in , , ,

I.G Q&A: Wat wordt jouw game van dit najaar?

Oké, er zijn veel games uitgesteld. Toch komen er heus wat games nog uit dit najaar. Denk aan A Plague Tale: Requiem, God of War, Bayonetta 3, een nieuwe Call of Duty, of misschien nog wel belangrijker: Goat Simulator 3. We hebben veel beelden kunnen zien tijdens de afgelopen Gamezomer. Zo vochten Sony en Nintendo nog even de na-zomer uit deze week met twee presentaties. Op welke game zit jij te wachten die dit jaar nog verschijnt?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
24 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Voor mij zijn er een paar kanshebbers, want er komt nog genoeg leuks aan.

  • The Callisto Protocol. Dit is een spirituele opvolger van de populaire Dead Space spellen. Nou ja, voornamelijk de eerste twee delen, waarschijnlijk. De gameplay zag er behoorlijk bruut uit en als je bekend bent met Dead Space, dan snap je wel een beetje wat je kunt verwachten.
  • Gotham Knights. Voor mijn gevoel kan dit nog twee kanten op gaan. Het kan een gemiste kans zijn of, wat ik natuurlijk hoop, een lekker vermakelijk spel, waarin je eens met andere personages dan Batman je een weg door de criminelen van Gotham beukt.
  • God Of War: Ragnarok. Hoogstwaarschijnlijk het spel dat ik het beste zal gaan vinden van alles dat er nog uit moet komen dit najaar. Het vorige spel vond ik echt goed en het zou fijn zijn als het nieuwe spel dat kan evenaren. En, zou het Elden Ring van de eerste plek van mijn favoriete spellen van 2022 kunnen stoten?

Naast die drie, zijn er nog een paar die nog wel eens erg goed kunnen zijn. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion, A Plague Tale: Requiem en Evil West. Sowieso heb ik in alle zes de spellen erg veel zin.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb met Gotham knights ook al zo mijn twijfels een beetje zoals ik ook met Saints Row had. Mijn gevoel zegt dat het wel eens erg flink kan gaan tegen vallen en het niet in de buurt komt van de Arkham Trilogy, maar ik hoop dat ik ongelijk heb.
Calisto heb ik echt helemaal niets mee, persoonlijk vind ik het er als een 13 in een dozijn horror spel eruit zien, maar ieder zijn ding he, hoop voor je dat jij hem wel geweldig vindt.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Gotham Knights wordt gemaakt door de mensen achter Arkham Origins, dus niet die van de Arkham trilogy. Origins heeft wel z’n fans, dus er is hoop.

De eerste twee Dead Space spellen hadden een bepaalde sfeer die erg gaaf was. De over-the-shoulder camera was natuurlijk gejat van Resident Evil 4, maar het kreeg een sci-fi setting en de sfeer vond ik lekker creepy. Ik heb dan ook goede hoop dat The Callisto Protocol een lekker creepy spel wordt. Tevens wordt er gewerkt aan een remake van de eerste Dead Space. Daar heb ik ook erg veel zin in.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb onlangs Dead Space voor het eerst gespeeld en heel eerlijk gezegd vond ik het niet zo heel geweldig. Ben niet de grootste horror fan, ook Re kan ik stukje bij beetje spelen maar heb nog nooit een Re uitgespeeld bijvoorbeeld. Beetje spooky atmosfeer kan ik nog wel hebben, maar pure horror is er maar weinig wat ik echt gaaf vind, terwijl ik best graag horror films kijk, eigenlijk best raar.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik hoop zo dat Divine Force goed wordt. JRPG en Sci-fi vind ik een heerlijke combi. Wacht ook nog steeds op Xenosaga remasters….

