in , , ,

IG Q&A: Ben je in de markt voor een ‘PlayStation Game Pass’?

Deze week kondigde Sony aan alle PlayStation Now-kaarten uit de winkels te halen, waardoor de discussie rondom een ‘PlayStation Game Pass’ weer oplaaide. Volgens Bloomberg zou Sony namelijk werken aan een Game Pass-concurrent met verschillende niveaus, waaronder backwards compatibility. Daarom de vraag: ben je in de markt voor een PlayStation-versie van Game Pass? En onder welke voorwaarden?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BrutalRage
BrutalRage
1 jaar geleden

Zelf hoef ik al jaren geen fysieke games. (steam al een eeuwigheid de norm). Ik weet nog dat mensen van Netflix hetzelfde zeiden. Ik wil de films in hoesjes, ik wil ze fysiek… Tijden veranderen, en persoonlijk vind ik de gamepass fantastisch, net als steam.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik denk dat we er ooit allemaal wel aan moeten gaan geloven, maar ik ben toch iets meer van de fysieke games.

De eerste reden is dat ik het gewoon leuk vindt om een game te kopen (de activiteit zelf) en om m te hebben inclusief hoesje.

Daarnaast speel ik denk ik per twee/drie maanden een PlayStation game dus heb ik het grote aanbod niet per se nodig. Naast de ‘toppers’ heb ik meestal geen tijd om nog veel meer spellen te spelen ‘die me ook wel leuk lijken’.

Als derde is mijn ervaring met het tot je beschikking hebben van veel games, dat je snel iets anders probeert als je het ff niet leuk vindt. Vroeger kocht/kreeg ik illegale games voor de PS1 en speelde ik eigenlijk nauwelijks games uit. Je neemt dan niet genoeg tijd voor een game.

Daarentegen is het wel leuk (op de Switch doe ik t ook af en toe) dat je oude games nog weer even kan spelen.

Misschien neem ik het ooit als alle games er sowieso op komen te staan (gelijk of kort na release), maar dat hangt dan ook wel even van de prijs af.

COSMIC_TSAR
1 jaar geleden

Ik ben vooral in de markt voor PS Cloud. Er zijn best een paar exclusives die ik graag wil spelen, maar de investering in een hele aparte console vind ik iets té. Het liefst zou ik ze daarom spelen in een vertrouwd ecosysteem met de controller van mijn voorkeur. Dus eigenlijk zoals xCloud aan de Microsoft kant nu mogelijk maakt.

Game Pass heeft de lat zo hoog gelegd dat Sony het niet half kan doen. Als ze hier iets serieus tegenover willen zetten, zal het ook met hun grote games op day one moeten. En dat zie ik ze nog steeds niet doen jammer genoeg.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door COSMIC_TSAR
adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Het is wel duur al die abonnementen. Een abbo op de xbox samen met de playstation lijkt me geweldig, denk niet dat ik dan nog veel games los koop. Als de geruchten klopten dat je ook ps1, 2 en 3 games kan spelen ben ik helemaal blij.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Voor retro gamen (PS1 t/m PS3) zou ik het zeker nemen. Die zijn qua prijzen echt veel te duur nu, daar ga ik niet maar aan beginnen. Maar PS4 games en daarboven heb ik liever echt in bezit.

ebiker
ebiker
1 jaar geleden

Nee, want ik heb al een xbox gamepaas. En als tradioneel sony gamer, omdat de ps5 nergens te vinden is. Maar het mooie van een sony gamepass zou zijn dat er meer games naar de xbox gamepass zouden komen. Ubisofts games zitten niet op de gamepass, maar als zowel sony als microsoft een gamepass hebben zou dit wel eens kunnen veranderen. Een sony gamepass zou dit model van een gameabonnement meer de industrie norm maken, en de gamebibliotheek op alle platformen vergroten,

Rainking
1 jaar geleden

Sowieso ben ik een verzamelaar die alles het liefst fysiek heeft. Voor alle Sony consoles heb ik een flink aantal spellen, dus wat dat betreft is het voor mij niet interessant. Backwards compatibilty, daarentegen, zou ik nog wel leuk vinden. Zeker als het dan wat opgepoetst wordt. Zou je daarvoor moeten betalen, dan slinger ik net zo lief de originele console aan.

Ik heb in 2021 een jaartje Gamepass gehad. Dat was best leuk en ik heb er wel een paar spellen door leren kennen, maar een hoop had ik al fysiek op verschillende apparaten. Dat was wel leuk voor een jaartje, maar ik ga het niet missen.

lightyears
1 jaar geleden

Nee vooralsnog niet. Vooral omdat de playstation exclusives mij niet echt trekken. Al is dat natuurlijk persoonlijk. Zelf trekken flight simulator, forza Horizon en age of empires mij meer dan God of war, Horizon zero dawn en the last of us. Maar er zullen ook mensen zijn die precies het tegenovergestelde vinden. Die zijn er misschien wel voor in.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Mijn standpunt over gamepass is bekend. Heb dan ook niet direct interesse in een equivalent daarvan van Sony. Wel zou ik mogelijk wat willen lappen voor demo’s.

The Medium, mijn favoriete horror game sinds Silent Hill 2

Screenshot Sunday #40