in

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht


Dat maakte Take-Two bekend tijdens het onthullen van zijn kwartaalcijfers. Grand Theft Auto 5 verscheen oorspronkelijk in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, en kwam later ook naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. De verkoopcijfers zijn exclusief de gratis versie die deze week op de Epic Games Store staat.

Van Red Dead Redemption 2 zijn inmiddels 31 miljoen exemplaren verkocht. NBA 2K20 is 12 miljoen keer over de toonbank gegan, Borderlands 3 10 miljoen keer en The Outer Worlds 2,5 miljoen keer.

Take-Two laat daarnaast weten financieel een erg goed kwartaal te hebben gedraaid, mede dankzij microtransacties in diverse games, waaronder de online modi van GTA 5 en Red Dead Redemption 2.

Tot slot is Take-Two van plan om tot eind maart 2025 93 verschillende games uit te brengen. 63 van die games zijn ‘core ervaringen’. 46 van de games zijn volgens de uitgever nieuwe IP’s, en 47 zijn gebaseerd op bestaande IP’s. Take-Two geeft niet alleen de games van GTA- en Red Dead Redemption-ontwikkelaar Rockstar uit, het heeft ook franchises als Bioshock, Mafia, Xcom, Borderlands en de 2K-sportgames in handen.

Grand Theft Auto 5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

10 animal crossing cross-overs waat je gewoon blij van wordt

Wholesome Direct 2020 aangekondigd