in , , ,

Homebrew: NES games

Sinds ik een MiSTer heb (https://inside.gamer.nl/waarom-je-ook-een-mister-fpga-wilt/) speel ik wat vaker af en toe eens een retro game. Of het nu een NES, SNES of NeoGeo game is, voelt alijd goed om weer eens een oude klassieker van stal te halen.

Maar… recentelijk ben ik ook wat meer in de homebrew games gedoken. En daar zitten een paar pareltjes bij die ik met jullie wil delen. Je kunt de games in sommige gevallen gratis downloaden, of zelf bepalen wat je wilt betalen om de ROM te downloaden.

Hier bijv:

http://hlc6502.web.fc2.com/Bbuster.htm

https://morphcatgames.itch.io/

Micro Mages:
Leuk game om co-op te doen. Mechanics zijn simpel, je moet een toren beklimmen. Scrolling platformer. Game is niet erg makkelijk maar zeker leuk om eens met een buddy uit te spelen.

Blade Buster:
Direct clone van Soldier Blade op de PC-engine. Deze shmup is die hard maar als liefhebber van het genre kan ik hem zeer waarderen.

Bobl:
Leuk klein spelletje met geinige mechanics. Metroidvania in devorm van een bubbel. Door jezelf uit het water te laten springen doorloop je elk level op zoek naar het einde van het doolhof.

Space Gulls:
Leuke platformer, verzamel alle duckies en baan je weg naar het einde. Korte game, maar geinige gameplay. Complete run koste mij 15 minuten.

Probeer eens een game en laat vooral weten wat je er van vindt! Ik vind het sowieso gewoon leuk om te zien dat er een grote comunity is die nog steeds games maken en publishen voor oude retro consoles.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LeegBlikjeWater
1 jaar geleden

Micro mages! Erg boeiende video over gezien tijd terug: https://www.youtube.com/watch?v=ZWQ0591PAxM

HanTheMan
1 jaar geleden

Wow thanks 4 sharing ik had echt geen idee hoe tof die homebrew games kunnen zijn.
Ben geneigd om die prachtige fysieke versie van micro mages te kopen!
Ligt het aan mij of is de art ook veel mooier dan de classic nes games?

BadassBoris
1 jaar geleden

Goed bezig SPCat! Ik heb wel een vraag begrijp ik nou goed dat je deze games ook fysiek kunt kopen of alleen via ROM?

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Superleuk dat je zo enthousiast bent over dit onderwerp en er zo uitgebreid over schrijft. Voor mij is het helaas te ingewikkeld en ik zou toch alleen maar belangstelling hebben voor NeoGeo games (man, wat baal ik ervan dat Super Side Kicks 3 niet in de PS-store staat), maar toch leuk om te lezen!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Jij overschat mijn technische vaardigheden zwaar. Maar damn, ziet er wel lekker nostalgisch uit, zeg!!

Er komt vandaag een nieuwe modus naar Knockout City

Ratchet & Clank: Rift Apart bevat objecten en personages uit andere PlayStation-games