in

Wii-games die niet populair waren, maar we nog steeds graag spelen


Nintendo Wii

Dino Strike

Een Jurassic Park-game is altijd een van de hoogtepunten van een goede arcadehal, want in een felgekleurde jungle vreemde beesten afschieten is pas echt leuk als het gebaseerd is op een iconische film. Wil je dat echter ook op Wii doen, dan moet je het doen met Dino Strike, wat niet de sterkste game is. Er zit een raar verhaal in dat wordt verteld door een voice-over met erg veel gevoel voor drama, de gemiddelde T-Rex ziet eruit als een knuffelbeest en je moet gemiddeld vijfentachtig keer schieten voor de dino doodgaat. Desondanks is het nog steeds een game met dinosaurussen en dankzij de speciale besturing op Wii kun je je net zo voelen als in de arcade – als je tenminste een beetje je fantasie gebruikt. Maar dat moet je toch al, want de Remote ziet er niet per se uit als een geweer.

Nintendo Wii

LEGO Harry Potter

Binnenkort komt de remastered versie van deze koddige game uit, maar tot die tijd spelen we LEGO Harry Potter lekker op Wii. Helemaal briljant is hij niet, maar de sfeer van de toch al fantastische Harry Potter-films (‘Fuck die films,’ aldus boekenworm Jules) is geweldig in LEGO-vorm neergezet. Zeker omdat daar een heleboel slapstick bij komt kijken en grappige twists op bepaalde gebeurtenissen in de films. Desalniettemin is het een LEGO-game, en dus niet de meest uitdagende titel, en bovendien moet je veel backtracken. Maar dat drukt de pret gelukkig niet. Er zijn twee games van LEGO Harry Potter: eentje over de eerste vier films en eentje over de laatste vier, en het maakt eigenlijk niet uit welke je speelt, want het zijn heerlijke games vol verzamelwerk en avontuur.

Nintendo Wii

Link’s Crossbow Training

Je kon niet helemaal om Link’s Crossbow Training heen als je een Wii Zapper wilde kopen, want daar kwam het kruisboogschietspel gratis bij, om te laten zien hoe accuraat Wii Remotes konden zijn. Uiteindelijk is de Zapper een van de favoriete plastic extra’s voor Wii geworden, samen met het stuurtje, en in Link’s Crossbow Training wordt hij goed gebruikt om allerlei vijanden uit Twilight Princess neer te schieten. Eerlijk gezegd past de accessoire niet helemaal bij Zelda omdat het een geweer is, en het valt wat tegen dat dit een game is die puur draait om kruisboogschieten. Dat was voor sommige fans even een perspectiefverandering, maar Link’s Crossbow Training is kort en krachtig, zeker naarmate je dichterbij het einde komt. Dan wordt het ook echt een goedgevulde game waarin je prestaties worden beloond.

Nintendo Wii

Mario Sports Mix

Natuurlijk kent iedereen Wii Sports op Wii, maar een iets minder bekende sportgame voor het platform is Mario Sports Mix. Uiteraard komt Mario met al zijn vrienden (en vijanden) aan, evenals een paar gasten uit Final Fantasy en Dragon Quest. Het spel speelt ongeveer als een arcadekast: je kunt munten verdienen en die gebruiken voor extra punten bij het volgende doel. Met alleen basketballen, volleyballen, hockeyen en trefballen heb je een sport minder dan Wii Sports. Het zijn zelfs niet de meest denderende sporten, en ze lijken bovendien best op elkaar. Weinig inspirerend dus. Er zit ook amper uitdaging in, waardoor het geen game is die je op het puntje van je stoel krijgt, laat staan je in het rond laat springen – maar het is er wel eentje die lekker doorkabbelt. En je sport met iconische gamepersonages, in arena’s die duidelijk met liefde zijn gemaakt onder het genot van muziekjes die in je hoofd blijven hangen. Het moet lokaal, want de online multiplayermodus is al een tijdje gesloten, maar zo haal je sowieso de meeste lol uit je Wii-games.

Nintendo Wii

Trauma Center: New Blood

Je zou haast vergeten dat Trauma Center: New Blood een heel verhaal heeft, want de game lijkt te draaien om de bizarste operaties, waarbij je met lasers op maffe virussen schiet. Nu is het verhaal ook niet al te denderend: er is een professor gekidnapt, er is een gek virus verspreid genaamd Stigma, en dan is er ook nog allerlei gedoe met verschillende ziekenhuizen en personeelsleden. Het ademt af en toe van die E.R.-sferen uit, door alle knappe dokters die met hun team flink overleggen over het lot van de patiënt. Weg met die doktersromannetjes, we willen gewoon mensen redden. En dat is een uitdaging. Het is best een geklooi om de game onder de knie te krijgen, maar begrijp je eenmaal hoe je alles doet met je Wii Remote, dan voer je moeiteloos de stressvolste en mafste operaties uit die je je kunt indenken. En dan ben je een held.

Nintendo Wii

Just Dance

Het Just Dance-tijdperk begon op Wii met de originele Just Dance. Hij kreeg slechte reviews, want mensen begrepen de anonieme dansers niet en vonden de besturing ook niet je-van-het. Nu zijn de meeste gamers ook geen ritmische topdansers die erop zitten te wachten om punten te halen met uiteenlopende moves in plaats van met bankzittend vingergymnastiek. Gelukkig heeft Ubisoft zich weinig van de reviewcijfers aangetrokken, want inmiddels is Just Dance een zeer gevestigde danstitel vol verschillende modi en multiplayer-opties. Het is en blijft een heerlijke partygame vol foute nummers en moves om je vrienden mee voor gek te zetten. Dan maakt het niet uit of je de oudste of de nieuwste Just Dance speelt. De serie werd gehaat, maar groeide uit tot een game die nu al jaren volop gespeeld wordt.

Nintendo Wii

Zijn er Wii-games die jij nog steeds speelt, of heb jij je Wii de deur uitgedaan en mis je misschien een bepaalde semislechte game? Stort hieronder je hart uit in de reacties.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Darks Souls III: Hoe een Souls-noob zijn eerste From Software-ervaring beleeft

Spider-Man ‘Turf Wars’-dlc nu beschikbaar