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Silent Hill 2 wel eens geprobeerd? Dat is meer psychologische horror.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nog niet wel toevallig op de Microsoft store aan mijn verlang lijstje toegevoegd de HD collectie met wat ik zag 2 en 3 die haal ik nog wel een keer als die in aanbieding is of met reward points. Heb al wel ene beetje zitten neuzen in de psycholkgical horror die lijken me dan weer iets leuker dan de survival horrors. Op zich the medium was goed te doen, geen super spel maar leuk bedacht en verder test ik zo af en toe dingen op gamepass of ps plus met dit soort spellen en genres of ik toch niet ergens in kan komen of toch iets anders kan vinden.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

The Medium vond ik zelf erg leuk. De Silent Hill HD Remaster schijnt redelijk bagger te wezen. In ieder geval op consoles. De PC versie weet ik niet, maar dat lijkt me redelijk hetzelfde. Ze waren de source code kwijt ofzo, waardoor ze het opnieuw hebben moeten opbouwen en dat was niet zo goed uitgepakt. Ik hoor altijd dat de mist erg gslecht is en dat je daardoor de randen van de wereld ziet, zoiets. Maar met dat reward systeem heb je ‘m gratis, zeker? Dat is dan nog wel een mooie prijs.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Hmmz dan moet ik er nog eens naar kijken als die echt zo slecht is, dan maar hopen dat er een remake komt. En met rewards spaar je punten bij elkaar die jekan inwisselen voor tegoed bonnen in de ms store of je gamepass van betalen bijv. Dus je kan of korting pakken of door sparen tot je genoeg hebt. Met een klein beetje moeite heb je zo 6 euro per maand die je dan kan gebruiken, haal ik meestal wat goedkopere dingen van zoals afgelopen week was shadow of war in de aanbieding voor 12 euro en die heb ik met die tegoed bonnen betaald dus in principe gratis, is best een mooi systeem

Lavalera
1 jaar geleden

Lastig. Er zijn voor mij heel veel twijfel gevallen. Games die interessant kunnen zijn maar ik wacht op de reviews, zoals Star ocean divine force en Gotham Knights. God of war ben ik voorlopig even van genezen na die vreselijke valkyrie queen dus die haal ik ooit later wel eens. Wat blijft er dan over?

-Crisis core, deze is redelijk zeker een dag 1 aankoop. Wil deze graag spelen voor ik begin aan ff7 remake, die ik nog steeds moet spelen.
-A plague tale is dag 1 gamepass dus dat is een no brainer, de vorige is hier en daar een beetje janky maar wel echt geweldig.
-Persona 5 royal. Wederom een day 1 gamepass spel. Nog niet gespeeld en bewust gewacht tot die op gamepass komt, ik vind dat er meer Japanse games op Xbox moet komen dus als ik de kans krijg om het daar te spelen doe ik in de hoop dat er zo meer komen, ook al helpt 1 persoon niet zo veel.

En dat is het dan wel een beetje denk ik, veel waar ik echt naar uit kijk komt volgend jaar uit. In februari alleen al Like a dragon Ishin en Hogwarts die beide al in de pre order staan en dan hebben we de rest van het jaar nog met ff16, Starfield, Like a dragon Gaiden en nog veel meer.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Star Ocean is zo’n serie waar ik wat huiveriger voor ben geworden. Die op de PS1 vond ik destijds wel tof, waardoor ik de latere spellen in de loop van de tijdheb gekocht. Toen ik het vorige deel voor de PS4 kocht en het opstartte had ik er nou niet echt een goed gevoel bij. Volgende week dinsdag komt er een demo van het nieuwe spel, dus dan kunnen we eens kijken of het wat is.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja ik heb ook wel gehoord dat de nieuwere delen niet zo goed zijn als de oudere delen. Heb ze allemaal op 2 na die is niet te krijgen op moderne systemen en dat moet juist de beste zijn. Daarom wil ik ook zoals jij zegt de demo proberen en wachten op reviews, het is wel het type jrpg wat ik normaal goed vind dus ik hoop het en ach ik heb anders nog een backlog van hier tot Tokyo dus vermaak me wel

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Doordat Nintendo mij voor het 8 jaar op rij geen nieuwe Donkey Kong game heeft gegeven En Xbox al voor het 14e jaar geen nieuwe Banjo kazooie.. Is mijn game van het najaar en waarschijnlijk van het jaar bekend namelijk God of war Ragnarok. Voor mij was God of war 2018 samen met Breath of the wild het voorbeeld hoe je een serie terugbrengt als het concept een beetje is vastgeroest. Maar het najaar brengt veel moois.

September

Soulstice wel als die in de aanbieding is.
Deathloop uit proberen
FIFA 23: Ik weet het geen populaire mening maar ik heb gewoon mijn jaarlijkse footie nodig en Pes geeft mij dat niet meer.

Oktober
A plaque tale requim,
Bayonetta 3
Mario and Rabbids Sparks of Hope
Gotham knights.

