in

Hardware Hitjes: Topman Nvidia maakt de overstap naar Intel Graphics


Nvidia’s directeur technische marketing vertrekt naar Intels gpu-team

Intel heeft op Twitter laten weten dat Tom Petersen bij Intel is komen werken als hoofd van het videokaartenteam. Tom was een bekend gezicht bij Nvidia en staat bekend om zijn technische kennis en charisma. Voor de internationale pers was Tom Peterson degene die je kon aanspreken met de meest technische vragen over Nvidia’s videokaarten.

Hardware

Petersen begon als een cpu-ontwerper bij IBM en Motorola voor hij bij Nvidia aan de slag ging in 2005. Daar was hij een belangrijke ingenieur bij het gpu-team en was hij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder andere Nvidia’s G-Sync.

Hij is de zoveelste vooraanstaande ingenieur die Intel heeft ingehuurd voor zijn toekomstige videokaarten. Raja Koduri is van AMD vertrokken om bij Intel te komen werken als ‘chief architect’ en vicepresident bij de Core and Visual Computing Group. Chris Hook en Darren McPhee hebben net als Raja AMD verlaten voor Intels gpu-team. De oprichter van PC Perspective, Ryan Shroud, is daarnaast bij de chipmaker aangenomen als chief performance strategist. Bovendien is Kyle Bennett, oprichter van HardOCP, bij het videokaartenteam aan de slag gegaan als Director of Technical Marketing. Dat laat zien dat Intel zijn eerste discrete videokaart zeer serieus neemt, wie weet komt er dus eindelijk een serieuze uitdager voor Nvidia’s high-end videokaarten.

Corsair roept H100i RGB Platinum SE-waterkoelers terug vanwege lekgevaar

Hoewel Corsair’s waterkoelers enorm goed koelen en over het algemeen erg betrouwbaar zijn, is er zoals bij elke waterkoeler een kleine kans op een lek. Die kans is bij een batch van de H100i RGB Platinum SE schijnbaar zo groot, dat Corsair besloten heeft deze terug te roepen. Het gaat om de koelers met de code 1852 zoals aangegeven in het plaatje hieronder.

In de meeste gevallen zou het probleem gelijk duidelijk moeten zijn als je koeler uit de verpakking haalt, maar in sommige gevallen valt het lek pas op na het in gebruik nemen ervan. Mocht je dus zo’n mooie witte Corsair H100i hebben, check dan meteen de sticker op de radiator. Een lek kan veel meer kapot maken dan alleen de koeler als de druppels op andere hardware terecht komt.

hardware

Mocht je een van de ongelukkigen zijn, ga dan naar deze Corsair-pagina, Corsair vervangt dan gratis de koeler. Alle andere koelers zouden geen last moeten hebben van dit defect, maar het is nooit een slecht idee om je all-in-one waterkoeler te checken voor je hem in gebruik neemt.

Nacon Revolution Unlimited Pro PS4- en pc-controller nu in de winkels

Nacon heeft een officieel door Sony gecertificeerde PS4-controller uitgebracht. De Revolution Unlimited Pro onderscheidt zich van de normale Playstation-controller door de grote hoeveelheid aanpassingsopties. De draadloze controller, die tevens werkt met Windows en Mac OS, heeft verwisselbare joysticks met concaaf of convex koppen en shafts in verschillende diktes. Met verschillende gewichtjes kun je de controller naar jouw wensen aanpassen. Verder zijn er vier shortcut-knoppen die je zelf kunt programmeren voor verschillende functies en op kunt slaan in gebruikersprofielen. Aan de achterkant kunnen gamemodes gekozen worden en kun je schakelen tussen de twee platformen (pc en PS4). Ook zijn er knoppen voor het volume en een mute-knop voor de microfoon.

hardware

De Nacon Revolution Unlimited Pro-controller wordt geleverd met de genoemde accessoires en komt met een handige case waarin je de controller en accessoires veilig kunt vervoeren. Goedkoop is de controller niet: hij staat te koop voor een adviesprijs van 169,90 euro.

Half miljoen Asus-systemen bevatten backdoor in Live Update-software

Onderzoekers van Kaspersky Labs hebben ontdekt dat er via Asus’ Live Update-software kwaadaardige malware is verspreid. Dit programma, dat standaard staat geïnstalleerd op laptops en desktops van Asus, wordt gebruikt om updates van het BIOS, UEFI en drivers te installeren. Hackers hebben dit programma kunnen gebruiken door in te breken op servers van Asus en daar bestanden te vervangen om zo een zogenoemde backdoor toe te voegen. Die aangepaste versie van het programma is vervolgens een lange tijd geïnstalleerd op nieuwe Asus computers.

Hoewel Kaspersky schat dat er minimaal een half miljoen systemen zijn voorzien van de malafide software, is de backdoor gebruikt voor slechts zeshonderd systemen. Het lijkt daardoor op een gerichte actie en normale gebruikers zijn dus met rust gelaten.

‘ASUS Live Update is a proprietary tool supplied with ASUS notebook computers to ensure that the system always benefits from the latest drivers and firmware from ASUS. A small number of devices have been implanted with malicious code through a sophisticated attack on our Live Update servers in an attempt to target a very small and specific user group. ASUS customer service has been reaching out to affected users and providing assistance to ensure that the security risks are removed.’ – aldus Asus

Kaspersky heeft Asus op 31 januari ingelicht over het lek, maar pas op 26 maart heeft Asus actie ondernomen. Vorige week bracht Asus een update uit waarin onder andere de end-to-end encryptie is verbeterd om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Dat betekent echter nog niet dat het probleem is opgelost en mogelijk zijn er nog steeds veel systemen vatbaar voor het lek of zijn ze zelfs al getroffen door malware. Met deze software kun je voor jezelf checken of jouw computer veilig is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Switch-versie Wolfenstein: Youngblood komt niet op cartridge

Onderzoek toont aan dat games mensen intelligenter maken