in

GOTY 2019 – Uitslag Nintendo Switch


2019 was een lekker jaar voor de Switch. De console is inmiddels 40 miljoen keer verkocht en hoewel een Breath of the Wild-niveau game ontbrak, waren er een hoop goede exclusives én toffe third-party games te spelen op de hybride console. Dit zijn de drie beste Switch-games volgens de InsideGamer-bezoekers!

3. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Op de derde plek vinden we een hele speciale game, namelijk de remake van Link’s Awakening. Begrijpelijk, want hoewel Nintendo de franchise een andere richting opstuurt is zo’n klein, traditioneel avontuur op z’n tijd best wel fijn. Net zoals vroeger gingen we weer op pad met Link om dungeons te trotseren en puzzels op te lossen met de briljante hulpmiddelen die de game je geleidelijk toereikt. Het helpt wellicht ook dat Link’s Awakening misschien wel de gekste Zelda-game is, met Goomba’s, platformelementen en een best wel aangrijpend onderliggend verhaal.

Bovendien ziet de remake er schitterend uit. Koholint Island oogt als een soort kijkdoos, met schattige kleine beestjes en speelgoedachtige flora. Toegegeven, de game loopt niet altijd even soepel, maar dat vergeef je de game als je je beseft hoe goed het allemaal in elkaar zit. 26 jaar later staat het fundament van de Game Boy-game nog als een huis, dus verdient Zelda: Link’s Awakening absoluut een plekje in deze lijst.

zelda links awakening

2. Pokémon Sword en Shield

De meest controversiële titels van 2019 zijn verkozen tot de op een na beste Switch-games van het jaar, laat dat even bezinken. Rondom E3 ontstond er een grote tweedeling tussen fans die protesteerden tegen het ontbreken van de National Dex – en vervolgens de game vervloekten op social media – en fans die Galar wel zagen zitten. Hoewel dezelfde discussie op InsideGamer werd gevoerd, hoort het merendeel toch bij die laatste groep.

En Sword en Shield zijn in veel opzichten absoluut fijne games. Dankzij allerlei kleine verbeteringen is de speelervaring optimaal en het is nog nooit zo toegankelijk geweest om een competitief team samen te stellen. Bovendien is Galar een stralende regio met een toffe nieuwe generatie monsters, die je terugvindt in de safari-achtige Wild Area. Wat Sword en Shield wellicht het beste doen is je het gevoel geven om avontuur te gaan tussen de pokémon, en in een vol stadion je vechtkunsten op de proef stellen. Precies zoals in de televisieserie.

pokemon sword shield

1. Luigi’s Mansion 3

Luigi is de bangste spokenjager ter wereld, maar hij eist toch even mooi de eerste plek op. Luigi’s Mansion 3 is dan ook een fantastisch vervolg op het tweede deel, alleen al door het fantastische uiterlijk van de game. Luigi zelf oogt bijvoorbeeld absoluut prachtig en ook het hotel waar hij zich doorheen worstelt ziet er lekker duister uit. Een groot deel van de charme komt ook van de variatie in thema’s per etage, dat regelmatig doet denken aan bekende Hollywoodfilms.

Verder is de game gewoon pure fun; een heerlijke mix van puzzelen, verkennen en alles opzuigen wat je tegenkomt. Gooigi is daarbij een leuk nieuw element, waarmee puzzels een stuk boeiender worden dan voorgaande delen. Luigi’s Mansion 3 is alles wat je wil van een Nintendo-game, en daarom terecht de beste Switch-titel van 2019.

Luigi's Mansion 3

Dat zijn de beste Switch-games volgens de InsideGamer-community. Kom morgen terug voor de beste Xbox One-games!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De beste games van 2019 volgens Wes Rijckaert

Q-n-A:Waar kijk jij het meest naar uit in 2020?