in , , ,

I.G Q&A: Wat is je favoriete gametrailer?

Trailers komen in alle vormen en maten. De één is obscuur, de ander geeft te veel weg. Soms laten ze een diepe indruk achter en soms vind je de muziek zo lekker dat je de trailer tientallen keren hebt gezien. Het is altijd leuk om een vette, grappige of grafisch indrukwekkende trailers te zien. Daarom deze week de vraag: wat is jouw favoriete trailer van een game en waarom? Zet de YouTube-link erbij!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LarsCornelis
1 jaar geleden

Mijn favoriet is Deliver Hope, de trailer van Halo Reach. Die trailer zette zo perfect de toon voor die game. De tv-serie die nu bij Paramount+ draait had hier nog wel iets meer een voorbeeld aan kunnen nemen 😉 https://youtu.be/vlN2gDH5b8s

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LarsCornelis

Oeh, die kende ik nog niet. Zeker niet verkeerd.
Ik had begrepen dat de schrijvers van de tv serie niet echt naar de spellen hebben gekeken. Now thát’s a recipe for success…

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden
Antwoord aan  LarsCornelis

Deze heb ik ook vaak gezien, de making of ervan is ook erg cool. Dit is echt een pronkstuk van een trailer!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
tibor95
tibor95
1 jaar geleden

Ik moet opbiechten dat ik al meer dan tien x ben teruggekomen bij de Diablo 4 trailer, waarin de setting gewoon zo gaaf en goed wordt overgebracht. ongeacht of je het spel zelf wat vind of niet, ik werd er volledig in opgeslokt.

WitteHerder
WitteHerder
1 jaar geleden

Voor mij is dat de BOTW trailer tijdens de switch reveal.

https://youtu.be/zw47_q9wbBE

krijg er (als zelda fan) nog steeds kippenvel van.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door WitteHerder
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  WitteHerder

Die is erg mooi. De designs van Link en Zelda vind ik ook erg goed. Ik moet dat spel echt eens een keer gaan spelen.

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Voor mij de trailer van the last of is 2. Die trailer dat Ellie zingt en dan Joël binnen komt lopen. Wat een kippenvel moment was dat tijdens E3.

Maar er zijn tegenwoordig zo veel toffe trailers the Witcher 3 was geweldig Assassin’s Creed is er ook goed ik.

andre.hooijer
andre.hooijer
1 jaar geleden

De trailer van Dead Island, die om en om in chronologische en achterstevoren afspeelt hoe een gezin ten prooi valt aan de zombieplaag. Kippenvel!

https://www.youtube.com/watch?v=ialZcLaI17Y

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  andre.hooijer

Deze verwachtte ik wel voorbij te zien komen. Erg sterke trailer.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

De cinematic trailer van AC Brotherhood is de eerste die in me opkomt.
https://youtu.be/1cF-_OwhN_s

Daarnaast vind ik deze promotie video van Remember Me (Dontnod game uit 2013) erg tof ook al heeft het weinig te maken met de game.
https://www.youtube.com/watch?v=LczkikAgAVE

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Damn, Remember me heb ik ook nog gespeeld. Geweldige setting in neo-Parijs, kan me de omgevingen nog goed herinneren ook al is het bijna tien jaar geleden dat ie uitkwam.

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

De aankondigingstrailer van Red Dead Redemption 2 geeft mij altijd instant kippenvel. Ik vind het altijd bijzonder als een trailer dat kan doen. De muziek en sfeer zijn prachtig met aan het eind één spreker. Toen ik bij het punt in de storyline aankwam waar Arthur Morgan die woorden uit de trailer uitsprak werd het geheel alleen nog maar krachtiger.

https://www.youtube.com/watch?v=gmA6MrX81z4

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
Rainking
1 jaar geleden

Leuk onderwerp. Er zijn natuurlijk zo ontzettend veel trailers en daar zitten een hele hoop goede tussen. Er zijn er nog wel meer die ik erg goed vind, maar ik kom toch vaak terug bij de Thank You trailer van Homefront: The Revolution. Grappig genoeg juist een spel dat niet zo erg goed werd ontvangen.

In dit spel is Noord-Korea de Verenigde Staten binnen gevallen en een gedeelte bezet. Jij bent onderdeel van het verzet.

In de trailer zie je een jongetje in een theater een paar Noord-Koreaanse leiders toespreken en ze bedanken dat ze door hun tussenkomst weer op het juiste pad worden gebracht.

Ok, waarom vind ik deze trailer zo goed?
De woorden die het jongetje opleest staan bijna continue recht tegenover datgene wat je op beeld ziet. Het mooiste voorbeeld daarvan vind ik dat hij op een gegeven moment zegt dat de Noord-Koreaanse tussenkomst een precious gift is. Tegelijkertijd wordt een oudere amerikaanse man de straat op geslingerd en krijgt hij een kogel door zijn hoofd. Dat schot is ook heel mooi getimed met de muziek, die zachtjes begint en langzaam maar zeker een beetje opklimt. Ook struikelt de jongen een keer over een moeilijk woord. Heel klein detail, maar wel realistisch.

Alles bij elkaar maakt dat voor mij een fantastische trailer. Ik heb ‘m net nog even een paar keer goed bekeken en gewoon weer kippenvel. Heerlijk!

https://www.youtube.com/watch?v=lw6KHdTTZq4

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Een andere trailer die ik geweldig vind is de E3 aankondigingstrailer van The Evil Within 2.

De reden dat ik deze erg tof vind is eigenlijk heel simpel. Ik hou wel van dit soort vage en bizarre beelden. Zo van, the fuck is going on? Zeker dat moment als die hand omdraait. Wat ook enorm helpt is de cover van Duran Duran’s Ordinary World. Die vind ik erg lekker klinken. Ik dacht eerst dat het mannelijke gedeelte werd gezongen door Enigma’s Michael Cretu, maar dat bleek later niet het geval.

Dus ja, dit is er ook zo eentje die ik kan blijven kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=f7JbFBq4NAo

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nog eentje doen om het af te leren?

Kent iemand Mad World van Gary Jules nog? Het was een cover van Mad World van Tears For Fears (wat heel anders, maar ook erg lekker klinkt) en het brak voornamelijk door vanwege de film Donnie Darko.

Een paar jaar later werd het gebruikt voor deze trailer van de allereerste Gears Of War.

https://www.youtube.com/watch?v=_ojz7Jd_MKY

En dat is een hele mooie trailer, maar niet degene waar ik het eigenlijk over wil hebben. Ik moest ‘m alleen even noemen voor de context.

Iets waar ik erg veel van hou zijn parodieën. Het maakt niet uit of het om film of muziek gaat, ik kan er geen genoeg van krijgen. Spaceballs, anyone!? Toen Battlefield: Bad Company uitkwam, hebben ze een paar humoristische trailers gemaakt, waarvan er eentje, getiteld Bad World, een parodie was van de Gears Of War trailer. Heerlijk droog, hahaha.

https://www.youtube.com/watch?v=-LnmR1X3G9I

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
LarsCornelis
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nice die van Bad Company kende ik niet! Erg goed gedaan.

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Heb beide delen met veel plezier gespeeld, is naar mijn mening ook wel een wat ondergeschoven game-franchise. De bijna constante spanning is heerlijk. Hoop dat er ooit een deel 3 uit mag komen

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon

Review: Call of Duty: Black Ops (PS3)

Screenshot Sunday #51