in , , ,

I.G Q&A – Welke game heeft de beste humor?

Gezien Lego Star Wars: The Skywalker Saga recent is verschenen, is het alleen maar toepasselijk om humor in games te bespreken. Humor is niet vaak een kernonderdeel van games, zoals dat bijvoorbeeld bij films wel is. Dat wil niet zeggen dat games je harder uit je neus laten blazen of zelfs aan het lachen krijgen. Denk aan het recente Marvel’s Guardians of the Galaxy, dat inspeelt op de humoristische insteek van de films of de Zelda-copy die zichzelf amper serieus neemt, Immortals: Fenyx Rising. Welke game heeft jou meermaals aan het lachen gekregen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

GTAV

Rainking
1 jaar geleden

Ik hou wel van een beetje lol en dan voornamelijk van flauwe en droge humor. Er is dan ook één spel waar ik altijd op terug kom als het om humor gaat. TimeSplitters: Future Perfect. Het is af en toe zó flauw, dat past precies in mijn straatje.

!!! LET OP !!! Milde spoilers.

https://www.youtube.com/watch?v=tekc9dtiCGE

Ik heb dit spel al jaren op de PlayStation 2, maar ik wil ‘m ook nog een keer voor de Xbox kopen, omdat het spel bij de laatste series upgrades is meegenomen en ik het dan lekker op het grote scherm via de Xbox One kan spelen.

De TimeSplitters IP is tegenwoordig eigendom van THQ Nordic en Free Radical is weer samen om aan een nieuw spel te werken. Nog geen idee of dat een nieuw deel of een remake collectie gaat worden, maar voorlopig is er weer hoop.

Terwijl ik naar de bovenstaande video aan het zoeken was, kwam ik twee update video’s uit 2019 en 2021 tegen over hoe het gesteld is met het onofficiële TimeSplitters Rewind, een fan project waar al een paar jaar aan gewerkt wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=HkltJm1lWMc

https://www.youtube.com/watch?v=ZFfaHQYARSI

The moose is loose!!!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Heb TimeSplitters nooit gecheckt maar dit klinkt gortdroog, love it!

Lavalera
1 jaar geleden

Hou altijd wel van een beetje platvloerse en absurde humor. Saints row, Borderlands/Tiny Tina en de Yakuza serie zijn zo een aantal spellen die voor mij persoonlijk een toevoeging hebben aan het spel door het type humor

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Kan ik me goed in vinden! Saints Row en Borderlands hebben wel echt lekker domme humor wat precies in mijn straatje ligt.

maniaatje
maniaatje
1 jaar geleden

Wat mij altijd tot tranen van het lachen bracht was Conquor’s Bad Furday op de N64. Heerlijk hoe de draak stak met bepaalde Franchises met een leuke story telling.

Luigi1985
1 jaar geleden

Het eerste dat mij te binnen schiet is Luigi’s Mansion en Paper Mario.

andre.hooijer
andre.hooijer
1 jaar geleden

Een wat ouder spel, maar erg grappig vond ik Armed and Dangerous op de Xbox.

De tussenfilmpjes waren bij vlagen hylarisch.
Ook sommige wapens waren geniaal grappig, zoals de Land Shark Gun:

https://www.youtube.com/watch?v=MktPVfMrFmg

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik vind de beste humor onverwachte humor.
Want bijv. Die borderlands is super grappig, maar daar proberen ze met elk gesprek grappig te zijn en dan zie je het aan komen. Maar ik wist niks van borderlands en ging toen deel 2 spelen en heb me de ballen uit de broek gelachen had echt zoiets van wtf is dit voor spel!!

Maar als iets je onverwachts pakt is het nog grappiger. Zoals een Witcher 3 die geralt is echt zo’n humor loze freak maar dan heb je een missie dan drink je zo’n drankje en dan begint je paard tegen je te praten. En dan kan je hem vragen waarom die af en toe als een sjappie op het dak staat als je hem roept (dat was eerder een bug) dat soort dingen.

Gister toevallig kingdome come Deliverance gespeeld ook zo’n super sirieuze game, ik moest een moord onderzoeken en iemand had dat opgebiecht tegen een priester maar die wou me niks zeggen want dat is een heilige confession en dat is tussen hem en god.
Maar dan ontmoet je hem savonds ik de kroeg en dan word je samen zo dronken als 10duizend man, begint die priest een kroeg gevecht en ga je samen naar de hoeren om 4 uur snacht begin je ff aan die kerk bel te trekken zodat het hele dorp wakker word en dan word je wakker midden in het grasveld terwijl die priest de schapen aan het nadoen is.
Dat was zo’n onverwachte missie dat ik me kapot heb gelachen dat was waarschijnlijk het grappigste moment die ik in een game heb meegemaakt.

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 april

De gamereleases van deze week