in

IG Q&A: Wil jij uitdagende berichtjes van Anton Castillo?

De concrete vraag: “Gaat Ubisoft te ver met berichtjes van Anton Castillo?”

Het drama van de dag, is de controverse rondom mailtjes van Anton Castillo, El Presidente van het fictionele eiland Yara.

Het gaat hier specifiek om mailtjes bedoelt om je terug te lokken naar het spel. Deze komen in verschillende vormen, afhankelijk van je activiteitsniveau binnen het spel, en zijn deze keer een beetje sassy. Ubisoft gebruikt namelijk de gamewereld van Far Cry 6 als inspiratie voor de mailtjes. Teksten als “Het was vermakelijk om je te zien falen” of “Je hebt nog maar 2 regio’s van me afgenomen, maar dat is niet genoeg. Ik zal je uitmaaien en van de geschiedenis verwijderen” komen terecht in de inbox van spelers.

Dit is echter niet de eerste keer dat Ubisoft soortgelijke mailtjes naar spelers verstuurt. Dit doet het bedrijf al jaren lang, de slechterik gebruiken als afzender is wel een nieuwe toevoeging.

Mijn mening

Een grappige marketingtruc van Ubisoft is het zeker, maar ik ga het niet voor ze opnemen hier. Ik denk niet dat ook maar een van ons echt zat te popelen op nog een marketingmail van Ubi na de release van Far Cry 6.

Controversiële take: Spam mail is altijd vervelend, want ook al open je het niet, voegt het alsnog overbodige zooi toe aan een inbox voller met nutteloze rotzooi dan de open wereld van je gemiddelde Ubisoft-rpg.

Daarnaast zijn onze favoriete ontwikkelaars geen prinsessen uit een ouderwets sprookje, we hoeven hun eer niet moedig te verdedigen tegen enge draken. De uitbarsting van haat op Twitter is misschien een beetje belachelijk, maar hedendaags onvermijdbaar, en je er woest om maken verbetert ook niemands dag.

Op zijn minst vind ik dit wel een foute richting om je woede te keren, want als laatst mogen we ook niet vergeten dat Ubisoft wel ergere problemen heeft. Problemen waar we ons een stuk meer om zorgen moeten maken dan marketingmails.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
9 maanden geleden

Ubisoft doet al jaren mailtjes sturen als je een tijdje niet gespeeld hebt. Dan krijg je bijvoorbeeld je stats te zien uit Assassin’s Creed ofzo. Nu vanuit de bad guy uit Far Cry… ik vind het wel geinig eigenlijk!

Luigi1985
9 maanden geleden

Het is wel grappig bedacht en als je je ervoor kan afmelden (weet ik niet) dan is het toch niet erg. Zelf heb ik er geen ervaring mee en zou ik het wel blokkeren na een mail.

Michael-Raymond-Clayton
9 maanden geleden

Heb met verwondering kennis genomen van het feit dat dit uberhaupt door sommigen als issue wordt gezien… Een aangeklede nieuwsbrief. Het is wat. Sjongejonge. Die Ubisoft toch…
Compleet geneuzel van mensen met kennelijk zo veel tijd en zo weinig zorgen dat ze zich hier druk over lopen te maken. En door…

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
9 maanden geleden

Het kan geen kwaad. Al lijkt het mij tactisch wat onhandig, spelers “onder druk” zetten als je kijkt naar Ubi’s CV wanneer het aankomt op hun eigen personeel.

Laatst bewerkt 9 maanden geleden door Kiekmgoan46
Rainking
9 maanden geleden

Ik vind het idee wel grappig, al vraag ik me alleen af hoe lang dat leuk blijft.

Review: Tokobots Plus: Mysteries Of The Karakuri

De grootste toevoeging in Death Stranding Director’s Cut is niet wat je denkt