in , , ,

IG Q&A: Wat is de beste metroidvania?

Volgende week komt Metroid Dread, de eerste console-Metroid sinds tijden en tevens de terugkeer van de grondlegger van een genre. Voordat de game uitkomt zijn we wel benieuwd: wat is eigenlijk de beste metroidvania ooit? Een recente topper als Hollow Knight? Of toch bijvoorbeeld het klassieke Super Metroid?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Metroid Prime is echt een van mijn beste game ervaringen ooit. Die game heeft me destijds met de graphics, muziek en fantastische gameplay echt weggeblazen. Ik kies dus daarom voor deze game.

Van de recent gespeelde games in het genre vind ik Hollow Knight de beste. Ik hoop nog steeds een keer de tijd kunnen vinden om die opnieuw te spelen.

HanTheMan
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Helemaal met je eens! Wat een game was dat en erg vernieuwend in first person.
Stiekem baal ik wel dat dread een 2d vania is daar hebben we er wel genoeg van imho

Haunting
Haunting
1 jaar geleden

Zelf ben ik wat meer van de moderne metroidvania. En daar springen Ori and the Blind Forest en uiteraard het vervolg Ori and the Will of the Wisps bovenuit. Met name de goede gameplay, een sterk verhaal waar je emotioneel bij betrokken wordt en een geweldige soundtrack zorgen ervoor dat alles klopt.

MarzoriuM
MarzoriuM
1 jaar geleden

Metroid fusion. Vooral in mijn herinnering. Kocht dit als eerste game op mijn advance sp. Fantastisch om zo’n game handheld te spelen, met backlight. Helemaal uitgespeeld, 100%. Een van mijn meest gekoesterde game-ervaringen en daardoor altijd fan gebleven van metroidvanias.

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Ja denk toch wel dat het voor mij Super Metroid is ookal ben ik niet echt kapot van dit soort games.

mole28
1 jaar geleden

Ik heb mij enorm vermaakt met Metroid Prime 3 (wat ik overigens het beste spel voor de Wii vind) en met Metroid Zero mission.

Als je het hebt over een game buiten de Metroid serie, dan vind ik Shadow Complex een extreem goede MetroidVania.

Een korte, maar indrukwekkende voorstelling – A Juggler’s Tale Review (Xbox Series X)

Screenshot Sunday #28