in

Heeft het anno 2018 nog zin om te beginnen aan World of Warcraft?


Blizzards World of Warcraft heeft natuurlijk de nodige uitbreidingen gehad. Mists of Pandaria voegde een bijzonder uniek ras toe, het meest recente Legion zorgde ervoor dat de level cap van 100 naar 110 ging en inmiddels wordt hard gewerkt aan de volgende uitbreiding: Battle of Azeroth. Blizzard probeert de game dus wel degelijk fris te houden qua verhaal, maar ook door te zorgen dat je personage kan blijven groeien.

World of Warcraft

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je problemen krijgt omdat je veertien jaar niets hebt gedaan in het spel, terwijl andere mensen er al honderden, duizenden en soms zelfs tienduizenden uren in hebben gestoken. De wereld past zich namelijk aan je niveau aan. Je moet er wel geld voor over hebben om World of Warcraft te spelen, want het kost zo’n vijftien euro per maand. Gelukkig hoeft dat niet meteen, want tot level 20 kun je gratis genieten van de fantasiewereld van Blizzard.

Hoe lang bestaat WoW nog?

Natuurlijk valt of staat de vraag of je nu aan World of Warcraft moet beginnen met de kwestie van hoe lang de game nog bestaat. Spelen we in 2025 nog World of Warcraft, gaat Blizzard voor een rond aantal van tien uitbreidingen of kan het bedrijf er morgen de stekker al uit trekken? Het kan allemaal, want er is niets bekend over wanneer game ten einde komt, laat staan hoe. De laatste uitbreiding, Legion, doet vrezen voor het einde: er eindigt in die verhaallijn een heleboel voor zowel de wereld als de personages.

World of Warcraft

Bovendien neemt het aantal spelers met een abonnement steeds af. Inmiddels kent het spel nog maar zo’n vijfenhalf miljoen betalende spelers. Aan de andere kant is vijfenhalf miljoen mensen nog steeds een heleboel in zowel inkomsten als fans van een franchise. Er zijn mensen zoals Xhanon, die in 2012 al 100.000 speluren op de teller had staan. Gamers leven echt een tweede leven in het spel, dus er hangt veel vanaf als Blizzard hiervan het einde zou aankondigen. De kans is dan ook klein dat dit in de nabije toekomst gebeurt. Er is bovendien een nieuwe uitbreiding aangekondigd.

Met de toekomst lijkt het dus vooralsnog goed te zitten, maar is World of Warcraft überhaupt nog een toffe game als je er net mee begint? Eerlijk gezegd duurt het even voor je er echt plezier uit haalt. Je personage moet namelijk eerst in level stijgen om de interessante quests te doen, en tijdens het levelen vecht je aanvankelijk tegen vijanden die je in een of twee slagen omlegt. Ouderwets, saai grinden dus. Gelukkig heeft Blizzard quests en verhaallijnen toegevoegd om nieuwe WoW-bewoners voldoende mogelijkheden, moderne verhaallijnen en wat meer variatie te bieden. De grootste lol haal je echter zoals vanouds uit het samenspelen met anderen, en het doen van de grotere quests.

World of Warcraft

Het wordt beter

Vanaf level 85 begint de game echt uitdagend en spannend te worden. Tegen die tijd (na pak en beet dertig uur) ken je de wereld erg goed en heb je waarschijnlijk al vele mensen ontmoet en heb je met hen verschillende doelen bereikt. Er zijn echter ook gamers die liever uitbreiding Legion kopen om bij level 100 te beginnen, maar dan mis je wat ontwikkeling in je personage en binding met de wereld en zijn bewoners. Legion is tussen haakjes meer geënt op solo-gameplay, mocht je liever wat meer je eigen gang gaan in World of Warcraft.

Meer controle

Maar goed, dankzij speciale level scaling zones heb je meer mogelijkheden om zelf te bepalen welk pad jouw personage bewandelt om te levelen. En dat pad is bezaaid met toegankelijke fantasyverhalen die de tand des tijds prima doorstaan, daarom kun je er nu nog steeds volop van genieten. Als je computer het aankan en je je een beetje verdiept in welke server je het beste kunt kiezen om de game te starten, dan kun je zo aan je World of Warcraft-avontuur beginnen. Verzin nog even een goede naam voor je personage, want jullie gaan samen hopelijk vele uren met elkaar doorbrengen.

World of Warcraft

Stap je nu in World of Warcraft, dan heb je veertien jaar aan content en ontwikkeling om te ervaren. Laat je hierdoor niet overweldigen, want je kunt het allemaal op je dooie gemakje doen. Het instapniveau is laag en je hoeft geen immense fantasyliefhebber te zijn om te genieten van deze spelwereld. Blizzard biedt je een heel tweede leven vol charmante, gezellige en opmerkelijke personages en mensen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis in-game spullen voor Fortnite-spelers

NBA PlayGrounds 2 verschijnt deze zomer