in

Vr-bril HTC Vive Pro 2 onthuld


De Vive Pro 2 heeft een kijkhoek van 120 graden en een 5k-resolutie, mogelijk gemaakt door twee schermpjes van 2448×2448 pixels. Daarbij is er een refreshrate van 120Hz.

Volgens HTC is er minder motion blur en screendoor-effect aanwezig door de hoge resolutie en grote beeldhoek. Ook de refreshrate draagt daar aan bij. Daarnaast kan de pupilafstand ingesteld worden met een schuifje. Alle eerder uitgekomen SteamVR-accessoires werken met de nieuwe helm.

Vive werkt samen met Nvidia en AMD om Display Stream Compression toe te passen. Deze techniek moet beelden in een hogere kwaliteit weergeven en daar minder bandbreedte voor gebruiken.

De Vive Pro 2 komt op 4 juni uit. Wanneer mensen de helm reserveren, betaalt men 759 euro. Op en na release kost de helm 819 euro. In augustus moet er ook een pakket beschikbaar komen voor 1399 euro waar naast de helm ook een Base Station 2.0 en Vive-controllers zitten.

HTC heeft overigens ook de Vive Focus 3 aangekondigd, een virtualrealitybril voor zakelijke gebruikers. Deze komt op 24 juni beschikbaar voor 1404 euro. De helm heeft net als de Vive Pro 2 een resolutie van 5k en een kijkhoek van 120 graden. In plaats van twee kleine schermen – voor elk oog één – heeft de Vive Focus 3 echter één groot scherm. Deze headset heeft een accu die vervangen kan worden en kan binnen een halfuur voor de helft worden opgeladen. De Focus 3 is standalone en heeft geen pc nodig.

HTC Vive Pro 2

Vive Focus 3

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skull and Bones verschijnt niet voor april 2022

QuakeCon vindt dit jaar weer geheel digitaal plaats