in

Update: Het geheim van Fortnite: Battle Royale Season 8


Aardbevingen

Dataminers die in de bestanden van update 7.30 waren gedoken stelden dat Season 8 begint met een aardbeving. Binnen de map Events zien we namelijk een map genaamd Earthquake, met daarin de bestanden S8LeadupEvents en S8Leadup1_CameraShake_01. De afkorting ‘S8’ staat naar alle waarschijnlijkheid voor Season 8.

Na verschillende geruchten over een aardbeving in Fortnite is er op het moment van alles gaande binnen de Battle Royale-wereld. De map wordt de afgelopen dagen constant geteisterd door natuurrampen: aardbevingen. Overal op de map voelen spelers de aardbodem trillen en ontstaan er enorme scheuren in de grond. Er zijn al meer dan tien verschillende plekken daarvan de dupe geworden. Vlakbij The Block, Lazy Links, Tomato Town, Dusty Divot en Salty Springs is de impact goed zichtbaar.

fortnite earthquake season 8

The Prisoner en Wailing Woods

In het midden van het kasteel op Polar Peak speelde zich iets mysterieus af. In een groot blok ijs zat een onbekend wezen opgesloten. Om erachter te komen wat hier aan de hand is namen we een kijkje in de vergaderruimte onder de troon. In deze zaal staat een grote ronde tafel, met vijf stoelen, waarvan eentje is omgevallen. Het lijkt erop dat de vijf zittenden het niet met elkaar eens waren en er met één iemand iets is gebeurd.

De eerste vier stoelen zijn mogelijk van vier Ice Kings. In de Battle Pass van Season 7 zijn vier verschillende varianten van de Ice King opgenomen: blauw, rood, grijs en goud. Op de tafel zijn bij alle plekken symbolen te zien. Als er gekeken wordt naar die bij de omgevallen stoel, zien we een soort vlam. Het lijkt erop dat de omgevallen stoel van de Fire King is, een personage waar de wereld van Fortnite nog kennis mee moest maken. De Fire King, alias The Prisoner, is dus mogelijk wie opgesloten zat in het kasteel.

Tot voor kort was daar een grote berg ijs te zien, waar dagelijks een stukje van wegsmolt. Op een gegeven moment was het ijs zodanig gesmolten dat de vastgeketende hand van een soort blauw wezen zichtbaar was. Nadat het ijsblok compleet was gesmolten, was het vastgeketende monster al lang vertrokken. Op zijn plek hangen twee kapotte kettingen, wat er gevangen zat zwerft nu over de Fortnite-map.

Arm Prisoner Polar Peak

Om achter het verhaal van de Fire King/Prisoner te komen duiken we in de Battle Pass. Ontwikkelaar Epic Games staat erom bekend via vrij te spelen laadschermen en personages een verhaal te vertellen. Op de laadschermen week 9 en 10 zijn het wezen en zijn verhaal schijnbaar te zien.

The Prisoner is ontsnapt uit de kraker en heeft zijn weg naar buiten gemaakt. Zittend bij een kampvuur warmt hij zichzelf op en probeert hij zijn vuurkrachten terug te krijgen. Kort nadat de laadschermen naar buiten kwamen, werd het personage onthuld. Door zestig Snowfall Challenges te voltooien kunnen spelers hem vrijspelen, met een daarbij behorende Padlock Back Bling, bestaande uit vier verschillende vrij te spelen versies.

De vierde versie komt met een nieuw mysterie. Om deze te bemachtigen moeten spelers met de skin naar de heuvel bij Waling Woods gaan, waar een cirkel van vuurkorven staat. Als je ze benadert vatten ze vlam en evolueert The Prisoner. Zijn gevangenishelm verdwijnt en zijn vuurkrachten komen tevoorschijn.

prisoner fortnite stages

Waar dit allemaal gebeurt staat iets groots te wachten. Een uitgelekt screenshot toont namelijk het verbrandde landschap van Wailing Woods. Het lijkt er dus op dat The Prisoner met zijn teruggewonnen krachten daar gaat toeslaan. Wat dat aangaat is op het laadscherm van week 11 te zien hoe hij met zijn krachten een soort vlammentornado creëert. Fortnite-dataminer FortTory heeft bovendien onderstaande informatie gevonden over tornado’s in Fortnite. Het zou dus zomaar kunnen dat The Prisoner Wailing Woods platbrandt met zijn vlammentornado.

Wailing Woods Fortnite Season 8

Draken

Overigens is er op Polar Peak nog meer te vinden dan alleen de Ice King. Je vindt er namelijk een kasteel met een eigenaardig geheim: een kerker met daarin vijf eieren, die mogelijk afkomstig zijn van draken. Epic Games bracht namelijk ‘Ouroboros Gear’ naar de itemshop van Fortnite, met in de aankondigingstweet de tekst: ‘The Cycle Begins.’ De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks en betekent staart-eter. Het is een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (of opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. In Fortnite kan dit betekenen dat de drakeneieren ontdooien en uitkomen, en dat wat eruit komt opgroeit en uiteindelijk de wereld in trekt. Vooralsnog gebeurt er niets met de eieren en is er alleen een soort hartslag te horen.

Dragon eggs Fortnite Season 7

Tot dusverre onze analyse en voorspellingen van wat er nu allemaal speelt in Fortnite, nu richting het einde van Season 7 en in de aanloop naar Season 8. Wat denken jullie? Waar hopen jullie op? Laat het ons weten in de reacties en blijf IG checken om op de hoogte te blijven van Season 8.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ex-ontwikkelaars van verdwenen Rockstar-project Agent spreken

Yoshi’s Crafted World preview – heerlijk in elkaar geknutseld