in

LG oled-televisies krijgen ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now


Met beide streamingservices kunnen games gestreamd worden via een internetconnectie en hoeven er dus geen spellen gedownload te worden.

De streamingdiensten zijn op dit moment wel via externe apparaten op de populaire televisies van LG te gebruiken, zoals de Nvidia Shield en Chromecast. In plaats daarvan gaat het hier om apps voor de televisies waarmee de diensten direct gebruikt kunnen worden. Deze apps komen via het webOS van LG, een interface met diverse apps op de televisie zelf, beschikbaar.

Precieze releasedata voor de Stadia- en GeForce Now-apps zijn er nog niet, maar via een persbericht laat LG weten dat Stadia pas in de tweede helft van dit jaar verschijnt op de oled-schermen. Het is daarbij niet duidelijk om welke oled-modellen van LG het gaat – alleen de nieuwste televisies of ook oudere modellen.

De oled-schermen van LG vinden de laatste jaren gretig aftrek, ook bij gamers. Niet alleen bieden de schermen uitstekende zwartwaardes, er zitten ook diverse technologieën in de televisies gebouwd die interessant zijn voor gamers, waaronder een lage responstijd en sinds vorig jaar HDMI 2.1-ondersteuning. Later dit jaar verschijnen er nieuwe modellen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Toekomstige Star Wars-games komen onder de Lucasfilm Games-noemer te vallen

Sniper Ghost Warrior-reeks is meer dan elf miljoen keer verkocht