in

Google Stadia instellen, code krijgen en naam instellen


Gamestreamingdienst Google Stadia is gelanceerd in Nederland en op InsideGamer hebben we de dienst goed onder handen genomen. Daarom lees je hier vijf redenen waarom je de dienst nu kunt uitproberen en anders lees je hier vijf duidelijke redenen om er nog even mee te wachten. Wil je meer lezen? Dan kun je ook de hands-on op collegawebsite Gamer.nl checken. Oh en hier lees je hoe je je internetverbinding thuis optimaliseert. In dit artikel gaan we in op het instellen van Google Stadia.

Stadia

Code voor Google Stadia

Op moment van schrijven zijn de problemen met het versturen van de activatiecode voor Google Stadia achter de rug, maar dat betekent niet iedereen hem heeft ontvangen. Het kan zijn dat je de hardware al hebt, maar zonder die code kan je helaas nog niet aan de slag. Als de code eenmaal verstuurd is, dan vind je hem gemakkelijk terug in je mailbox. Google stuurt hem naar het emailadres dat je gebruikte tijdens het aanschaffen van het pakket.

Mocht je nou een volle mailbox hebben of een barbaar zijn die zijn inbox nooit opruimt, zoek dan naar ‘Stadia’ in het zoekveld. Als je de code ontvangen hebt, dan verschijnt de mail waarschijnlijk bovenaan de lijst met e-mails. Op dit moment is het alleen mogelijk de code te gebruiken in de app van Google Stadia, die je gratis kunt downloaden voor Android of iOS. Voordat je aan deze onderneming begint, doe je er dus goed aan die applicatie op je smartphone te installeren.

Vooralsnog is het niet mogelijk Google Stadia te gebruiken zonder deze code. De gratis versie van de dienst wordt namelijk in 2020 gelanceerd.

Stadia

Google Stadia-account opzetten en naam kiezen

Nadat je je account dan eindelijk geactiveerd hebt, is het tijd om je account in te stellen en je naam uit te kiezen. Voor het account kun je een ander emailadres gebruiken dan het adres waarmee je de Founder’s of Premiere Edition hebt gekocht. De code werkt met elk Google-account, behalve als het een G Suite-account betreft. Maar daar hoef je je waarschijnlijk geen zorgen over te maken.

Na het kiezen van je Google-account (mogelijk heb je er meerdere van op je smartphone staan, maar veel gebruikers zullen er één hebben), dien je de voorwaarden te accepteren. Lees ze of lees ze niet, dat is aan jezelf. Als je ze niet accepteert, mag je de dienst ook niet gebruiken. Hierna mag je een profielafbeelding uitkiezen en is het tijd om je Founder’s Stadia-naam vast te leggen.

stadia

Privacyinstellingen Google Stadia

We zijn bijna bij het einde aangekomen. Nu hoeven we alleen nog even te kijken naar de instellingen voor je privacy. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven wie jou als vriend mag toevoegen op Google Stadia. Ook kun je instellen welke details andere spelers van je te zien krijgen, zoals je vriendenlijst, games en achievements, maar ook je onlinestatus en de game die je op dat moment speelt.

Ook stel je hier in wie wel of geen spraakberichten naar je mag versturen en datzelfde geldt voor uitnodigingen voor party’s en games. Je hebt in alle gevallen de keuze uit niemand, vrienden, vrienden en hun vrienden en iedereen. Neem hier even de tijd voor, want zo voorkom je in de toekomst mogelijk een hoop spam en irritatie.

Google Stadia

Aan de slag!

Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Als je eenmaal alles ingesteld hebt, dan vraagt Google of je wil beginnen aan je gratis proefperiode van Stadia Pro. Heb je de Founder’s of Premiere Edition aangeschaft, dan krijg je een proefperiode van drie maanden cadeau. Let wel even op, want na de periode zal Google maandelijks geld in rekening brengen. Wil je dat voorkomen, zorg dan dat je op tijd de dienst opzegt.

Google Stadia is nu beschikbaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon Sword en Shield zijn snelst verkochte Switch-games tot nu toe

Alles over de starter-pokémon in Pokémon Sword en Shield