in , , ,

IG Q&A: Hoe ga je om met gamespoilers?

Afgelopen week lekten Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, vol met spoilers voor liefhebbers van de franchise. Nu gebeuren dat soort dingen natuurlijk wel vaker: trailers zitten vol met plottwists, reviews willen nét iets te veel vertellen en een meme op Instagram of Twitter kan het plezier in een game helemaal verpesten. Vandaag de vraag: hoe ga je om met gamespoilers? Welke maatregelen tref je, of maakt het allemaal niet zoveel uit?

Pokémon

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
8 maanden geleden

Bij sommige games weet ik nagenoeg zeker dat ik ze ga kopen en kijk ik bijna niks qua beelden etc. Bijv. bij the last of us 2. Daar lekte vanalles uit maar daar heb ik eigenlijk niet zo naar gekeken.

Voor mij gaat t niet eens zo zeer om t verhaal maar meer om de omgevingen die ik ga ontdekken. Vind het altijd jammer als je daar al veel van hebt gezien.

Gelukkig laten normale trailers enzo slechts beelden van de eerste paar uur zien. Meestal althans.

Verder heb ik geen social media dus kan er niet zomaar iets op mijn tijdslijn verschijnen. De artikels over uitgelekte info bij games enzo kan ik dus altijd zelf overslaan.

Dokter Caspari
8 maanden geleden

Games van franchises die ik blind koop laat ik qua media echt links liggen. Wil dan eigenlijk zo weinig mogelijk weten, ik laat mij wel verrassen.

Toch ben ik blij dat er van te voren zaken verklapt worden, en reviews van grote sites kun je prima lezen zonder dat je te veel van de game meekrijgt. Zo heb ik Sim City voor pc destijds links laten liggen vanwege de beperkte mapgrootte, heb ik Crystal Chronicles remaster niet gehaald omdat ik van te voren hoorde dat er geen lokale MP in zat (vind ik nog steeds heel raar) en koop ik de aankomende twee Pokémon remakes ook niet vanwege de verplichte exp.all (ook weer zo raar).

Dus soms is het fijn van te voren dingen te weten 😉

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Dokter Caspari
JariKlapwijk
8 maanden geleden

Sinds TLOU2 ben ik heeeel voorzichtig met spoilers. Hoe fantastisch die game ook was, ik zal nooit weten hoe ik had gereageerd op een bepaald punt in het verhaal als ik niet van tevoren al wist dat het ging gebeuren. Dat met dat is ontnomen, doet nog steeds een beetje pijn.

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 november

Screenshot Sunday #33