in , , ,

IG Q&A: Wat is de grootste verrassing van het jaar?

Veel van de beste games van 2021 zagen we wel aankomen, al waren er dit jaar behoorlijk wat verrassingen. Halo Infinite, Marvel’s Guardians of the Galaxy, It Takes Two of toch een andere game: wat was de grootste verrassing van het jaar?

Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.3/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
7 maanden geleden

Mijn verrassing van het jaar is een spel waar ik pas kort voordat het uitkwam van hoorde. Ik heb het er ook al wel vaker over gehad, maar ik ga eerst even een paar jaar terug in de tijd. Gewoon om vervelend te doen, ghehehe.

Ik zit al een tijdje te wachten op het spel Tunic. Heb ik het ook al vaker over gehad. Weet ik. Sorry. Tunic is een isometrisch avonturenspel dat een beetje doet denken aan de oudere Zelda spellen en heeft in de hoofdrol een vosje die een groene tunic draagt, net als een zeker bekend game karakter. Zelda heet-ie, geloof ik, lol. Afijn, dat spel is een aantal jaar geleden al aangekondigd, maar blijft steeds uitgesteld worden. En weer eens. En weer eens. En op zich vind ik dat ook niet zo heel erg, want ik heb liever een goedwerkend spel dan iets dat half af is. Ik heb in die tijd ook al twee verschillende demo’s gespeeld die erg goed bevielen, maar een volledig spel was nog steeds niet in zicht.

Totdat ik eind maart deze trailer zag.

https://www.youtube.com/watch?v=NjnEg3ucXpc

Death’s Door? Wat is dat? Ik had er nog niet eerder over gehoord. De intro zag er wel leuk gedaan uit en de gameplay… dat leek wel een beetje op hoe Tunic speelt. Het zou nog vier maanden duren voor het spel uit zou komen, maar ik hield het goed in de gaten. Toen het uitkwam, heb ik het meteen gekocht. Helaas was het alleen digitaal verkrijgbaar, maar ik MOEST het gewoon spelen. En ik bleek het een geweldig spel te vinden. Het loopt lekker soepel. Het is voor mij best pittig, maar niet onmogelijk. De sfeer is wat treurig, maar het klopt allemaal gewoon. Ik heb later ook nog een stukje opgenomen van de eerste bijna anderhalf uur van het spel.

https://www.youtube.com/watch?v=PaMblFYjXGM

Ik heb ‘m nog niet helemaal uitgespeeld. Ik moet nog een optioneel gebied en wat ik denk dat de laatste baas is. Laatst kon je een fysiek exemplaar bestellen voor de PS5 en de Switch. Die heb ik voor de eerste besteld. Dan wil ik het nog eens proberen. Ik vind zelf de PlayStation controllers wat lekkerder in de hand liggen. Op de één of andere manier kan ik nooit echt aan de analoge sticks van de Xbox-en wennen. Met een beetje mazzel kan ik hem dan wél uitspelen.

Maar dat is niet het enige goede nieuws. Tijdens The Game Awards is de release datum van Tunic bekend gemaakt. 30 juni volgend jaar. Do I like secrets? Hell yeah, I do!

Stingeling-1
Stingeling-1
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik denk dat je Link bedoeld. Zelda is de prinses

SamuraiPizzaCat
7 maanden geleden
Antwoord aan  Stingeling-1

😀

Link-Is-Zelda-Feature.jpg

Paperbark – Gamen in een kinderboek

Screenshot Sunday #36