November
God of war Ragnarok

December
The Callisto protocol
High on Life

En misschien nog Strikers achteraf halen door de toevoeging van Diddy Kong. En Scorn die heeft nog geen releasedatum van volgens mij. En ik hoop dat Sifu nog naar plus premium Komt.

Dus mochten al deze games het waarmaken heb ik ondanks het vele uitstel toch nog 19 games uitgespeeld dit jaar dus voor mij was de uitstel van games niet zo verkeerd. Al zit ik zonder dat alles bekend is ook al weer aan 17 games die ik in 2023 wil spelen haha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Soulstice is ook zo’n spel dat ik in mijn achterhoofd heb. Er was een demo voor de PC, maar mijn aardappel kon die alleen maar als diavoorstelling tonen. En dat was nog nadat ik de grafische settings op z’n allerlaagst had gezet. Ik zal eens wat YouTube video’s bekijken om te zien of het wat voor me is.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja wat ik nog tegen deze game heb is de prijs vol mij 45 euro. Maar het lijkt mij wel een toffe game soort Bayonetta achtige game

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Er staat een demo van op Steam, maar mijn PC trekt die helaas niet, zelfs niet op de laagste grafische settings.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Zonder twijfel wordt God of War mijn game van het jaar. A Plague Tale ga ik via gamepass spelen, zin in. Callisto Protocol lijkt me ook heel vet maar die haal ik later denk ik.

Luigi1985
1 jaar geleden

Eigenlijk helemaal niks. Er komen best wat games aan waarvan ik denk: ik kan me hier best mee vermaken, maar eigenlijk niks waar ik hyped voor ben.

De vorige God of War vond ik ook niet echt super tof. Ik heb die niet eens helemaal uitgespeeld (had er al wel veel uren in zitten) dus ik kijk niet echt uit naar ragnarok.

Bayonetta is ook niet echt mijn ding.

Nee de eerste game waar ik hyped voor ben is de nieuwe Zelda. Had gehoopt dat er in de periode ertussen nog wat moois zou komen. Misschien Hollow Knight: Silk Song

Ik ga de komende periode veel oude DS games spelen denk ik. Misschien een paar Switch games herspelen of nog een paar indietitels downloaden die me al langere tijd leuk lijken of toch ene keer Ghosts of Tsushima. Ik vermaak me wel.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Het voordeel daarvan is dat je dat geld voor andere dingen kan gebruiken.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Uiteraard het al veel genoemde God of War en Gotham Knights. Verder staat ook Marvel’s Midnight Suns hoog op mijn lijstje. Heb niet zo veel met Marvel maar vond XCOM de bom en qua gameplay schijnt het daar iets van weg te hebben.

Rainking
1 jaar geleden

Grappig. Ik heb juist wel wat met Marvel, maar niks met X-COM. Ik ga er vanuit dat dit spel meer geschikt is voor jou dan voor mij. Het is wat dat betreft wel een aparte combinatie, die vast wel een bepaalde niche vult. De karakters en de beelden vind ik er wel gaaf uit zien, maar daar houdt het wel bij op.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Het is zeker een rare combi! We gaan het zien. Dit is er wel een die ik erg laat afhangen van de recensies. Zou inderdaad ook goed helemaal niks kunnen worden. Afwachten dus.

WitteHerder
WitteHerder
1 jaar geleden

Enige wat voor mij dit najaar nog uitkomt is Pokemon Scarlet en Violet en Persona 5 (Weet nog niet of ik die op gamepass ga spelen of voor de Switch haal).
Ben zelf nu druk bezig met Xenoblade 3 (Wat mij betreft GOTY).

Volgend jaar zit ik klaar voor de nieuw Fire Emblem, Atelier Ryza 3, Zelda en Starfield.

En misschien dat ik de PS4 van mijn zoon jat om GOW te spelen. Maar onder een voorwaarde dat hij wat beter met zijn zoon omgaat. Ik heb de vorige gespeeld (Niet uit), maar ik wou hem iedere keer op zijn bek timmeren zoals hij met zijn zoon omgaat. Chagrijnige oude zeikerd was hij wat mij betreft verknalde het hele spel voor mij.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  WitteHerder

Zonder iets te spoilen, ik zou doorspelen.

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 september

Screenshot Sunday #72