in ,

Ik kan geen 30 fps meer zien op PS5

Ik weet niet of veel mensen zich hier in kunnen vinden gezien de beschikbaarheid van de next-gen consoles. Maar sinds 60 fps de norm begint te worden, merk ik dat ik spellen die gecapped zijn op 30 fps oversla. 

Zo wilde ik laatst aan Death Stranding beginnen, was/is in de aanbieding in de PS Store, na kort googelen werd het al duidelijk dat deze niet in 60 fps draait. Ik heb hem werkelijk om deze reden niet gekocht.

Sinds de PS5 heb ik twee spellen gespeeld die in 30fps draaien: Ratchet & Clank en Horizon. Eerstgenoemde ging nog wel prima. Niet een super snelle game. Maar Horizon was wel doorbijten. 

Hoe staan jullie hier in? Stel ik me aan? Toegegeven; ikom van een jaar of twee aan PC-gaming. En daar is 60fps meer dan normaal.

Voor de mensen die dezelfde aandoening hebben is dit een handig lijstje. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 jaar geleden

Ik schakel heel snel over. Tuurlijk 60 fps veel fijner, maar ik speel nog steeds met veel plezier games die maar 30 fps hebben.

Pyaan123
Pyaan123
1 jaar geleden

Ik ervaar hetzelfde. Sinds de ps5 merk ik het verschil steeds meer en speel ik veel meer spellen die 60fps halen.

HanTheMan
1 jaar geleden

Ja 30fps kan gewoon echt niet meer, wat een vreselijk traag gevoel.
Grappig genoeg heb ik er veel meer last van sinds ik een OLED tv heb (2016) Ik kwam van een Plasma tv waar 30fps veel minder storend was omdat plasma een 30fps beeld veel vloeiender kan weergeven.
Oled icm 60fps is daarentegen wel weer een heel stuk beter! ik zou dan ook altijd gebruik maken van de performance mode indien die beschikbaar is op de PS5.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Nou dat vroeg ik me dus af inderdaad: hoeveel procent kiest voor de performance mode en hoeveel voor die andere (de mooie plaatjes). Ik speel nu Valhalla op de mooie plaatjes modus. Af en toe wel iets van lag. Durf nog niet zo goed die performance mode te proberen uit angst dat ik ook niet meer terug kan maar wel de pracht en praal mis…

HanTheMan
1 jaar geleden

Ik had gelezen dat ze bij spiderman miles morales er in geslaagd zijn beiden te kunnen: mooie plaatjes en toch ook performance.
Hopelijk kunnen ze dat met meer titels.

Maar ik zie een hoge performance ook wel echt als een mooier plaatje, geniet dan veel meer van een game! Demons souls vond ik echt smullen in 60fps 🙂

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Valt mee.. je speelt op 1080p in de Raytracing op 60fps modus. Dus je levert alsnog wel resolutie in.

Persoonlijk doet Ray Tracing mij niet echt wat. Al helemaal niet in Spider-Man. Daar zie je jezelf in reflecties maar het is zo’n snelle game dat ik het gevoel heb dat je er niks aan hebt.

Rainking
1 jaar geleden

Sowieso ga ik dan altijd voor performance. Vorig jaar heb ik heel veel Nioh 2 gespeeld. Daarbij heb ik tussendoor één keer voor de grap voor de betere visuals gekozen, maar ik ben toen snel weer terug gegaan naar action mode.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

En was je blown away door de betere visuals? Ga straks dan toch maar eens die performance mode aanslingeren!

Rainking
1 jaar geleden

Voor zover ik het me kan herinneren (is ondertussen alweer een jaar geleden) zag het er wel wat beter uit, ja. Maar ik had toch liever vloeiender beeld.

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Voor mij hangt dit helemaal van de game en of genre af. Maar ik kan nog wel gewoon genieten van games die 30fps lopen. Tuurlijk liever 60fps, maar het is niet zo dat ik een game laat liggen als deze lager is dan 60fps. Als de game mij echt leuk lijkt/vind dan koop/speel ik die gewoon.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Gourami
Rainking
1 jaar geleden

Ik stoor me er niet aan, maar 60 fps is wel wat lekkerder, dat wel. Ik merkte het voor het eerst goed toen ik de PS4 versie van de 2013 Tomb Raider reboot kocht. Ik had het origineel op de PS3 al en dat vind ik nog steeds een geweldig spel, maar de soepelere beelden van de Definitieve Edition voelde wel beter voor de ogen.

Luigi1985
1 jaar geleden

Nog geen games op 60fps gespeeld. Ik denk dat ik ook in t snel omschakelkamp ga zitten. Speelde laatst nog een DS-game en was na twee min gewend aan het lelijke beeld.

Snuivert
Snuivert
1 jaar geleden

Kleine fix voor de titel: Ik kan geen 30fps meer zien* 😛

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Snuivert
SilentF0rce-1
1 jaar geleden

Ik moet zeggen, en ik snap niet waar het aan ligt, maar ik zie en voel het verschil amper. Zelfs in vergelijkingsfilmpjes zie ik vrijwel geen verschil. Ik heb een hele goede tv en heb de Xbox Series X, dus aan de uitrusting ligt het niet. Ben ik FPS-blind? Kunnen mijn hersenen het niet aan? Of zijn de verschillen gewoon echt niet zo groot en is het vooral marketing?

Ik vind het zo frustrerend!

Wat spelen we dit weekend? 20 en 21 maart

Mediamarkt annuleert bestellingen