in

Heeft iemand nog wat tijd te koop?

2023 kwam binnen met alle remmen los. Elke maand tot nu toe released er minimaal 1 grote game waar ik interresse in heb en sinds de zomer is het helemaal los gegaan. Waar ik de afgelopen paar jaar nog wel aan de backlog toe kwam is het dit jaar lastig om daar door heen te komen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb tijd tekort.

Nou had ik het fantastische idee om dit jaar wat minder nieuwe games te kopen en meer aan mijn backlog. Alleen wil dat nog niet zo lukken want de games blijven maar komen. Het moment dat je denkt, nou komen er wat rustige maanden aan is er weer een showcase waar games in voorkomen die je toch eigenlijk niet wil missen.

We hebben al een flinke stapel knallers gehad. Onder andere HiFi Rush, Diablo 4, Like a Dragon Ishin, Hogwarts Legacy &  Final Fantasy 16 heb ik vele uren aan besteed en vond ik echt geweldig. Daarnaast zijn er nog absolute knallers geweest als Re 4 remake, Tears of the Kingdom en Armored Core 6 (niet mijn spellen maar voor andere mensen wel weer echt geweldig)

Nu is het inmiddels september en zit ik midden in 2 andere knallers dit jaar Starfield en Baldur’s Gate 3. Starfield bevalt me zo goed dat ik mezelf daar nog vele uren aan zie besteden en Baldur’s Gate 3 is best pittig als niet ervaren CRPG fan, maar begint ook steeds beter te klikken. Beide games houden me nog wel weken in de greep. En dan ga je even vooruit kijken naar je lijstje met games die je nog graag wil spelen.

Zo heb ik Sea of Stars al overgeslagen door Starfield en Baldur’s gate, maar die staat hoog op het lijstje om te proberen. Eind september komen Infinity Strash (wie heeft die naam verzonnen lol) en Fate:Samurai uit die mij interresant lijken. 20 Oktober komt buurtvriend Spiderman 2 om de hoek kijken. 8 November komt dan vervolgens Like a Dragon Gaiden uit. Ook weer 2 games waar ik zeker weet dat ik me er uren in ga verdwalen.

Nou was gisteren de State of Play en dan komen ze daar ook nog een keer aanzetten met Tales of Arise DLC. Het zal vast geen geheim zijn dat ik Tales of Arise geweldig vindt, immers mijn avatar hier is Shionne uit Tales of Arise. Dus die moet natuurlijk ook op dag 1 komen. Ruim een weekje later , 17 november komt vervolgens Persona 5 Tactica uit, dag 1 op gamepass. En zoals jullie vast wel gemerkt hebben ben ik inmiddels een Persona fan geworden. En dan is het jaar nog niet klaar: Avatar Frontiers of Pandora staat ook in de pre-order. Dit is echt mijn type game. Fantasy, open wereld met verhaal erin, laat maar komen.

En dan komt 2024 om de hoek en knalt vrolijk verder. Granblue Fantasy Relink en Persona 3 Reload staan begin februari op de agenda. Final Fantasy 7 Rebirth is aangekondigd voor eind februari en wil ik ook graag spelen, maar voor die tijd moet ik nog Crisis core en Final Fantasy 7 Remake spelen. Waar ik haal ik de tijd vandaan om die nog voor die tijd te spelen? En dan te bedenken dat Like a Dragon Infinite Wealth nog geen release datum heeft…Het wordt maar eens tijd dat ik over ga naar een patient gamer en meer dingen later speel vanuit de backlog. Of heeft misschien iemand nog wat tijd te koop dat ik toch alles kan spelen wat ik wil?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
17 dagen geleden

Erg herkenbaar. Vorig jaar ben ik het grootste gedeelte van het jaar met Elden Ring bezig geweest, maar er was toch niet heel veel bijzonders buiten die game. Ik heb zelfs een flink aantal DS-titels opnieuw kunnen spelen dat jaar.

Dit jaar is er echt tijd tekort en dan noem jij ook grotendeels andere games dan de games die in mijn straatje passen. Nu ben ik al een tijdje bezig met Tears of the Kingdom. Daarvoor heb ik Metroid Prime Remastered, Advance Wars, Dead Space en Resident Evil 4 gespeeld. Pikmin 4 heb ik ook nog liggen. Volgende maand komt Super Mario Wonder, die maand erop Super Mario RPG. Dan heb je Metal Gear nog, Armored Core 6 en nog wat titels die ik bewust even heb laten liggen.

Luxeprobleem zullen we maar zeggen. Ik heb ook super veel zin om Resident Evil 4 remake nog een keer uit te spelen en Village heb ik ook nog op het lijstje staan.

Dit weekend is ook al weer grotendeels vol gepland, dus als ik een keer een uurtje Zelda kan spelen zou het al fijn zijn. Maargoed, zoals ik zei het is een luxeprobleem. Er komt vast weer eens zo’n tussenjaar en dan kan ik mooi inhalen. Dit jaar is wel echt bizar hoor.

Hoeveel uur spelen jullie gemiddeld per week dan? Zelf schat ik normaal zo’n uurtje of 5 per week in, maar soms weken waarop ik ineens een dag voor mezelf heb, dan wordt het al snel tien uur ofzo.

Luigi1985
16 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

30 uur is wel veel, maar wel leuk dat je dat samen kan doen. M’n vriendin vindt het leuk om af en toe eens te gamen. Ze heeft een Switch Lite en speelt dan meestal point & clicks. Ze houdt niet van de ‘stress’ van t vechten tussendoor bij games als Zelda.

We spelen wel regelmatig mario kart en bij vrolijk ogende spellen kijkt ze graag mee. De meeste games vindt ze er niet gezellig uit zien.

