in , , ,

I.G Q&A: Op welke game zit jij dit jaar te wachten?

Met het uitstel van Starfield is er weer een game minder op de lijst van dit jaar. Dat was natuurlijk even schrikken. Het is niet dat Starfield de enige game was die de tweede helft van 2022 op zijn rug droeg, maar zeker wel een game waar menig gamer ontzettend naar uitkeek. Natuurlijk zijn er genoeg andere games die dit jaar uitkomen, zoals (hopelijk) God of War Ragnarök of Saints Row. Welke game die dit jaar uitkomt kijk jij het meeste naar uit?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

God Of War: Ragnarok kijk ik erg naar uit. Het vorige spel vond ik geweldig, dus ik heb goede hoop op een mooi vervolg. Verder kijk ik ook wel uit naar Hogwarts Legacy en Gotham Knights, twee titels die nog alle kanten op kunnen gaan.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik keek uit naar Forbidden West, Elden ring en Botw 2. Die laatste komt pas volgend jaar, dus eigenlijk nergens meer naar. Echter heb ik Elden Ring nog niet gekocht dus er staat me nog wat te wachten.

Verder komen er wel leuke games, maar heb ik geen games waar ik hyped voor ben. Misschien een klein beetje voor de Cuphead DLC

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Cuphead had ik toen die uitkwam meteen voor de Xbox One gekocht, maar ik wil de volledige versie inclusief DLC graag nog voor de PS4 hebben. Of PS5 als die daar ook voor wordt uitgebracht.

En ja, er staat je inderdaad nog wat te wachten, ghehehe.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dus jij gaat m dan opnieuw kopen begrijp ik? Ik heb m op de Switch dus ik koop gewoon de DLC erbij.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Ik kijk het meeste uit naar de PS+ service die volgende maand begint. Die samen met gamepass en je hoeft eigenlijk geen games meer te kopen. Alleen mij kennende zal ik dat wel niet volhouden hahaha

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Ik kijk vooral erg uit naar Xenoblade Chronicles 3. Daarnaast komt de eerste Trails game van de Crossbell saga ook in huis. Al moet ik nog wachten met het verschijnen van de tweede game voor ik echt aan mijn marathon kan beginnen. Haal ze beide denk ik ook meteen, Xenoblade vanwege de hype en Trails vanwege de gelimiteerde fysieke oplage.

Mijn grote klapper van dit jaar was eigenlijk Final Fantasy 16, maar die is helaas uitgesteld.

Voor de rest zie ik het wel. Niet zo heel veel spannends dit jaar eigenlijk. Forbidden West en Ragnarok haal ik pas diep in de sales (15-20 euro). Elden Ring is niet voor mij weggelegd.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Er is een grote kans dat ff xvi dit jaar wel komt. Volgens de producer is de game zo goed als af. Dus ik verwacht de game eind dit jaar nog wel misschien rond de 35 jarige jubileum datum van ff in december.
En die trails game is trails from zero of zo toch? Ben nog niet aan de trails serie begonnen maar heb de cold steel saga in mijn backlog zitten en hoorde iets over zero en reverie die nog komen en dan nog 2 games in Japan die moeten komen. Ben nog noob in het jrpg genre dus ben nog aan het zoekende in de games haha

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik ben wel een veteraan op het gebied van jrpg’s te noemen 😉 Dus kan je zeker wat informeren.

Trails is op basis van lore en doorlopend verhaal heel lang slecht speelbaar geweest. Er missen namelijk nog twee localizations van games in de vorm van de Crossbell duology (Zero & Azure). Deze komen nu eindelijk naar het westen en vullen het gat tussen Sky 3 en Cold Steel 1. In laatstgenoemde mis je ook heel veel referenties als je Crossbell niet gespeeld hebt. Zero komt eind 2022 en Azure (samen met Reverie, speelt zich na Cold Steel 4 af) een jaar later in ’23.

Verder komt er nog een spin off van Trails (Nayuta) eveneens in 2023 uit. Dus je kan zeggen dat volgend jaar de meeste trails releases in het westen OOIT het levenslicht zien.

Ik heb ook alle 4 de Cold Steel games fysiek en alle 3 de Sky games op Steam. Aangezien Crossbell er dus tussenin zit ben ik nog niet aan de serie begonnen. Dat doe ik pas na de release van Azure in 2023! 🙂

Maar waarom heb ik dan alle games al in bezit? Simpel, Cold Steel games hebben gelimiteerde fysieke oplages en ik ben een mannetje van het doosje 😛

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

In Japan is laatst inderdaad nog Kuro No Kiseki uitgekomen, het vervolg op Reverie. Die krijgt later dit jaar nog een PS5 release daar. Het vervolg op Kuro is eveneens al in ontwikkeling bij Nihon Falcom.

Je kan dus zeggen dat het erg hard gaat en wij in het westen gigantisch achterlopen 😛

Ooh ja, ik heb trouwens vernomen dat Cold Steel 3 en 4 zelfs onspeelbaar worden zonder het spelen van de Crossbell games. Zo belangrijk zijn ze en anders krijg je mega erge spoilers en/of snap je er niks meer van.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door wiebeamalur
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Wow ik merk inderdaad dat je ene expert bent, had er wel wat over gelezen maar niet zo uitgebreid als jij nu aan geeft. Waarvoor hartelijk dank. Dan wacht ik ook even op de games uit de crossbell series. Gelukkig is mijn backlog nog immens en heb ik voorlopig genoeg om te spelen om te wachten op die games

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Geen dank! Het is qua volgorde ook geen makkelijke franchise om uit te vogelen.

Lavalera
1 jaar geleden

Het waren 4 games waar ik het meest naar uit keek aan het begin van het jaar. Horizon forbidden west en God of war waren de reden dat ik een ps5 hbe gekocht de rest van de exclusives waren niet mijn smaak of type spel. De andere 2 Hogwarts legacy terwijl ik de films echt niets vind trekt de game mij dan wel weer enorm, raar maar waar. En tja de 4e was Starfield de game waar ik nog wel het meeste naar uit keek. Maar goed dat wordt dan de hoogste op mijn lijst voor volgend jaar. Ben wel benieuwd naar games als Gotham knights, Gollum, Saints row en Avatar, maar daar wacht ik mee tot reviews en of ze überhaupt nog komen dit jaar

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

God of war Ragnarok, hopelijk wordt die niet uitgesteld. En ik hoop dat de rumoured DK game en Metroid prime remake rumour waar zijn. Want ik ben bang dat God of war Ragnarok nog een uitstel gaat ontvangen. Verder nog Bayonetta 3, Mario and Rabbids Sparks of hope mits met een groter rooster Mario Strikers battle League. En ik keek heel erg uit naar Gotham knights maar na afgelopen week ben ik daar minder hyped voor.

WitteHerder
WitteHerder
1 jaar geleden

Met de uitstel van botw2 en starfield wordt voor mij de knaller van het jaar Xenoblade Chronicles 3

Billy-Butcher
Billy-Butcher
1 jaar geleden

Saints Row en de nieuwe PS Plus. Ik heb het toch nog voor elkaar gekregen om PS Now te krijgen, dat is handig voor eind juni.

edwinkox
1 jaar geleden

Op een nieuwe Prototype maar die is nog niet in ontwikkeling, Forspoken en F1 22 lijkt me ook wel wat.

Screenshot Sunday #54

De gamereleases van deze week