in , , ,

IG Q&A: Welke game blies je grafisch gezien helemaal weg?

Iedere gamer beleeft dat ene moment waarop ze worden weggeblazen, puur door hoe een game eruitziet. Soms zijn games zó onvoorstelbaar mooi dat we ons niet kunnen voorstellen dat ze ooit nog mooier, realistischer of overtuigender worden. Nu de Xbox Series X en S hun grafische paradepaardje hebben in de vorm van Forza Horizon 5, vragen we ons af: welke game blies je grafisch gezien helemaal weg?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
2 jaren geleden

Ik ga alweer aardig wat jaartjes mee dus er zijn veel games die mij grafisch hebben weg geblazen. Anyway ik zal een paar “recente” titels opnoemen.

Beginnend met een 2014 titel namelijk Assassin’s Creed Unity, de game had weliswaar geen optimale framerate maar de details die deze game liet zien in zowel de wereld, objecten en personages waren echt heel erg mooi. ( nu heeft AC Odyssey daar in 2018 een schep boven op gedaan, maar er is in één game uit 2018 die nog mooier was. Maar daar later meer over)

In 2016 werd ik weggeblazen door Uncharted 4, nu zijn de Uncharted games altijd al mooie games geweest, maar deel 4 was echt the next level. De details van de omgevingen en de gezichts uitdrukkingen waren echt genieten.

En dan nu het jaar 2018 en in dat jaar blies Red Dead Redemption 2 mij uit het water en ondanks het niet mijn GotY van 2018 was (nee RDR 2 moest het doen met plek drie) kan ik niet ontkennen dat qua grafische pracht het echt heel erg indrukwekkend was en nog steeds is , kom met elke playthrough weer nieuwe details tegen.

En dan nu de (voorlopig) crème de la crème een game uit 2020 en nee het is niet the last of us part 2, maar……… Final Fantasy VII Remake part 1. Dat is de game die mij grafisch echt hard heeft weggeblazen, oké het is jammer van een aantal deuren maar voor de rest is deze game zo frickin mooi.

De eerste keer dat ik deze scène zag
comment image

Dacht ik dat ik naar echte katten zat te kijken. Maar niet alleen de katten zien er realistisch uit ook Tifa, Aerith zien er heel erg realistisch uit.

Smallie
Smallie
2 jaren geleden

Gran Turismo 2
Metal Gear Solid

Het is voor mij daarna niet meer mooier geworden, maar vanzelfsprekender dat het mooier zou zijn. Er is een kantelpunt geweest bij gamesindustrie dat grafische pracht boven alles kwam te staan en toen ben ik afgeknapt. Nu staat geld boven alles en kan ik wel weer genieten van een mooi weerkaatsing van licht of iets dergelijks

TheGoldenKid
TheGoldenKid
2 jaren geleden
Antwoord aan  Smallie

Precies de games die ik ook wilde noemen.

Gran Turismo op de PS1, in mijn vriendengroep had iedereen het er over. Qua graphics was dat echt een grote stap vooruit in die tijd. Wat zag dat er mooi uit.

De games van Kojima zien er ook altijd fantastisch uit. De hele Kojima-ervaring is in mijn ogen toch ongeëvenaard.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door TheGoldenKid
watashi wa maurice desu.
2 jaren geleden

Tjah dat is nogal. Ik werd vroeger al van mijn stoel geblazen door mega man 2, Elke generatie die heeft games waarbij je van je stoel geblazen wordt. Op mijn leeftijd heb je het gezien vanaf de pong consoles en tot aan de n64/psx had niemand het gevoel dat games ooit grafisch realistisch zouden kunnen zijn.

Ik bedoeld daarmee dat in de tijd dat de snes uitkwam werden we van onze stoel geblazen door multilayer backgrounds die ineens meer diepte brachten dan hoe dat op de NES kon. Maar destijds dacht niemand aan realisme. Maar we waren wel dik onder de indruk. En weggeblazen door dingen als Mortal Kombat 2. Of Donkey Kong country of star fox( star wing) . Dat was pas weggeblazen worden met dingen die tot dan nog nooit waren gedaan. Want op dit moment waar we nu zijn gaan we ervanuit dat games mooier worden. Dat is een nu geen vernieuwing meer. Dus bij een aankondiging van bv een PS6 zal iedereen meteen doen denken aan de nieuwe grafische kracht.

Dat deden we destijds bij super Nintendo ook wel maar niet hetzelfde vind ik, destijds was het geen gegeven dat het zo was. Want consoles die uitkwamen waren niet altijd beter, dat bewees Atari wel paar keer. Die dachten met oudere technieken 8bit nog te kunnen kwijtraken in een tijd dat 16bit al uit was( megadrive). En dan nog niks gezegd over hun Jaguar.

Wat ik wil zeggen is dan ik nooit meer zo wordt weggeblazen en verrast als bij de eerste paar generaties consoles. En ja dat is ook op grafisch vlak ondanks dat het nu vergeleken niks voorstelt.

Er zijn uitzonderingen.
Gran Turismo 3. Ik bewonderde destijds dr lichtinval die door de bomen op sommige bosrijke circuits kwam.

