in

Het mysterie rondom Loot Lake in Fortnite – De eerste hints naar Season 9


Runes

Onder Fortnite-spelers is het algemeen bekend dat Epic Games regelmatig kleine aanpassingen doet aan de map. Dit keer kunnen spelers op ontdekkingstocht gaan bij graafplaatsen, waaronder bij Loot Lake. Hier lag eerst een onverwoestbare metalen plaat op de bodem, waarvan het een raadsel is wat zich eronder bevindt. Vlak voor update V8.40 stond daar ineens een evacuatieteam, waarna het meer omringd werd door graafmachines. Na de update ziet dit deel van de map er dan ook totaal anders uit. Het rustige Loot Lake is ineens veranderd in een hoop grond met in het midden een soort bunker, omringd door vrachtwagens, auto’s, graafmachines, containers en onderzoeksruimten. Wat is er in hemelsnaam gaande?

fortnite loot lake

Op de locatie zijn vijf soorten toegangen te vinden met daar bovenop verschillende emblemen. Een paar dagen na de gebeurtenis verscheen er op een van deze plekken een rune, waarvan ook niemand wist wat ze ermee aan moesten. Maar hier bleef het niet bij: verderop verscheen er vlakbij Fatal Fields namelijk ook een vliegend eilandje. Deze zweefde over de Fortnite-map naar Loot Lake een maakte zich eenmaal aangekomen vast aan een van de runes, waarna er een ingang in de vorm van een blauw portaal ontstond. Exact hetzelfde gebeurde met de tweede rune, dus het lijkt erop dat er in totaal vijf eilandjes hun weg maken naar het platform in Loot Lake en hier iets groots staat te gebeuren. Wie weet wat er uit portalen verschijnt voor Season 9

Butterfly Event

En dan is daar nog FortTory, de bekende dataminer die het is gelukt om een kijkje te nemen in de bunker in Loot Lake. Er valt te zien dat er een witte gloed uit de middencirkel van de bunker komt. Er is een grote kans dat de deuren openen als alle eilanden zijn gearriveerd en dat er iets gaat gebeuren in het midden van de bunker.

Het is geen toeval dat er een witte gloed te zien is in de bunker. In Season 6 van Fortnite kregen spelers namelijk ook al te maken met een witte gloed vanuit Loot Lake. Tijdens dat seizoen was er veel te doen om Kevin the Cube. Deze paarse kubus baande, net als de runes, zijn weg door de Fortnite-map, met als eindlocatie het midden van Loot Lake. Wat heeft dit te maken met de recente gebeurtenissen? Juist, de kubus vloog precies naar de locatie waar de witte gloed van de bunker te merken is. Tijdens het evenement in Season 6 explodeerde de kubus en ontstond er een witte dimensie waar spelers door een lege ruimte zweefden. Wellicht krijgen we binnenkort meer antwoorden over wat er toen precies is gebeurd.

fortnite butterfly event

Het seizoen daarop was Loot Lake compleet veranderd. Het meer was voor gedeeltelijk drooggelegd en de laatste overblijfselen van de paarse kubus stonden als een soort Stonehenge in het midden. Nu de bunker daar terecht is gekomen zijn deze gedenkstenen verdwenen. Het zou zomaar goed kunnen dat het evacuatieteam de stenen mee heeft genomen en dat Kevin the Cube terugkeert in Fortnite: Battle Royale

Avengers: Endgame

In Season 8 is Fortnite wederom de samenwerking aangegaan met Marvel Studios’ Avengers ter ere van Avengers: Endgame. In de Endgame-limited time mode is het de bedoeling dat een team van helden de strijd aangaat met Thanos en zijn Chitauri om te voorkomen dat de paarse slechterik alle zes Infinity Stones bemachtigt. De twee teams, het team van Thanos en het heldenteam, worden weer tot leven gebracht totdat een van de twee teams de doelen behaalt. Daarna is het mogelijk om het andere team uit te schakelen en te winnen. Hierbij krijgt het heldenteam de beschikking over iconische wapens uit de film, zoals Iron Mans jetpack-handschoenen en Thors Stormbreaker.

Los van deze leuke tijdelijke modus lijkt de bunker bij Loot Lake een gelinkt te zijn aan Captain America, specifiek zijn iconische schild. Als we van bovenaf kijken naar het bouwsel in Loot Lake lijkt de bunker namelijk behoorlijk op zijn ronde schild met de ster in het midden. Het zou dus zomaar kunnen dat de Endgame-LTM niet de enige rol van Avengers in Fortnite gaat zijn.

fortnite avengers ltm

Wat denken jullie dat er gaat gebeuren met Loot Lake en Season 9? Houd InsideGamer in de gaten voor meer nieuws over Fortnite: Battle Royale.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze Games verschijnen in mei 2019

Inside the Game: gamedesigner en artist Jamie Nooten