in

‘’Ik ben sneller dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton’’


Oke, laat ik maar meteen met de billen bloot gaan. Bovenstaande klopt niet helemaal. Zet mij in een echte formule 1 wagen en ik heb de auto binnen een halve seconden total loss gereden. Maarrrrrr, dat betekent niet dat ik niet sneller kan zijn dan de echte jongens in de game F1 2020.

Ik speel nu zo’n 1,5 jaar formule 1 games en ben begin dit jaar begonnen met league races. Dit gaat vrij aardig en heb al een paar league races mogen winnen. Doordeweeks oefen ik op Time Trial de banen voor de races en in deze mode kan je zien welke hulpmiddelen men gebruikt tijdens het racen. Hulpmiddelen zijn in dit geval: traction control, racelijnen, ABS en/of automatisch schakelen om het racen iets makkelijker te maken. Zelf rijd ik zonder hulpmiddelen en hierdoor kreeg ik via Discord de vraag of ik een filmpje kon maken over wat sneller is: traction control aan of uit. Zo gezegd, zo gedaan en op Silverstone heb ik twee tijden neergezet. Één zonder traction control, en één met.

De tijd zonder traction control was sneller en uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken hoe ver ik was verwijderd van de pole tijd (snelste tijd die gereden) van Lewis Hamilton dit jaar. En wat bleek, ik zat er verdomd dichtbij! Het verschil was minder dan 0,1 seconde! Interessant, laat ik eens proberen of ik Lewis zijn tijd kan pakken en hier eventueel een serie van kan maken.

Mijn eerste poging was dus op het legendarische circuit van Silverstone, Engeland. Één van mijn favoriete banen op de kalender en daarom een goede plek om te beginnen. Silverstone vormt de bakermat van de Formule 1 en is er al sinds het begin bij. Sterker nog, Silverstone hostte de allereerste Formule 1-race ooit! Ondertussen lijkt dat circuit totaal niet meer op het circuit waar we nu op rijden. Het circuit is al meerdere keren verbouwd. Na de laatste verbouwing, in 2010, is het circuit een stuk technischer geworden. Misschien wel de bekendste bochten Maggotts/Becketts zijn door de jaren wel bewaard gebleven. Mijn poging kun je hier bekijken:

Mijn tweede poging was op Hongarije. De Grand Prix van Hongarije is een race uit de Formule 1-kalender, gehouden op de Hungaroring in Mogyoród nabij Boedapest. Lewis Hamilton is met acht overwinningen recordhouder van de grand prix. Het was daarom ook niet verrassend dat ik opnieuw probeerde sneller te zijn dan achtvoudig grand prix winnaar van Hongarije en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Dankzij wat hulp en wijze woorden van DJ Khaled heb ik mijn best gedaan!
Na het proberen van de bovenstaande twee banen ben ik erg enthousiast geworden. Het is gewoon zo leuk om te proberen en jezelf te meten met de echte tijden. Natuurlijk is het duizend keer minder knap dan het echte werk, omdat ik dit thuis doe veilig in een stoeltje. Maar dat betekent niet dat het minder leuk is. De tracks die ik dit jaar ga proberen zijn: Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, Spanje, België, Italië, Rusland, Bahrein en Abu Dhabi.

Ik lees vrij weinig over race games op deze website. Met dit artikel hoop ik dat ik meer mensen kan vinden die enthousiast zijn over race games. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook te horen of jullie dit artikel leuk vinden om te lezen. Daarom ontvang ik graag feedback over de tekst en filmpjes.

– RDF Plays

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo brengt nieuwe systeemupdate voor de Switch uit

Planet Zoo ontvangt een nieuwe uitbreiding