in , , , , ,

Hoe zou de DLC van een oude game er uit hebben gezien?

Tegenwoordig ondenkbaar, een game die voor langere tijd relevant wilt blijven en géén DLC of Season Pass uitbrengt, toch?

Vroegah
Oudere gamers zullen het fenomeen nog wel herkennen, je hebt die ene game die je aan het spelen bent tot het einde der tijden. Nog geen geld voor een nieuw spel of er is simpelweg in de tussentijd nog niets uitgekomen. Games waren moeilijk en soms was het eerste level al een hele opgave om doorheen te komen..

Nu
Tegenwoordig is de gamemarkt bijzonder verzadigd en kun je van gekkigheid soms niet meer bedenken welke nieuwe game je nu dan weer moet spelen. Veel games hebben een laag instapniveau en laten jezelf bepalen hoeveel je wilt betalen als je meer van de game wilt. Free-to-play is hier natuurlijk een bijzonder goed voorbeeld van.

What If…
Nu leek het mij een grappige gedachte om na te denken over een mix van beide: Wat nou als een oude game van vroeger DLC had gekregen? Wat voor DLC had het kunnen zijn waardoor het de levensduur van de game had kunnen verlengen?

Mijn voorbeeld zou zijn Prince of Persia (zoals op het plaatje te zien op de oude Tulip PC). Een DLC-pack waarbij je open levels hebt en kunt vliegen op een tapijt (Aladdin style). Daarnaast zou ik één of twee nieuwe vijanden toevoegen om wat meer variatie in gevechten toe te voegen.

Ik ben zeer benieuwd, wat zouden jullie nieuwe DLC ideeën zijn voor oude games?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MonsterCrab
1 jaar geleden

Wat als we ooit dlc voor Tetris hadden gekregen.

Voor 2,95 gulden krijg je een nieuw soort blokje erbij: de lange T! Bestel nu door te bellen naar 0900-TETRIS en binnen 6 weken ontvang jij een splinternieuwe floppydisk met het nieuwe blokje, rechtstreeks uit Rusland!

HanTheMan
1 jaar geleden

Geinig idee! Al heb ik dat dlc gevoel al wel een beetje bij doom vroeger met die shareware versie.

Mijn kapotgespeelde game van vroeger was probotector II (contra 2 in een eu jasje) als ik daar dlc voor kon kopen zou dat nieuwe wapens zijn: zwaard om het nog moeilijker te maken.

En nog 1 extra level + boss hmm

Rynelan87
Rynelan87
1 jaar geleden
Antwoord aan  Janucci

Check de Netflix mini serie “High Score”! Super interessant als je wilt weten hoe het vroeger ging en de ontwikkeling naar nu.

In het geval van DOOM. De eerste chapter is Shareware. Deze werd gratis verspreid. In het spel zelf stond volgens mij contact informatie om het volledige spel te kopen door een cheque te sturen. Dan kreeg je vervolgens de floppy discs met de volledige versie thuisgestuurd. In principe de eerst F2P micro transactie :p of beter gezegd “Free 2 Start”

HanTheMan
1 jaar geleden
Antwoord aan  Janucci

We hebben een vriendschappelijk podcastje waarin John Romero laatst een videointerviewtje had met 1 van onze ridders:
https://podcastluisteren.nl/ep/Geheime-Ridders-Geheime-Ridders-Afl-39-The-Romero

Daar kwam nog aan bod dat hij het grappig vond dat veel dingen die ze in de 80’s hadden bedacht nu ineens in een andere vorm terugkomen daarom moest ik hier aan denken.

Shareware verhoudt zich natuurlijk niet 1 op 1 met de free2play van nu maar kent wel een beetje hetzelfde concept van gratis weggeven en meer betalen voor extra content.
legt het eigenlijk al goed uit! kan de Netflix serie ook zeker aanraden.

Jason Ronald teased mogelijke AAA-game

Zo voor het eerst ooit WarioWorld voor de GameCube proberen