in , , , , ,

Hoe belangrijk is een specifieke gaming community voor jou?

Gaming kent voor mij meerdere aspecten die vaak verder gaan dan het spelen van de game alleen. Waar ik vroeger slechts mijn broertje of vrienden had om over een game te praten, is vandaag de dag het hele internet je gesprekspartner als het zo uitkomt.

En als een game voor jou diep gaat, overweeg je misschien het toetreden tot de community van een bepaalde game. Dit is vaak geen ingeleid proces maar een natuurlijk gevolg van je interesse in een game.

Voor mij gebeurde dit door de fighting game Tekken 7. Ik was zo verknocht aan die game dat ik meer contact wilde met andere spelers buiten het online matchen van tegenstanders. Dankzij Twitter en de juiste plekken op Discord ben ik nu dagelijks in gesprek met mensen die ook graag over Tekken 7 praten.

Nu mijn vraag aan jullie: Hoe belangrijk is dit voor jou? En welke game heeft je uit je schulp doen kruipen op zoek naar contact met andere gamers? 

Hiermee doel ik dus op een niche community (gericht op één spel) en niet een site als deze.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Voor mij best belangrijk bijv. Met Dark souls en bloodborne als ik die Community niet had om me te helpen met die bazen had ik die games nooit uitgespeeld. En had ik die games allang opgegeven.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Janucci

Ja ik heb voor Dark Souls en Bloodborne ook wel een aantal keer informatie gegoogled en terecht gekomen bij Reddit.

Verder vind ik t gewoon wel leuk om af en toe een beetje over games te lullen, want de meesten van mijn vriendin hebben andere hobby’s.

Daarvoor zit ik vooral hier. Niet zo zeer op discord.

Heer Mida
2 jaren geleden

Ligt eraan wat je een ‘community’ noemt. Als de ontmoetingen niet fysiek zijn en/of je de naam van mensen niet kent, is iedereen uiteindelijk niks meer dan eentjes en nulletjes vertaald naar beeld en geluid. Als ik met mensen samenspeel voel ik me niet verbonden of iets van een gemeenschapsgevoel opkomen. Zoals ik al zei, eentjes en nulletjes. Zolang er genoeg mensen zijn om mee samen te spelen, zijn ze allemaal vervangbaar. En als er niemand is om mee/tegen te spelen; ach, er zijn ergere dingen.

Alle Call of Duty: Warzone-spelers ontvangen de nieuwe Adler-skin

Intel: ‘Chiptekort houdt nog jaren aan’