nog geen tientje


We hebben zowel games die fysiek en digitaal verkrijgbaar zijn, als games die alleen op PSN staan in deze lijst toegevoegd. Alle games die hieronder worden vermeld zijn voor 10 euro of minder verkrijgbaar op PlayStation Network. Goedkoop genieten van kwaliteit dus! Laad je PSN-tegoed snel op met een PlayStation Network Card. Je kunt de kaarten in verschillende prijsklassen vinden op de webshop van Startselect.

Battlefield 1

Een van de meest succesvolle en geprezen shooters van deze generatie is zonder twijfel Battlefield 1. De game pakt de Eerste Wereldoorlog als setting, maar voegt daar de typische uitgebreide gameplay van de DICE-franchise aan toe. Verwacht dus grootschalige gevechten in diverse voertuigen, óók in de nog altijd populaire multiplayer waarin potjes met tot wel 64 gamers gespeeld kunnen worden. In de InsideGamer-recensie noemden we Battlefield 1 één van de beste Battlefield-games van de afgelopen jaren: “Battlefield 1 telt wat kinderziektes, maar die worden weggevaagd door de immense schaal van de actie online. Battlefield 1 weet daarnaast (en eigenlijk voor het eerst) ook offline écht te imponeren. Dit is de beste Battlefield-game in jaren.”

Overcooked

Het vervolg is dan al wel sinds kort beschikbaar, maar de originele Overcooked is nog zeker de moeite van het spelen waard, en dankzij een heerlijk lage prijs van 4,99 euro kan niemand zich er echt een buil aan vallen. In de game kook je samen met vrienden in allerlei kleurrijke keukens. Samenwerken om de gerechten klaar bereiden, te snijden en te koken is essentieel en dat wordt al snel héél hectisch.

Voor 2 euro meer koop je overigens Overcooked: Gourmet Edition, waar uitbreidingspakket Lost Morsel bijgeleverd wordt. Nog meer kookplezier voor één tot en met vier spelers dus.

What Remains of Edith Finch

Met Dear Esther werd een nieuw genre geboren: de ‘walking simulator’. Het is een ietwat oneerbiedige benaming voor games waarin je eigenlijk niet echt aan combat doet, maar vooral rondloopt, de sfeer in je opneemt en zo langzaam flarden van het verhaal in de game meekrijgt.

What Remains of Edith Finch is een van de meest toonaangevende games uit dit genre. De jonge vrouw Edith bezoekt haar ouderlijke huis, waar herinneringen van haar overleden familieleden langzaam maar zeker terugkeren. Het verhaal slaat in als een mokerslag en heel het spel weet een sublieme sfeer neer te zetten. Voor een tientje kun je een van de meest besproken games van de afgelopen jaren ervaren.

Dragon Age: Inquisition

Bioware sloeg met Mass Effect Andromeda de plank mis, al gaan ze met Anthem hopelijk weer veel goedmaken. Voordat de reputatie van de ontwikkelaar wat tegenslagen kende, brachten ze echter een van de beste actie-rpg’s van deze generatie uit. Voor 7,99 euro kun je de basisgame op PSN kopen, en voor maar twee euro meer is de Game of the Year-editie – inclusief diverse uitbreidingen – voor jou. In de lovende InsideGamer-review schreven we: “Graphics, gameplay, schaal, verhaalvertelling, diepgang, afwerking, content; Dragon Age: Inquisition bewijst dat het elk van deze facetten op het hoogste niveau bij elkaar kan brengen zonder concessies. Of één van die dingen ergens anders ooit beter gedaan is? Wie goed zoekt zal absoluut voorbeelden vinden. Een game vinden die al deze dingen bij elkaar half zo goed doet als deze titel? Succes met zoeken…

PaRappa the Rapper Remastered

Een rappende hond: echt logisch is het niet, maar enorm leuk wel! PaRappa the Rapper was een game op de originele PlayStation, waarin je door op de ritme van de beat knoppen in te drukken een wervelende rapshow weggeeft met een kleurrijke cast aan personages. De remaster geeft je de kans deze klassieker alsnog te beleven. Voor maar 5,99 euro kun je deze swingende titel niet laten liggen

Tomb Raider: Definitive Edition

Zo rond de release van Shadow of the Tomb Raider is het je vergeven als je nog niet in de rebootserie rondom avonturierster Lara Croft bent gedoken. Het eerste deel in deze spectaculaire trilogie is nu namelijk voor een scherp prijsje te koop, zodat je voor een krappe 7 euro voorbereid bent op de meest recente avonturen van mevrouw Croft.

Dat men bij Crystal Dynamics goed heeft gekeken naar het filmische aspect van de Uncharted-serie, wordt tijdens het spelen al snel duidelijk. Toch heeft het spel dankzij de nog onervaren Lara en de spannende setting op een mysterieus, gewelddadig eiland zijn eigen gezicht. De gameplay is heerlijk soepel en het spel is ook nog eens behoorlijk lang, dus Tomb Raider: Definitive Edition biedt zeker waar voor zijn geld.

Limbo & Inside Bundle

Playdead gooide eerder dit decennium hoge ogen met de artistieke indieplatformer Limbo. In een mysterieuze schaduwwereld moet je een jongetje langs allerlei groteske obstakels zien te leiden. Het was een van de eerste indiegames die solide gameplay met een uitstekend narratief combineerde. Playdead deed dat kunstje een paar jaar later nog eens met Inside, een game die nog veel completer aanvoelt dan Limbo en ook een uitgebreider verhaal biedt met een plottwist die je nog lang laat nadenken. Beide games zijn voor een tientje in een bundel te koop.

Doom

Doom is dankzij de reboot uit 2016 weer helemaal terug. Terwijl we wachten op het vervolg Doom Infinite is het een uitstekend idee om deze reboot er eens bij te pakken, en dat kan via PSN voor een tientje. Niet alleen ontvang je daarvoor de complete game met alle maps en modi, je krijgt ook alle drie de premium uitbreidingen genamd Unto the Evil, Hell Followed en Bloodfall.

Zowel in single- als multiplayer is de nieuwe Doom een geweldig gewelddadige shooter, waarin je talloze demomen met een reeks indrukwekkende wapens en aanvallen uitschakelt. Dit is het ideale moment om de game te spelen, zodat je goed voorbereid aan Doom Infinite kunt beginnen wanneer de game volgend jaar arriveert.

Heb jij nog sterke aanbevelingen voor games op PlayStation Network die voor een prikkie te koop zijn? Meld ze hieronder in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

New Super Mario Bros. U wordt naar de Switch geport

Nintendo Switch Online vereist elke week inloggen