in

GOTY 2019 – Uitslag PlayStation 4


In tegenstelling tot veel andere jaren was het aantal PlayStation 4-exclusives niet heel hoog. En de games die verschenen, verdeelden gamers dusdanig dat er tot op heden discussies over worden gevoerd. Het is daarom grappig om te zien hoe vergelijkbaar de top drie beste PS4-games is met die van de Xbox One.

3. Star Wars Jedi: Fallen Order

Want inderdaad, Star Wars: Jedi Fallen Order staat weer in de lijst na verkozen te zijn als beste pc-game én de nummer drie beste Xbox One-game. Star Wars leeft duidelijk, logischerwijs ook door The Mandalorian op Disney Plus en The Rise of Skywalker in de bioscoop. Maar ook los van de hype is Respawn Entertainments eerste third-person actiegame een titel die de franchise absoluut eer aandoet. Dankzij een Dark Souls-achtig vechtsysteem – dat vanwege verschillende moeilijkheidsgraden zeer toegankelijk is – voelde een vechten met een lichtsaber nog nooit zo elegant en complex. Bijbehorende geluiden, vergezichten en prachtig ontworpen vijanden maken het plaatje helemaal compleet.

Tijdens E3 vonden media dat de demonstratie van Fallen Order de werkelijke game geen eer aandeed. Naast een Uncharted-achtige avonturengame bevat het namelijk ook Metroidvania-elementen die verbonden zijn aan de progressie die hoofdpersoon Cal Kestis maakt. Tot diep in het verhaal reikt de game spelers boeiende krachten aan, die allerlei nieuwe paden openen op verschillende planeten. Hoewel je er slechts wat skins en een paar poncho’s (het minst stoere kledingstuk ooit) voor terugkrijgt, is het gevoel van verkennen in Jedi: Fallen Order fantastisch. En oké, de game draait op consoles niet helemaal soepel, maar de InsideGamer-community zegt wederom: ‘this is the way’.

star wars jedi fallen order

2. Call of Duty: Modern Warfare

En ook de nummer twee is exact hetzelfde als die van de Xbox One: Call of Duty: Modern Warfare. Modern Warfare is namelijk op veel gebieden een sprong voorwaarts, waaronder op het gebied van techniek. Dat zie je uitstekend terug in de campagne, die ondanks een matig verhaal vol patriotisme een aantal behoorlijk indrukwekkende missies kent. Het intense Operation Clean House had bijvoorbeeld nooit gemaakt kunnen worden zonder de huidige licht- en geluidtechniek.

Wat de multiplayermodus betreft is Modern Warfare veelzijdiger dan ooit. Ground War voelt als een waardige concurrent voor Battlefield en Gun Game blijft een spannende, korte strijd. De reguliere 6v6-maps zijn daarnaast het hoofdgerecht, al zijn sommige een beetje uit balans. Qua wapens en customization kunnen spelers helemaal losgaan en zelfs eigen wapens bouwen die officieel niet in de game zitten. Uiteraard wordt er nog een hoop gesleuteld aan de game, maar qua ondersteuning is Infinity Ward op de goede weg en in de eerste twee maanden heeft Modern Warfare genoeg indruk gemaakt om de tweede plaats op te eisen.

call of duty modern warfare

1. Death Stranding

Death Stranding was al voor release het onderwerp van felle discussies. Je zou daarom denken het daarom niet verkozen zou worden tot de beste PS4-game van 2019, maar de ruime meerderheid dacht daar anders over. Kojima’s liefdesbaby is, wat je er ook van denkt, een bijzondere game. Vroeg in het ontwikkelproces zei de Metal Gear-bedenker dat het een nieuw genre zou introduceren, en wellicht heeft hij dat ook gedaan. Waar pakketjes bezorgen als Sam Porter Bridges op papier namelijk oersaai klinkt, maken de complexiteit erachter en de ontlading als je heelhuids aankomt het tot een intrigerende mechaniek.

De weg naar je volgende doel zit altijd vol gevaren: BT’s, MULE-bandieten en natuurlijk de woeste landschappen zelf. Logischerwijs kun je dan ook af en toe een handje gebruiken, wat andere spelers je regelmatig bieden. De gameplay draait daarom om verbintenis in een tijd van verdeling, en die boodschap is prachtig. De bezorgingen worden aan elkaar geregen door prachtige tussenfilmpjes, die een overvol verhaal vol sciencefictiontermen naar de speler z’n hoofd werpen. Aan het einde van de veertig uur durende rit is Death Stranding door sterk acteerwerk echter een verhaal dat het waard is om te beleven.

death stranding

Dat zijn de beste PlayStation 4-games volgens de InsideGamer-community! Morgen lees je welke game zich de absolute game van je jaar mag noemen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Q-n-A:Waar kijk jij het meest naar uit in 2020?

GOTY 2019 – Uitslag beste game van het jaar