in ,

Het is vreemd dat PS-Plus games steeds vaker geen gratis upgrade krijgen.

Je ziet het steeds vaker. Een game is een maand gratis op PlayStation Plus en een paar maand erna komt een next-gen upgrade die gratis is voor mensen die de game gekocht hebben. Heb je hem op PS Plus? Mooi, je kan hem gerust spelen, je betaalt immers voor de service. Wil je iets betere graphics? Dan moet je de hele game opnieuw kopen…

Niet dat het erg veel gebeurt. Mensen zullen misschien wel aan Final Fantasy VII Remake denken. Deze game kwam in maart uit voor PS Plus maar krijgt geen next-gen upgrade. De betaalde versie wel.

Het is een lastige situatie. Ik probeer niet de ondankbare gast uit te hangen en te zeggen dit is belachelijk. Je hebt nog steeds de game, niet zeuren! Maar ergens voelt het raar als je voor betere textures, een betere framerate en snellere laadtijden de hele game opnieuw moet aanschaffen. Ik denk dat spelers die blij zijn met de game met liefde een tientje (of twee) uit willen geven voor een upgrade. 


Greed-Fall

Maar het wordt gekker: Greedfall is wel gewoon in alle versies beschikbaar op Game Pass. 

Ook vreemd: Marvel’s Avengers, die nu beschikbaar is op PS Now, heeft geen PS5 upgrade of versie beschikbaar, dat terwijl de game in betaalde vorm wél een gratis upgrade heeft.

Het lijkt er op dat Sony heel strikt is met welke versie je mag hebben. Of ligt het aan de keuze van de ontwikkelaar. Anderzijds gaan de geruchten dat één van de PS Plus games van juli A Plague Tale: Innocence is, en dat het wél de PS5 versie zal worden, die nog uit moet komen. Het gaat van links naar rechts met Sony. Wat dat betreft is het niet zo’n onduidelijke zooi bij Xbox, maar dat wisten we al. 

Wat vinden jullie? Is het eerlijk dat je opnieuw de game moet betalen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Mweh. Ben hier niet echt van op de hoogte. Heb momenteel ook geen plus meer, omdat ik nauwelijks online game.

Maarja je krijgt de game gratis. Bij de Ford dealer krijg je het 2020 model van de Focus ook niet gratis. Daar betaal je slechts minder dan voor 2021.

xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat is wel een wat aparte verglijking. Wat Leegblikje aangeeft is meer de situatie (in mijn optiek) dat twee partijen hetzelfde bieden (een gratis versie van een game) waarbij de één de boel mee update en de ander niet.
Zou dan meer zijn dat je bij Forddealer A de updates van de navigatie en software wel 3 jaar meekrijgt zoals je wellicht verwacht en bij Forddealer B is de situatie anders.

Zelf gebruiker van beide platformen en ik vind het niet mee updaten en onderscheid maken erin best storend als de één het wel doet en de ander niet. Zouden ze beide niks geven dan leg ik me er wat makkelijker bij neer.

HanTheMan
2 jaren geleden

Beste tactiek is dan ook eigenlijk om de ps4 versie ergens op de kop te tikken (mp ofzo) zodat je die dan kan upgraden.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Het is niet eens zo gek lang geleden dat games gewoon nog een keer werden aangeboden op een nieuwe console en je er gewoon voor de tweede keer de volle mep voor moest betalen. Denk aan Skyrim, Last of Us, Uncharted of misschien nog recenter, de Ezio collection.

Eigenlijk mogen we dus niet zo zeuren, maar het is wel vervelend dat het allemaal zo onduidelijk is wat nu wel en niet gratis is.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Snake_NL
Snake_NL
2 jaren geleden

Het is jammer idd, zoals bij FF7 remake bv, maar games als Wreckfest hebben volgens mij dit wel gewoon gehad.

nickskuh16
nickskuh16
2 jaren geleden

ik vind dit geheel logisch. Jouw vraag is ook incorrect, want je vraagt, opnieuw kopen, met de nadruk op opnieuw. als je de game via PS Plus hebt, dan heb je dame helemaal niet gekocht, maar gratis gekregen. het lijkt mij vrij logisch dat ze je dan voor de upgrade versie wel laten betalen, waar ze immers ook weer meer ontwikkelkosten voor hebben gemaakt om dit uberhaupt te bewerkstelligen.

Snake_NL
Snake_NL
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Bij Gamepass heb je ook niet altijd de beste versie van een game. Een voorbeeldje is Flightsim. Het verschil is ook dat MS wil dat men gebruik maakt van GP. Het is naast games kopen een optie. PS+ gratis games zijn een extraatje. Games bij GP verdwijnen ook gewoon weer na een tijdje.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Snake_NL
nickskuh16
nickskuh16
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

En daar maak je de verkeerde vergelijking. Game Pass staat niet gelijk aan PS Plus. Daar heb je PS Now voor, een abonnementsservice waar je voor betaald om een hoop spellen gratis te spelen, net zoals Game Pass. PS Plus dien je te vergelijken met Xbox Live, en zeker vergeleken daarmee, is PS Plus qua games sowieso al de betere. Als er games bij PS Now komen die ook een upgrade hebben, ga ik er wel een beetje vanuit dat de upgrade dan ook beschikbaar is voor niets, maar daar betaal je dan ook weer n tientje extra voor, net zoals bij Game Pass.

tielo
2 jaren geleden

Met de flinke prijsstijging van Sony’s exclusieve PS5 games en (deels) hun beleid betreffende upgrades naar PS5, trekt Sony zijn gebruikelijke arrogante jas weer aan.
Indies klagen steen en been en cross play komt met enorm veel eisen van Sony naar de developers. Het is jammer dat ze van “for the gamers” weer naar “for the money” gaan.
Ik heb niets met MS maar ik ben blij dat die club steeds meer de handen op elkaar krijgt ten aanzien van hun beleid.
PlayStation heeft geweldige games, maar hun huidige attitude mag van mij een tandje minder en met een sterker MS zal dat hopelijk weer gaan gebeuren.

coola
2 jaren geleden

Het is jammer maar imho geen dealbreaker en ook geen reden om te gaan lopen roepen MS doet het beter.

Bij FF7R is het Squares keuze heb ik een keer ergens gelezen.

xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

excuses aanbieden hiervoor gaat erg ver. Er zit toch verschil in de aanpak van beiden, dat mag gewoon aangehaald worden en zou niet weten wat daarop tegen is.

xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Zeker geen dealbreker maar je kan imho zeker wel roepen dat de andere partij dat dan toch netjes doet door zonder extra kosten die games wel in de best mogelijke versie aan te bieden? Waarom zou dat geen reden zijn of is dat gek om te vermelden. Als je gebruiker bent van beiden en daar zitten verschillen dan mag dat toch benoemt worden?

Alphaversie nieuwe Call of Duty verschenen op Battle.net

Dit zijn de PlayStation Plus-games van juli