in

Het Vaticaan heeft een eigen Minecraft-server


De priester en voormalige techblogger Robert Ballecer vraagt aan zijn volgers op Twitter van welke game hij een server moet creëren. Hij wil een ruimte creëren voor gamers die minder giftig is, met het idee een gemeenschap te creëren via gaming. Hij gaf als keuze aan zijn volgers de games Minecraft, Rust, ARK en Team Fortress 2. Minecraft, de populaire sandboxgame die al flink wat jaren bestaat, heeft met een grote meerderheid van 64% gewonnen.

In een interview met Rome Reports legt Ballecer uit waarom hij dit wilde doen, “je creëert een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen uiten en relaties kunnen bouwen. En de relaties zijn wel het allerbelangrijkste, dat is uiteindelijk wat ik wil bereiken met deze server.” Ballencer wil dat spelers een plek hebben om elkaar te leren kennen en hij hoopt dat zij deze ingame-relaties uiteindelijk doorzetten naar de echte wereld. Tevens wil hij laten zien dat religie en technologie samen kunnen werken en dat hij, ondanks dat hij een priester is, zich ook hiermee bezig kan houden. Het een is niet gelinkt aan het ander, hij hoopt dat de kerk technologie kan gaan gebruiken om mensen bij elkaar te brengen.

De server is vrij voor iedereen om deel aan te nemen, maar zit nog wel in een testfase. Ballecer hoopt op opbouwende kritiek en feedback van de spelers om het een leuke ervaring voor iedereen te maken. Om deel te nemen aan deze server voer je in je Minecraft-launcher deze servernaam in: minecraft.digitaljesuit.com

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update – De beste tien games voor Nintendo Switch

De 10 beste pc-games van dit moment