in , ,

Guessing game: Game universums

Het heeft een tijdje geduurd, maar bij deze weer even wat content vanuit mijn kant. Ik merk dat ik het leuk vind om artikelen te maken die een vorm van interactie uitlokken. Voorheen heb ik dit geprobeerd aan de hand van illustraties, dit keer ga ik echter voor een geschreven aanpak. Bij deze wil ik jullie dan ook vragen te raden binnen welke game universums de volgende scénes zich afspelen (succes en bedankt voor het lezen!): 

Nintendo Super Mario Mini Question Block Light with Sound- 24 uurs levering | getDigital

Scéne 1: 

Terwijl ik door de ramen naar buiten staar aanschouw ik de borrelende krochten van mijn leefomgeving. Zonder een aansteker te gebruiken steek ik mijn sigaret op, terwijl mijn ogen verdrinken in de door neon verlichte duisternis aan de andere zijde van het dikke koele glas. Mijn verstand gaat op nul en even denk ik aan helemaal niets… Bonk… Bonk… Bonk…. Ik schrik op uit mijn gedachten. Het gebonk klinkt luider en luider. Nog even en ze zijn hier. De haren in mijn nek gaan overeind staan, ik wil weg, ik wil ze niet zien. Ja ik weet het, ze doen mij niets, maar toch voel ik mij altijd knap ongemakkelijk wanneer die twee in de buurt zijn. De ridder in blik met zijn begeerlijke prinsesje….

Tinman Tin Man Wizard of Oz 8 x 10 Photo Picture #b1 | eBay

Scéne 2:

‘Aah man ik heb zo’n honger. Ik kan gewoon niet stoppen met eten. Meer, meer, meer, meer! Oh, hier is al het al eten op, geen punt, dan maar even terug. Misschien dat er om die hoek nog wat te vreten ligt? Jup, precies wat ik al dacht ; er ligt genoeg, zelfs wat fruit! Er is echter wel een nadeel ; er zweeft er weer zo’n eentje… Waarom spoken ze altijd rond op plaatsen waar ik net naartoe wil? Bloed irritant…’ 

Hierom moet je je kinderen gewoon laten knoeien met eten | Kek Mama

 Scéne 3:

‘Ja hoor, daar loopt er weer één met een zaklampje. Weten ze dan niet dat dit een privéterrein is? Waarom laten ze mij niet gewoon met rust? Ik trek toch ook geen planten uit hun tuin of wel? Laat mij toch gewoon heel erg trots op wat ik doe. Uren en uren ben ik bezig geweest met het maken van prachtige balpen illustraties voorzien van inspirerende teksten. Als ik deze vervolgens overal op mijn eigen terrein tentoon wil stellen dan moet ik dat toch lekker zelf weten? Maar nee hoor, keer op keer vinden vandalen het nodig om over mijn hekken te klimmen en al mijn prachtige werk van de kant te trekken en mee naar huis te nemen. Wanneer ik dan even naar ze toe loop om er wat van te zeggen, dan rennen ze keihard voor mij weg! Absurd, waar gaat het heen met deze wereld?’  

ArtStation - Ballpoint Pen Tree Sketch, Lorraine Wilkinson

 Scéne 4:

‘Nooit gedacht dat deze dingen ooit geld waard zouden zijn, anders had ik ze vroeger niet bij het grofvuil gegooid’ denk ik bij mezelf terwijl ik een rinkelende zak verruil voor een paar flessen vers water. ‘Waarom hebben ze dit dorp in godsnaam op deze plek gebouwd?’ ratelt mijn gedachte verder, ‘Ik snap dat deze plaats helemaal de BOM is (haha de bom, hilarische woordgrap), maar behoorlijk link is het wel. Helemaal met die mafkezen die er een hele religie rond gefabriceerd hebben. Hopelijk kunnen ze hem snel onschadelijk maken, wie weet neem ik zelf even een kijkje.’ 

zwarte bom met een brandende lont vectorillustratie 493695 - Download Free Vectors, Vector Bestanden, Ontwerpen Templates

