in , , , , ,

Hyper Light Drifter – Review

Ik herinner me nog erg goed dat ik voor het eerst naar Hyper Light Drifter keek. Ergens tijdens mijn kruistocht door de Nintendo eShop kwam ik deze tegen. Het stijltje van een soort sci-fi wereld gemixed met fantasy elementen waren voor mij al genoeg redenen om in ieder geval geïntrigeerd te zijn door de titel, maar het zou toch nog een aantal jaren duren totdat ik me er ook daadwerkelijk aan ging wagen.

Het eerste dat je zal merken wanneer je aan Hyper Light Drifter begint is hoe goed de atmosfeer van de game wordt neergezet. De opening cutscene heeft prachtige artwork, animatie en muziek maar zet gelijk de sombere toon van de game in. Jij speelt als de Drifter. Een soort krijger uit een oud gedeelte van de wereld maar die nu aan een mysterieuze ziekte lijdt. De missie is om terug te gaan naar die wereld en zo hopelijk de ziekte te bestrijden.

Hyper Light Drifter – how heart disease inspired one of 2016's great games  | Games | The Guardian

Dat is ook meteen het meeste wat ik van het main verhaal heb meegekregen. Door de game heen zijn er lore tablets verspreid, al kun je die niet daadwerkelijk lezen? Het verhaal is simpelweg erg vaag. Ik weet niet of dat de bedoeling was maar het zou nog toffer zijn als het toch wat duidelijker was. Door de game kom je ook NPC’s tegen die je via afbeeldingen een klein verhaaltje vertellen. Dit helpt wel de wereld zelf wat meer persoonlijkheid te geven. Er zijn 4 zones in de game waar je een beacon moet activeren om naar de het laatste gebied te gaan. Elke van deze area’s zijn uniek en voelen verschillend aan door prachtige omgevingen en de vijanden die je tegenkomt.

Hyper Light Drifter is een actievolle game. Je bent constant heen en weer aan het dashen om attacks te ontwijken terwijl je zelf terug aan het slaan en schieten bent. Dit is geen makkelijke game en er waren een aantal momenten waarop een hit die je ontvangt een beetje cheap aanvoelt. Meestal is de game prima gebalanceerd en kom je door vrijwel elk gevecht met niet erg veel moeite zolang je je koppie erbij houd.

Hyper Light Drifter review | Eurogamer.net

De bossfights zijn in dat opzicht zelfs nog iets intenser. Je speelt als een snel personage dus de bosses moeten elk op hun eigen manier de Drifter het leven zuur maken. Het gevoel wanneer je een bossroom binnen loopt en je tegenstander in een paar seconden al een attack op je losgelaten hebt is op een gekke manier speciaal. Tijdens gevechten en in de wereld vind je ook chips waarmee je nieuwe skills kunt kopen. Sommige van dezen zijn ook absolute must-haves zoals de chain-dash en het reflecteren van projectielen. De skills maken de game niet per se makkelijker maar geven je wel meer opties en zorgen ervoor dat de Drifter steeds machtiger aanvoelt.

Hyper Light Drifter combineert prachtige art, muziek en animatie met gameplay die heerlijk wegspeelt maar soms een beetje oneerlijk aanvoelt. Het verhaal is iets te vaag voor mij maar de environmental storytelling zorgt ervoor dat je toch blijft spelen en geïntrigeerd blijft. Een absolute aanrader!

8/10

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Mooie korte review. Ik ben deze game regelmatig tegengekomen, maar ben er nooit door overtuigd geraakt m te kopen. Ik weet het niet…

CarnifeX
1 jaar geleden

Het heeft een mooie stijl, maar als ik naar trailers kijk moet ik hier niet aan beginnen.
Dat zou mij dan een controller kosten bij de bosses 🙂

Rainking
1 jaar geleden

De naam ken ik al jaren en de foto’s zien er vaag bekend uit, maar ik had me er eerlijk gezegd nog nooit in verdiept. Ik heb net ook nog even wat beelden op YouTube bekeken en ik moet zeggen dat het me wel een tof spel lijkt om een keer te proberen.

Screenshot Sunday #61

(Te) veel Steam games