in ,

Het Anime topic

Laatst werd bekend dat Sony’s overname van Crunchyroll compleet is. Voor degene die niet bekend zijn met de service: Crunchyroll is een streamingdienst die anime, manga en japanse drama-series aanbiedt. Naar aanleiding van dit bericht leek het me leuk om in dit artikel een paar van mijn favoriete anime-series aan te prijzen. 

Hunter x Hunter (2011)

Hunter X Hunter draait om Gon Freecss, een jongen van twaalf die is opgegroeid op “Whale Island”. Een afgelegen eiland midden in de oceaan. Gon is één met de natuur, als een ware survival-expert leeft hij in de bossen en kan hij goed overweg met dieren. Gon wordt opgevoed door de nicht van zijn vader, omdat laatstgenoemde geen tijd heeft om kinderen op te voeden. Ging, de vader van Gon, is namelijk een hunter. In plaats van dat Gon zijn vader verafschuwt voor het achterlaten van zijn kind, bewonderd hij hem immens. Het bestaan van een Hunter moet namelijk wel super awesome zijn als je je kind ervoor in de steek laat! Daarom wilt Gon mee doen aan het Hunter Examen om in zijn vaders voetsporen te kunnen treden.

Gedurende het examen ontmoet Gon verschillende mensen met wie hij een vriendschap opbouwt, deze mensen hebben allemaal een eigen reden waarom ze Hunter willen worden. 

Zo heb je Killua Zoldyck, een jongen in dezelfde leeftijd als Gon. Hij is onderdeel van de Zoldyck familie, de meest beruchte familie ter wereld wiens leden allemaal dodelijke huurmoordernaars zijn.

Kurapika, een jongen wiens clan is uitgemoord vanwege hun waardevolle rode ogen. Deze ogen worden vervolgens op de zwarte markt tegen grote bedragen verkocht. Hij wilt een Bounty Hunter worden om zijn clan te wreken.

Tot slot heb je Leorio, een jongen die op zoek is naar een manier om geld te verdienen om zijn doktersopleiding te kunnen betalen.

Gedurende de serie leert Gon de wereld kennen en komt hij erachter hoe genadeloos de mensheid (en het leven op zich) kan zijn. Waar de serie aanvankelijk misschien een beetje kinderachtig overkomt (vooral het eerste seizoen) verandert deze toon drastisch naarmate de serie vordert.

Hunter X Hunter is mijn favoriete Anime en ik raad hem dan ook aan iedereen aan die fan is van Anime en op zoek is naar een goed verhaal! 

JoJo’s Bizarre Adventure

JoJo’s Bizarre Adventure is een serie waar ik in eerste instantie met een grote boog omheen liep. Ik vond de artstyle maar vreemd en de characters zien eruit alsof ze ieder moment het podium op kunnen stappen voor het eurovisie songfestival. Toch besloot ik op een dag maar eens aan de serie te beginnen om te kijken waar al die hype vandaan kwam. Ook na het kijken van de eerste paar afleveringen wist ik nog niet goed wat ik van de show moest vinden. Het verhaal is boeiend en de actie is vet, maar toch is het allemaal een beetje weird. Zo zijn bijvoorbeeld heel veel characters en powers vernoemd naar artiesten, albums en nummers van eind vorige eeuw (Dire straits, Led Zeppelin, Steely Dan etc.)

Wanneer je deze dingen eenmaal accepteert en beseft dat je dingen niet altijd even serieus moet nemen is JoJo een geweldige show. Over het verhaal kan ik niet veel vertellen, omdat ieder seizoen min of meer zijn eigen verhaallijn bevat. Wel is er een overkoepelend verhaal en zijn er personages die bijvoorbeeld in het ene seizoen de hoofdrol spelen om daarna de volgende protagonist/JoJo te ondersteunen in zijn of haar missie. 

Een van de leukste dingen vind ik het feit dat je eigenlijk naar een familie aan het kijken bent die over meerdere generaties tegen “het kwaad” strijdt. Zo is bijvoorbeeld de hoofdpersoon uit seizoen één de opa van die uit seizoen twee, En is de hoofdpersoon uit seizoen twee op zijn beurt weer de opa van die uit seizoen drie. Ook heeft ieder seizoen een eigen soort vibe, seizoen één speelt zich af in Engeland aan het begin van de 20e eeuw en wordt gekenmerkt door een victoriaanse stijl. Deel twee speelt zich rond de tweede wereldoorlog af en deel drie aan het eind van de jaren 80. Vanaf deel 4 spelen de seizoenen zich min of meer in het heden af. 

Hajime no Ippo

Deze serie gaat over de japanse scholier Makunouchi Ippo. Hij is een vriendelijke jongen die in principe geen vlieg kwaad doet en na school altijd zijn moeder helpt op de visboot. Op een dag wordt Ippo in elkaar geslagen door drie pestkoppen uit z’n klas. Gelukkig wordt hij bijgestaan door niemand minder dan Mamoru Takamura, een opkomend bokstalent. Takamura laat de pestkoppen zien wie hier de baas is en neemt Ippo na afloop mee naar de Gym waar hij bokst. Nadat Ippo is opgeknapt krijgt hij van Takamura de kans op een keer op een boksbal te slaan waarop een tekening van één van de pestkoppen staat. Tot ieders verbazing kan de vriendelijke Ippo flinke klappen uitdelen. Takamura besluit ‘m een video mee te geven met Mike Tyson knockouts in de hoop de jongen te inspireren om ook een bokser te worden.

Dit is het begin van Ippo’s bokscarrière waar de gehele serie om draait. Je krijgt te zien hoe Ippo verandert van een onzekere jongen in een ware boksmachine. Gedurende de serie leert hij nieuwe technieken van zijn coach en rivalen en schopt hij het steeds verder binnen de bokswereld. Hij bouwt een vriendschap op met Takamura en de andere boksers binnen zijn Gym, wordt voor het eerst verliefd en krijgt op den duur zelfs zijn eigen student.

Ippo draait voor een groot deel om het boksen, maar de dingen die je buiten de wedstrijden om ziet zijn minstens net zo leuk om naar te kijken. De momenten dat er gefeest wordt in de karaokebar, de sarcastische opmerkingen van Takamura naar zijn vrienden, Ippo die zijn best doet om een vriendin te regelen. Het maakt Ippo niet alleen een goede sports-anime maar überhaupt een hele chille serie om naar te kijken. Let wel op, de eerste serie stamt uit het jaar 2000. Er is dus geen HD versie beschikbaar, dit was voor mij echter geen reden om de serie geen kans te geven. Bovendien draagt dit formaat wel goed bij aan de jaren 90 vibe die de serie bevat.

Dit waren drie van mijn Anime Suggesties, ik ben benieuwd of er hier verder nog mensen zijn die weleens anime kijken. En wat jullie favoriete series zijn natuurlijk!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

18 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Red Dead Redemption 2 is geniaal omdat het traag is

Kickstarter: Planet Hop