Scéne 5:

‘Barman, nog zo’n gouden rakker graag!’ roep ik terwijl de pint geklemd in mijn linkerhand nog niet eens halfleeg is. Met mijn rechterhand graai ik in mijn zak naar wat geld, al snel tover ik enkele munten met daarop een afgebeelde zon tevoorschijn. Al voor ik kan betalen vliegt plotseling de deur van de taveerne open. Een nachtelijke windvlaag blaast kou en regen naar binnen, en brengt enkele hangende lantaarns in beweging waardoor de gehele ruimte in een schommelend licht wordt gehuld. In de deuropening staat een imposante verschijning wiens vurige gele ogen haast op katachtige wijze lijken op te lichten. Onder het toeziend oog van achterdochtige stamgasten neemt de vreemdeling plaats aan een van de lege tafels achterin de ruimte. ‘Die komt vast voor de problemen rond het woud in het zuiden’ zeg ik tegen de barman. ‘Tjah, dat denk ik ook’ beaamt hij, ‘Het is dat ze goed werk leveren, maar ik zie ze liever gaan dan komen. Stelletje freaks…’ 

Theezakje' maakt van je pint een speciaal bier

Scéne 6:

‘tra-la-lalala-tra-la-lalala-tra-la-lalalalálala… Fuck, een boom midden op mijn pad. Hoe kom ik hier nu langs? Ik heb alle bordjes gelezen en nergens staat er iets over een boom. Dan maar even de bewoners uit het naburige dorp om hulp vragen. Ik hoef niet aan te bellen want ik mag huizen gewoon inlopen. Hé mevrouw, weet u misschien hoe ik bomen wegkrijg? Nee? Wat zegt u? Uw buurman weet het? Oké, bedankt! Op naar de buren dan maar. Hé Buurman, enig idee hoe ik boompjes wegkrijg? Wat? Nou, nou, nou, dat is niet zo’n net woord buurman. Hoe zegt u? Oooooh, dat is wat ik nodig heb om boompjes om te hakken? Haha sorry, miscommunicatie. U heeft er zelfs nog eentje liggen? HMmmm… doe mij er maar één dan.’ 

Echt basilicum boompje | Kruiden bij BALDUR- Nederland

Scéne 7:

‘Wat een rotweer, maar een paraplu ga ik niet kopen want die zijn ineens veel te duur geworden. Ja hallo kutpanda, je bent niet leuk. Wat een schijtdag dit zeg, en ik had er zoveel zin in vanmorgen. Huh? Wat gebeurt er?! Zet me neer! Nee, niet zo hoog! Zet me neer! ZET ME NEER! NEE NIET IN HET WATER! IK KAN NIET ZWEBLU… BLU… HEL… HU… …. …. ……………………….. 

OOH GODDANK IK VLIEG WEER! WAT GEBEURT ER, WAAR BRENG JE MIJ HEEN? WAAR BRENG JE MIJ NAAR TOE?! Pfieuw… weer met beide benen op de grond. Maar waar ben ik? Een mini-eiland? Waarom? Wat ga je met mij doen?… ik wil naar huis… IK WIL NAAR HUIS!’ 

Hoofd paraplu bedrukken? | EventGoodz.nl

 ——————————————————————————

Bedankt voor het lezen, ik hoor jullie bevindingen graag in de reacties! Wees trouwens vrij om zelf in de reacties ook ‘scénes’ te schrijven voor anderen om uit te vogelen. Ik ben benieuwd!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
29 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HanTheMan
2 jaren geleden

Super leuk weer, ik had tot nu toe alleen pacman en fallout 🙂

Misschien moeten we spoiler tags gebruiken zodat iedereen de kans krijgt om het zelf te raden en niet het antwoord gelijk in de reacties te zien.

