in , ,

Hoe twee games die ik geweldig vind een zure nasmaak hebben gekregen.

Zoals de titel al aangeeft, twee games die ik geweldig vind hebben een zure nasmaak gekregen en de games waar ik het over heb zijn Dragon Ball Z: Kakarot en Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids. Sinds eind april was ik weer lekker bezig met Kakarot en sinds de release van AC Valhalla : Wrath of the Druids was ik ook weer helemaal into Valhalla. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag (15 mei) kreeg ik een telefoontje van mijn moeder (die was samen met mijn vader lekker een paar dagen weg met de camper) een telefoontje die je nooit hoopt te krijgen, mijn vader lag in kritieke toestand in het ziekenhuis en een half uur later belde ze weer met de mededeling dat hij was overleden.

De grond zakte onder mijn voeten vandaan, mijn vader, mijn beste maatje, de man die mij kennis heeft laten maken met het fenomeen gamen is overleden. Het is nu drie weken geleden dat hij is overleden en het voelt nog steeds allemaal onwerkelijk. Ik heb nog steeds moeite met het accepteren dat hij er niet meer is. En misschien klinkt dit heel erg raar maar omdat ik zowel helemaal into Kakarot en Valhalla was toen hij overleed durf ik beide games niet meer op te starten. Ik wil ze wel graag spelen maar elke keer als ik één van de games wil opstarten sla ik helemaal vast en denk ik weer aan mijn vader. Nu zal de tijd alle wonden helen en ik weet zeker dat ik beide games weer zal gaan spelen , maar die zure nasmaak zal voor altijd blijven en ik denk dat ik tijdens die games nu ook altijd aan mijn vader zal blijven denken.

Nu heb ik dit probleem overigens niet alleen met games, maar ook met films er waren heel veel films die ik samen keek met mijn vader en ik kan mij er zelf niet toe zetten om een aantal nieuwe films te gaan kijken omdat ik die juist met mijn vader gekeken zou hebben. Ik weet dat het verlies van een ouder nooit fijn zal zijn en dat het pijn doet. Maar ik weet wat pijn hebben inhoud maar niks maar dan ook echt niks bereid je voor op het verliezen van één van je ouders.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.4/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
24 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden

Gecondoleerd Meta. Verschrikkelijk nieuws zoiets om te horen. Het is iets heel onwerkelijks je vader verliezen. Ik heb het helaas vorig jaar oktober meegemaakt. Had weer een andersoortige band met hem, ik keek erg tegen hem op hoe hij maling kon hebben aan alles (op een nette manier) en wat hij heeft bereikt en ik aan hem te danken heb. Ineens kun je dan niet meer bij iemand terecht… Ik had alleen nog het “geluk” dat ik soort van afscheid kon nemen.

Op die plotselinge manier wat je vertelt lijkt me extra onwerkelijk. Wennen gaat het nooit doen maar je leert er wel mee omgaan en op een gegeven moment kun je misschien weer glimlachen en denken aan de mooie momenten. Wellicht kun je dan ook met een goed gevoel je favo games weer starten en denken dat hij t zeker niet zou willen dat je het associeert met zijn overlijden maar meer met jullie gezamenlijke plezier en hobby.
Veel sterkte!

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden

Gecondoleerd en veel sterkte!

HanTheMan
2 jaren geleden

Vreselijk nieuws! Gecondoleerd en veel sterkte gewenst. (Nu vallen wat andere comments ook op zijn plek)
Heel herkenbaar trouwens om games en gebeurtenissen met elkaar te matchen.
Hoop dat jullie gezamenlijke hobby ook een soort van troost kan bieden.

xcollin
2 jaren geleden

Sterkte kerel! Ook voor je familie.

Luigi1985
2 jaren geleden

Je had t me laatst in een pm al verteld maar damn wat een klote nieuws zeg. Ik kan me niet voorstellen hoe erg het is en het is ook zo plotseling. Dat maakt de schok denk ik des te erger. Je was hier helemaal niet op voorbereid.

