in , , ,

I.G Q&A: Welke kleine dingen in games irriteren je het meest?

“Het zit ‘m in de kleine dingen”, is vaak wat we zeggen als we van kleine details genieten. Sommige games passen de dialogen aan als je de gegeven quest al voltooid hebt voor je hem eigenlijk accepteerd. Het kunnen ook kleine details zijn die de grafische pracht en praal een zetje geven. Anderzijds zijn het soms ook de kleine dingen die je het bloed onder de nagels vandaan halen. Denk aan het moeten (achter)volgen van een NPC die maar niet door wilt lopen. Welke kleine dingen in games irriteren jou het meest?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.8/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

1. Lange dialogen – ik wil gewoon doorspelen.
2. Installaties – soms heb je even een half uurtje om een nieuwe game te proberen en dan ben je vergeten m vooraf te installeren. Dag half uurtje.
3. Savepoints op onlogische plekken.
4. Keepers van FIFA door de jaren heen.

JaccoPeek
2 jaren geleden

Vrij letterlijk: kleine ondertiteling/UI. Echt bloedirritant.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  JaccoPeek

Die was ik vergeten

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Games die je niet op elk moment (of op zijn minst zeer regelmatig) kunt opslaan. Dat je eigenlijk weg moet, maar weet dat je dan anderhalf uur aan progressie wegsmijt…

ReRo
ReRo
2 jaren geleden

Eigenlijk wat er al geschreven wordt: Achter iemand aan moeten lopen. Dus niet je eigen tempo kunnen bepalen. Zelfde geldt voor dialoog niet kunnen skippen. Dan kan je ook niet je eigen tempo bepalen.

Een ander, nog veel frustrerender momentje: Bij dodgen dat je tegen iets aankomt en vijanden omsingelen je, en of je nou naar links of naar rechts dodged, je dodged jezelf klem als een kat in het nauw. Omdat daar dan net 2 plantenbakken staan bijvoorbeeld terwijl de rest van het veld leeg is. Aarrggh, ik voel de frustratie opnieuw!

lightyears
2 jaren geleden

Met afstand op 1: Lange verplichte updates. Flight simulator is fantastisch spel maar bijna elke paar weken komt er een update uit die je niet kan/mag negeren. Gaat soms om updates van tientallen gigabytes waarbij de servers van Asobo traag zijn waardoor het makkelijk een uur duurt. Denk je dat je een uur lekker gaat gamen, ga je in plaats daarvan een uur een verplichte update installeren. Bah. Vroeger heb ik me ook vaak hieraan geïrriteerd bij starcraft 2.
Dan op 2: Een te hoge moeilijkheidsgraad die je niet kan aanpassen. Bloodborne heb ik nog dezelfde dag terug gebracht. Aan elden ring begin ik niet eens.
En dan op 3: Te grote installatie bestanden. Dat een game meer dan 100gb groot is waardoor je harde schijf al met een paar games vol is

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door lightyears
tielo
2 jaren geleden

De beep, beep, beep sound bij iedere letter die op het scherm komt in (voornamelijk) Japanse games. Het is zo fucking irritant.
De “hm”, “uh” en andere non verbale geluiden, wederom bij voornamelijk Japanse games.
Vijf keer op X moeten drukken alvorens je verder kan gaan met je game als je de game opstart.
Eindeloos veel menu’s die soms net even anders werken binnen 1 game.
Seks scenes in 18+ games waar geen seks is te zien, volwassen content is volwassen content of maak het een 12+ game. Dit en censuur.
Constante herinnering dat je microtransacties kan doen.

mcbrew
mcbrew
2 jaren geleden

unskippable cutscenes
geen FOV slider in 1st/3rd person games
shader installaties in Call of Duty (waarom moet dit elke keer na een driver update?)

Wat spelen we dit weekend? 26 en 27 maart

Screenshot Sunday #49