Spoiler
1 is dacht ik Bioshock

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door HanTheMan
Barton
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Ik ging er zelf een beetje vanuit dat mensen eerst hun gok doen en dan pas de comments lezen, maar goed idee inderdaad 🙂

En verdorie, nr 1 had ik eerst ook geraden, maar met mijn slaapdronken hoofd wist ik het antwoord ineens niet meer en zag ik het niet. Maar nu komt het allemaal weer boven haha

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Barton

Inderdaad kan dat natuurlijk ook prima! 🙂

Rainking
2 jaren geleden

Erg origineel en heel leuk geschreven. Bij scene 4 denk ik aan Fallout 3 en bij scene 5 aan The Witcher. Verder zou ik het zo gauw nog even niet weten. Lijken me echt van die dingen dat als je het antwoord ziet, je dan denkt “ja joh, waarom zag ik dat niet?”

Barton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Deze had ik ook. En scene 2 is Pacman en 7 gaat over Roller Coaster Tycoon. Is 6 Zelda?

Leuk en origineel dit!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Barton
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Barton

Hahaha, dat bedoel ik nou. Als ik nu die tweede lees, valt het allemaal op zijn plaats.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Bij 6 heb ik zitten denken aan

Spoiler
Mystic Quest
, al denk ik niet dat dat goed is.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Hahaha, als jij nou even een lijstje uittypt van wat je allemaal gespeeld hebt, dan gaan wij die even helemaal doornemen.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Top! Gaat ik er meteen mee aan de slag, lol.

Luigi1985
2 jaren geleden

Origineel weer en leuk geschreven. Ik wist alleen nummer twee.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Leuke variant op de vorige raad-games! Erg leuk idee. De meeste die ik wist te raden waren al geraden in de comments. Ik zie dat niemand nog aan Pokémon heeft gedacht bij scene 6 dus breng ik mijn gok daar op uit!

Het boompje op het pad in Pokémon Gold is verantwoordelijk voor mijn meest schamende Pokémon moment als kind (starter gereleased omdat ik niet wist hoe het boompje aan de kant moest). Vandaar

Barton
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Oh ja, Pokemon natuurlijk!

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik ging daarna mn Geodude trainen uit radeloosheid. Uiteindelijk opgegeven. In die save ben ik nooit verder gekomen dan dat :’) ik was nog jong.

3 is pittig. Kan veel zijn. Eerste gedachte is Hello Neighbor. Maar volgensmij steel je niet in die game (ken ‘m niet zo goed).

Gezien dit al gegokt is moet het een soort een multiplayer zijn waarin een extractie plaatsvindt. Ergens moet ik denken aan Rainbow Six, al is het wel vergezocht.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Liquid Silver heb ik ooit eens gespeeld maar ik was hem bijna al weer vergeten. Tijd om die weer een keer te spelen!

kayaboy
kayaboy
2 jaren geleden

Zonder de reacties te lezen heb ik er (denk ik) een aantal uit weten te halen!

Scene 1: Bioschock
Scene 3: Hello neighbor?
Scene 5: The Witcher
Scene 6: Pokemon

Bij een aantal scenes heb ik nog wel een vaag idee maar komt er te weinig duidelijk bewijs naar voren voor mij. Scene 7 is namelijk een leuke deadscene voor je sims of rollercoaster characters 🙂

Super gaaf artikel weer man!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door kayaboy
Barton
2 jaren geleden

Wat is nummer 3 nou dan? Ben benieuwd.

Barton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Oeps, had ’em ff over het hoofd gezien haha. Slender Man, die had ik nooit geraden.

Barton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Moet eerlijk bekennen dat ik deze wel iets te cryptisch vind. Ik ken de game, maar was er echt nooit op gekomen. Zat eerder in de hoek te denken van Luigi’s Mansion, maar daar vond ik ’em niet genoeg op lijken. En niet voor niets is deze als enige niet geraden natuurlijk 😉

Neemt niet weg dat het een super tof en origineel artikel is. En om de raadsels niet te makkelijk te maken moet je ook een beetje op het randje balanceren natuurlijk 🙂

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Barton

PS4 prijzen rijzen de pan uit!

Is Assassin’s Creed Infinity een goed idee?