Dat met die games snap ik heel goed. Bepaalde games, films etc roepen herinneringen op. Ik heb het wel eens gehad met bepaalde muziek die ik niet meer luisterde nadat het over bleek te zijn met een ex (nu wel weer hoor, maar in t begin kon ik er niet naar luisteren).

Ik wens jou en je moeder veel sterkte en het zal nog wel even duren allemaal. Verschrikkelijk.

Rainking
2 jaren geleden

Verschrikkelijk, man. Heel veel sterkte met het verlies. Ik snap overigens wat je bedoelt. Er is een liedje dat ik link aan een bepaalde gebeurtenis, die vind ik in principe erg goed, maar kan ik niet echt meer naar luisteren.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Mistory
Mistory
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Veel sterkte kerel. Begin dit jaar ook mijn vader verloren na een lange strijd tegen kanker. Het moment is altijd klote, maar als 32 jarige is het toçh een ervaring die je nog niet hoort mee te maken.. Ik snap heel goed dat je allerlei zaken zoals games linkt aan je vader. Ik was zelf Fallout 4 aant gamen toen ik om 23u een telefoon kreeg (maanden aan een stuk elke dag uren bij hem geweest en dan net die dag dat ik eens thuis bleef overleed hij). Spel even niet meer aangeraakt. Hoewel ik er dagelijks mee bezig ben vind ik van mezelf dat ik me teveel probeer af te leiden met werken en gamen. De zware klop gaat hier nog volgen, ongetwijfeld. Neem zeker je tijd om alles goed te plaatsen en koester de mooie herinneringen.

Mistory
Mistory
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mistory

Oei, was niet als reactie op een reactie bedoeld.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Wat een vervelend bericht, gecondoleerd kerel.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Klote man… Gecondoleerd nog en sterkte de komende tijd. Moedig van je om dit hier te delen met de community. Hou je taai en neem alle tijd en rust die je nodig hebt!

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Gecondoleerd en heel veel sterkte, dat zijn echt nare dingen. Het heeft voorlopig allemaal de tijd nodig en een verwerkings proces kan lang duren. Gewoon verder de dingen doen of de games spelen waar jij je goed bij voelt.

Ik weet hoe het is om ouders te verliezen en vooral plotseling en onverwachts, dat valt niet mee. Mijn vader was gelukkig niet op vakantie, maar die ben ik ook plots verloren. Was overdag bij hem en een gezellige dag gehad en ging weg en uurtje later werd ik gebeld dat hij er niet meer was (hart stilstand). Vooral omdat geen afscheid heb kunnen nemen komt het soms extra hard aan.

Iig rustig aam en heel veel sterkte toegewenst.

adutchman
adutchman
2 jaren geleden

Mijn vader is er nog maar mijn moeder is aanstaande november 10 jaar overleden. Ik heb vooral herinneringen bij films en series die we samen keken, blijft een zwakke plek maar het wordt wel minder. De goede herinneringen zullen gelukkig niet verdwijnen. Heel veel sterkte!

wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Ik vind dit heel herkenbaar. Ik heb met mijn ex ook een paar games gespeeld waar ik toen mooie herinneringen aan had. Die ben ik ook toen het net uit was gaan vermijden, puur door alles wat eraan verbonden was voor mij.

Inmiddels kan ik ze alweer prima spelen hoor 🙂

Gecondoleerd, wat een verlies!

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Gecondoleerd Coola, wat een enorm akelig bericht. Koester de mooie herinneringen en in die zin hoop ik dat je straks juist met extra plezier de films zult kijken en de games zult spelen die jullie samen hebben gezien/gespeeld. Maar dat je hoofd nu naar andere dingen staat, is logisch. Sterkte!

Kaskarion
2 jaren geleden

Gecondoleerd man, ik wens jou en je moeder heel veel sterkte!