Maar vooral iets nieuwer. Ghost of Tsushima. En dan niet omdat het perfect is, maar het gebruik van particles in de vorm van blaadjes, en bloemblaadjes en van die vuur vonken maakten het voor mij toch wel echt indrukwekkend. Gaf me ene gevoel van vakantie als ik even niet aan het vechten was.

En dan tussen de NES/Atari tijd en die game zullen vast nog veel meer gezeten hebben die een impact maakten op grafisch gebied.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door watashi wa maurice desu.
Luigi1985
2 jaren geleden

Ben het wel eens met het feit dat de veranderingen vroeger veel meer impact hadden. Maar mss komt t in mijn geval ook wel door de leefstijl. Anyway ik was helemaal onder de indruk van mijn eerste Megadrive games (Sonic en Yoghi Bear), daarna Crash op de PS1 en Metal Gear Solid (voetsporen in de sneeuw etc) en daarna Metroid Prime.

Vond de eerste keer gamen op de PS5 ook wel mooi, maar t is niet meer zo speciaal.

tibor95
tibor95
2 jaren geleden

Metal Gear Solid 3 was voor mij echt een adembenemende stap in de vooruitgang van grafisch vermogen, destijds bij release. Alle details qua gameplay nog niet meegerekend.

koekie dealer
2 jaren geleden

Ik was best onder de indruk toen ik Hitman: Blood Money opstartte op mijn PS2 in 2006. Als jonge knaap van tien stond ik versteld van de ragdoll-physics, de vele NPC’s en sfeervolle levels die ze hadden gemaakt voor de game.
Het tweede wow-moment kwam enkele jaren later bij het spelen van Battlefield: Bad Company 2. De absolute vernieling van gebouwen die ik toen zag deed me geloven dat dit de toekomst zou zijn. “Stel je voor dat over tien jaar een GTA zal uitkomen waarin je alle gebouwen kan vernielen.” dacht ik geregeld. Redelijk hoopvol van mij, maar stiekem hoop ik nog steeds op deze game van mijn dromen.

Rainking
2 jaren geleden

Final Fantasy XIII. Shit game, maar prachtige graphics voor de zevende generatie, vooral die cutscenes.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Wolfenstein 3D… Ik bedoel: een game die je door de ogen van de hoofdpersoon speelt?!? Insane stukje techniek. Dat zou toch zeker nooit meer kunnen worden overtroffen?!
Of wat te denken van de fotorealistische graphics van de eerste Need For Speed (inclusief remsporen die gewoon op de weg bleven staan!!???). Iets mooiers was ONDENKBAAR!!

En nu kijk je erop terug en lach je helemaal een kriek om die spuuglelijke pixelbrei. Het kan verkeren.

We zijn tegenwoordig onwijs verwend. We vinden veel al heel normaal terwijl we ons niet meer realiseren hoe bijzonder het is dat grassprieten bewegen, dat je schaduw ziet, dat je door bosjes heen kunt lopen ipv dat het een harde muur is etc. Eigenlijk vind ik bijna alle moderne games dus heel indrukwekkend op grafisch vlak. En daar sta ik ook echt bij stil.

Als ik er nu dan toch een moet noemen: dan is dat denk ik toch (hoewel niet heel origineel) The Last of Us Part II.

Charlie Mopps
Charlie Mopps
2 jaren geleden

Unreal 1+2: wat een mooie werelden.
No one lives forever: je kon de irissen in de ogen zien.
Max Payne 1: zo realistisch.
Half-Life 2: je kon alles oppakken en de gezichtsuitdrukkingen leken zo echt.
Call of Duty 1: zoveel soldaten in één keer op het scherm.
Red Read Redemption 2: het enige mooie aan die game waren de hoeveelheid details in zo’n grote wereld.
Cuphead krijgt van mij de originaliteit prijs.
Halo 1 bijna vergeten: nadat je je schip voor de eerste keer verlaat, wel een uur alleen maar gekeken naar hoe mooi de wereld om je heen eruit zag.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Charlie Mopps
iknatuurlijk
iknatuurlijk
2 jaren geleden

Red dead redemption. Niet mijn meest favoriete game, maar wel de mooiste die ik ooit gezien heb. Met afstand

Meesterkerel
Meesterkerel
2 jaren geleden

Toen ik nog een klein kereltje was en mijn broer ineens met een Gamecube en later met Metroid Prime aan kwam zetten. Nog nooit van die hele game gehoord, maar in het begin, op dat ruimteschip, met die half-dode crew. Kippenvel.

Qua recente games vind ik Red Dead Remdemption 2 er echt heel goed uitzien! De sneeuw, de mist, het landschap.

En een game die het ook nog even verdient om genoemd te worden; Link’s Awakening voor de Switch. Heel sprookjesachtig en duidelijk met heel veel liefde en met oog voor detail gemaakt. Een feestje voor de kijkorgaantjes.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Meesterkerel
melatii
melatii
2 jaren geleden

Lastig.. er zijn aardig wat games die veel indruk op mij hebben gemaakt op grafisch gebied. Mijn top 3:

1) The Witcher 3
2) Farcry
3) Ghost of Tsushima

Het leven van een Trophy Hunter

Screenshot Sunday #32