Maargoed een aantal avonden per week sporten we en kijken we daarna meestal een film of een serie. Andere avonden zit ik dan wel regelmatig te gamen tot een uur of 20 en daarna gaan we dan samen iets anders doen.

Rainking
17 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb de ‘mazzel’ dat ik single ben, om 16:00 klaar ben met werk en buiten een paar boodschappen daarna niet zoveel hoef te doen, dus vaak kan ik om 17:00 al de PC of een console aanzetten en als ik wil tot middernacht doorgaan. Nou was dat met het warme weer van de laatste tijd ook wel wat minder, dat wel.

Luigi1985
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Zo lang houd ik het niet vol hoor. Op de gekke dagen houd ik t een uurtje of twee/drie vol en dan misschien later op de dag nog eventjes.

edwinkox
16 dagen geleden

Wat ik doe is elke game voor 20 minuten spelen dan heb even de smaak te pakken en kan je weer door met een andere games. Dit is afwisselender en leuker dan dat je 1 game de hele tijd speelt.

Kunstschilder1987
16 dagen geleden

wanneer je 34,95 euro overmaakt zorg ik dat je een uur extra per week te besteden hebt. hoe? dat kan ik nog niet zeggen, want dan ben ik mijn verdienmodel kwijt 😀

nee zonder gekheid snap ik je struggle. zelf vind ik het feit dat games tegenwoordig zowel duurder als langer zijn beide geen goede ontwikkeling, al vind ik het eerste niet perse fout als het tweede ook een feit is.

Zelf ben ik sowieso niet een echte RPG liefhebber, heel af en toe probeer ik er eentje en maar 1/4 denk ik dat ik echt doorzet. het moet helemaal klikken en ik moet er zin in hebben, en daarna heb ik er een tijd geen behoefte meer aan gelijk ook. of t moet een rpg zijn waar ik niet echt op hoef te letten, dat scoort. bvb een oude snes game als lufia 2, waar ik dan lekker een tablet naast kan zetten met wat te kijken vind ik dan wel prettig.

maar, ik begrijp dus wel wat je zegt, het is juist 1 van de zaken die mij tegenstaat van modern gamen, en dan met name de AAA titels. teveel, te lang, en aangezien ik ze niet uitspeel (vrijwel niet dan) is het gelijk voor mij ook geen value for money. das enkel voor degene die wel helemaal doorspeelt natuurlijk t geval. en doe je dat? dan zijn t vaak in aantal uren gameplay nog de goedkopere games ook die een geweldige ervaring geven erbij.

Kunstschilder1987
15 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

daarbij hebben we een andere nickname en een andere avatar 😉 haha flauw hè? nog een verschil, mijn humor is een stuk flauwer dan die van jou 😀

zelf haal ik wel echt heel veel indiegames voor heel weinig geld, soms fysiek en soms in de digisales. ik vind het ook niet erg om een paar jaar te wachten. laatst broforce gekocht voor 2 euro waar ik 3 dagen plezier van heb gehad hele dagen gamend.
en dan ben ik ook écht wat toe aan iets anders 😀
soms zitten er ook games tussen die tegenvallen en dan is het ook goed dat je niet de hoofdprijs betaald hebt. maar idd, het is heel persoonlijk waar je van houdt, hè? dat overkomt je, je kunt nu eenmaal niet kiezen wat je leuk vindt. wél wat je speelt uiteraard 🙂

Rainking
17 dagen geleden

Er komen de komende maanden nog behoorlijk wat timesinks uit, zoals de Tales Of Arise uitbreiding, Final Fantasy VII Rebirth, Granblue Fantasy Relink, Lies Of P, Lords Of The Fallen, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes en de Suikoden I en II remasters. Sowieso ben ik zelf iemand die veel nieuwe spellen op de dag van release koopt en ze ‘ooit’ nog eens wil spelen, dus waar ik de tijd vandaan moet gaan halen? Geen idee.

aRc
14 dagen geleden

Leuk artikel, tevens ook (gedeeltelijk) herkenbaar.
Alleen in mijn geval heb ik regelmatig wel tijd maar eigenlijk geen motivatie/zin om daadwerkelijk een game te spelen.

Best wel duf ergens, als ik aan het werk ben zit ik na te denken over wat ik in mijn vrije tijd zou kunnen spelen. En als het moment dan is aangebroken stel ik het zo lang uit dat het dan haast de moeite niet waard meer is iets op te starten. (Ja ik ben z’n figuur die zeker een half uur tot uur kan kijken naar icoontjes van games )

Dus als ik die tijd aan je had kunnen verkopen zou voor mij een goed verdien model zijn geweest

Gemiddeld zit ik tegenwoordig op 5-10 uur in een week, qua speeltijd. (Al komt minder ook wel voor)

Als ik kijk naar titels die ik dit jaar heb aangeschaft is er maar 1 die ik qua verhaallijn heb voltooid. Dat was The Legend of Heroes – Trails to Azure. Daar heb ik wel 50+ uur over gedaan.

Uitkijken naar nieuwe games is een wat mindere ervaring geworden, naar dat ik een paar jaar terug echt heel erg enthousiast was over een game, en die viel mij wel vies tegen. (Cyberpunk 2077) Al hoewel ik die wel een 2de kans zou kunnen geven nu er behoorlijk wat patches zijn uitgebracht de 2.0 update zeer binnenkort uit komt.

Qua backlog kan ik nog naar de sterren en daar voorbij.(In aantal speeluren dan )
Maar dat is een luxe probleem.

kumari5050
5 dagen geleden

m

Stelling van de week: Fighting games hebben hun beste tijd gehad

Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 september