in

IG voorspelt E3 2019 – Nintendo’s variatie gaat indruk maken op gamers


Welke games wil je het liefste (meer van) zien?

The sky is the limit! Het liefst word ik verrast door compleet nieuwe games die daar voor het eerst worden getoond, maar wat titels betreft waar we het bestaan al van weten, heb ik er ook wel een paar op mijn lijstje staan. Ik werd op Gamescom vorig jaar volledig weggeblazen door een behind closed doors-presentatie van Cyberpunk 2077, en aangezien The Witcher 3 een van mijn favoriete games van deze generatie is, kijk ik erg uit naar deze aankomende CD Projekt Red-game.

Als groot Nintendo-liefhebber vind ik het spijtig om te zeggen dat ik zelf wat minder met Animal Crossing en Pokémon heb – al ben ik natuurlijk wel benieuwd naar de nieuwe Switch-games in deze franchises – maar ben ik vooral nieuwsgierig naar wat het bedrijf met Luigi’s Mansion 3 gaat doen. Ook de nieuwe game van Platinum, Astral Chain, prikkelt mijn fantasie. En hoe mooi zou het zijn als we op een of andere manier meer van Death Stranding gaan zien? Sony houdt geen presentatie, maar Kojima liet op social media zien toch bezig te zijn met een nieuwe trailer!

Cyberpunk 2077

Op welke aankondiging hoop je? (mag totaal onrealistisch zijn)

Als ik even niet kijk naar wat realistisch is, dan zou een vervolg op Zelda: Breath of the Wild mijn E3 helemaal goedmaken. Ik stel me daarbij een soortgelijke open wereld als Breath of the Wild voor, maar dan met de world building en verhaalvertelling van een Majora’s Mask. Bij de Switch blijvend hoop ik dat de jarenlange geruchten over een exclusieve, nieuwe Ridge Racer eindelijk waarheid worden. En mijn favoriete racefranchise ooit – Wave Race – verdient écht een nieuw deel, maar dat opper ik elk jaar. En de enorm vage geruchten over een Halo-game op de Switch blijven ook maar door de wandelgangen galmen… het zou toch niet? Of toch wel? Een paar toffe nieuwe exclusieve Xbox One-games zouden trouwens ook broodnodig zijn, maar iets zegt mij dat Microsoft het grote geweld van zijn recent gekochte en opgerichte studio’s voor de volgende Xbox bewaart. Een nieuwe Rare-game – bij voorkeur Banjo-Kazooie – is echter altijd welkom.

Breath of the Wild

Wie gaat de E3 ‘winnen’?

Ik weet dat ik als Nintendo-fan de schijn soms een beetje tegen heb, maar mijn weloverwogen professionele mening is dat als het bedrijf het dit jaar goed aanpakt, Nintendo echt wel eens als ‘winnaar’ uit de bus kan komen. Vorig jaar legde het bedrijf de focus wat mij betreft teveel op één titel (Super Smash Bros. Ultimate), maar dit jaar heeft het echt een heel diverse line-up in handen met titels als Pokémon, Animal Crossing, de remake van Zelda: Link’s Awakening Luigi’s Mansion 3, Daemon X Machina, Astral Chain, Fire Emblem: Three Houses en wie weet wat voor verrassingen nog. Die variatie gaat denk ik veel indruk maken op gamers. Maar goed, dan moeten ze het dus wel allemaal perfect aanpakken, en dat valt bij Nintendo echt niet te voorspellen.

Wat wordt de grootste teleurstelling?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Ik zie tot het tegendeel bewezen wordt namelijk het liefst gewoon het positieve in aankomende games. Als ik dan toch iets moet noemen, dan denk ik dat de hype rondom de remake van Final Fantasy 7 misschien net iets te ver gaat – deels natuurlijk door Square Enix zelf, aangezien het bedrijf de titel veel te vroeg heeft aangekondigd. Ik heb niet eens een goede reden om die verwachtte teleurstelling te verklaren – al spreekt de episodische structuur mij sowieso niet bepaald aan. Misschien komt het omdat trailers tot nu toe vooral enorm verbeterde graphics tonen, maar het verder om dezelfde game als een paar decennia geleden lijkt te gaan. Tja, dat is natuurlijk ook een beetje het geval bij elke remake, maar om daar nu zo enthousiast van te worden? Ik ben in ieder geval nog niet compleet overtuigd.

Final Fantasy 7

Is de E3 nog relevant?

Ja en nee. Ik bedoel: het leeft nog altijd bij gamers. Het leeft bij mij, ik kijk er elk jaar enorm naar uit. Op InsideGamer komen bezoekers tijdens E3 massaal al het nieuws en de impressies lezen. Maar ook ik zie hoe de beurs jaarlijks wat aan relevantie verliest. Dat heeft meerdere redenen, maar bovenal omdat bedrijven zoveel andere (en goedkopere) manieren hebben om met de consument te communiceren. Een Nintendo Direct werkt eigenlijk gewoon net zo goed. Ook Sony kiest eieren voor zijn geld dit jaar, al heeft dat vast ook te maken met het feit dat het vooral volgend jaar uit gaat pakken met een nieuwe console – denk ik dan.

Toch denk ik dat de meeste uitgevers de vele impressies die de pers opdoet tijdens speelsessies op de beurs niet willen missen. Het is toch een moment voor de bedrijven om hun – hopelijk kwalitatief hoogstaande – aankomende titels breed uit te laten meten in de media met lovende previews. Hoe lang dit houdbaar blijft weet ik niet, maar ik zie de E3, of een soortgelijke beurs met een andere naam, de komende decennia nog wel in een of andere vorm door gaan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sony gaat met eigen filmstudio gamefilms en -series maken

Sledgehammer Games Twitter-account plotseling weg