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Hè, wat een afschuwelijk nieuws Meta, gecondoleerd man. Mijn vader heeft eerst een ziekbed van twee jaar gehad, dus wij hebben in alle rust afscheid van hem kunnen nemen. Maar zo plotsklaps je pa verliezen… Ik kan me niet inbeelden wat je doormaakt joh.

Geef het allemaal in ieder geval de tijd, na 3 weken accepteer je niet dat je pa zo ineens uit je leven gerukt is. Het heeft echt wel even de tijd nodig voor je dit een plekje kunt geven. Mij hielp het om te praten met mijn gezin, mooie herinneringen op te halen en hem en het verlies niet in een taboe-hoekje te drukken.

Nogmaals gecondoleerd en sterkte de komende tijd. Pak er wat muziek bij, of kijk even een film die zich juist richt op wat je doormaakt. Dit is wat confronterend wellicht, maar helpt je wel even alles eruit te gooien.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
slayer1slayer
slayer1slayer
2 jaren geleden

Heel veel sterkte Coola.

Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Heel veel sterkte Meta!

Als ik aan films of games denk, denk ik ook vaak aan die dagen of periodes en wat er toen rond mij gebeurde. (vrienden, familie, schoolperiode, vakanties, etc.)
Dat kan dan nostalgische gevoelens opwekken en die duwen mij soms in een melancholische bui. Ik wil er niet aan denken hoe jij je nu voelt!

Kop op!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Don Carpaccio
BadassBoris
2 jaren geleden

Sterkte, stay cool Coola.
En over AC Valhalla: We still got Paris

Spikrislayer
Spikrislayer
2 jaren geleden

Coola gecondoleerd met dit zware verlies. Moet er zelf nog niet aan denken om mijn pa te verliezen. Dus kan me helemaal niet voorstellen hoe dit moet voelen. Sterkte en houd stand.

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Hey, Meta, een beetje een late reactie van mij. Ik wens je heel veel sterkte tijdens deze heftige periode. Neem vooral de tijd om het te verwerken.

Het gevoel dat je nu hebt begrijp ik. Het is mogelijk een totaal andere situatie dan die van jou, maar vorig jaar heeft m’n vriend waar ik 8 jaar mee samen was het uitgemaakt met mij. Was er kapot van. Deze situatie draait nu ook even totaal niet om mij, maar even om je te laten weten dat ik toen ook de hele tijd aan de persoon in kwestie dacht toen ik een spel opstartte dat ik van hem gekregen had, een film keek waar we altijd samen mee lachten en huilden,… Het is in zekere zin ook een rouwproces geweest. Je zal dit mogelijk een hele tijd met je meedragen.

Probeer vooral om je sociaal leven te blijven behouden. Zonder je niet af. Je hebt vrienden waar je steun aan hebt en kijk, het hele Inside Gamer forum staat ook voor je klaar. 🙂

Ik vind het heel erg moeilijk om iemand te troosten bij zulk verlies, zeker omdat het verdriet nog vers is. Toch hoop ik dat je dit een beetje kan zien als een gemeend schouderklopje en vooral als een vorm van steun. Laat de moed niet zakken. Je komt hier door.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Janucci
2 jaren geleden

Allereerst gecondoleerd met het verlies van je vader.. Het is heel vreemd hoe positieve ervaringen gekoppeld kunnen worden aan zoiets vreselijks en het gevoel daarbij compleet kan veranderen.

Ik heb dit zoals veel andere waarschijnlijk vaker gehad met de nummers op een begrafenis of in het bijzonder nummers die me aan die persoon deden herinneren. De herinnering aan die persoon deed nog te pijn om weer te kunnen genieten van een nummer wat ik anders zo mooi vond om te luisteren. Voor sommige nummers is het inmiddels fijn om die soms op te zetten om juist herinnerd te worden aan die persoon.

Wellicht wordt het spelen van deze games in de toekomst een mooie herinnering in plaats van de zure nasmaak die je er nu aan overhoudt.

Heel veel sterkte met het verlies

Hoe cijfers mijn keuzes beïnvloeden

Nieuwe screenshots van No More Heroes 3 uitgebracht