in , , , , , , ,

Inside.Gamer eindejaarsspecial #3: De beste games van 2023

Vrolijk Kerstmis allemaal. Na een middag vol verplichtingen gister en een sportief ochtendje vandaag, wordt ik op 1e Kerstdag pas tegen de avond verwacht bij mijn familie. Er is nog even tijd om belangrijke dingen te doen, bijvoorbeeld de beste games van 2023 van de Inside.Gamer community te behandelen. Ik zal jullie niet te lang in spanning laten…

TomKauw

Tussen alle AAA-games zijn er behoorlijk veel goede indie-games uitgekomen en TomKauw heeft het meeste plezier uit een van deze games weten te halen:

“Jusant”

Luigi1985

In een jaar met ontzettend veel topgames was er slechts een game die voor mij echt met kop en schouders boven de rest uitstak. Natuurlijk speelt een flinke dosis nostalgie een grote rol bij mijn keuze, maar puur objectief kijkend is het echt een dijk van een game: Metroid Prime Remastered. De oorspronkelijke versie van deze game, die meer dan twintig jaar geleden uitkwam, heeft me zo ontzettend veel memorabele momenten gegeven, waardoor ik helemaal hyped werd toen de remaster werd geshadowdropt tijdens een Nintendo Direct in het begin van het jaar. Helaas moest ik nog even wachten, want het spel was de eerste drie weken enkel digitaal en ik moest m natuurlijk fysiek hebben, maar ik heb het overleefd. Toen ik de game opstartte wist ik gelijk weer waarom deze in mijn all time top drie staat: het is een fenomenale game. De graphics waren natuurlijk flink opgepoetst en ook de besturing is iets verbeterd, maar buiten dat is de game nagenoeg hetzelfde gebleven. Dit spel was in 2002 de tijd ver vooruit en kan anno 2023 nog steeds bijzonder genoemd worden. Het ontdekken van de planeet Tallon IV, het vrijspelen van alle eigenschappen, de muziek: ongekend.

Lennardodin

Van alle nominaties heb ik Marvel’s Spiderman 2 als enige uitgebreid gespeeld. Het is niet per se verrassend, maar het borduurt voort op een ijzersterk fundament en levert weer een uitstekend verhaal af. Ik geniet ten volle teugen van de game. Wel is het mijn doel om z.s.m. toch ook wat meer uren te steken in een Tears of the Kingdom bijvoorbeeld, en BG3 en Alan Wake II lijken me ook zeer interessant…

Blasterjackson

Kort en bondig as usual. De keuze van blasterjackson is gevallen op:

“Casette Beasts”

Buccaneer

Buccaneer kiest voor Beteshda’s grootste project ooit en heeft waarschijnlijk vele uren in de volgende game doorgebracht:

“Starfield”

Michael-Raymond-Clayton

Als je echt benieuwd bent naar de beste game uit 2023 van Michael-Raymond-Clayton, adviseer ik om eind 2029 nog eens terug te komen, dan heeft hij uitgebreid de tijd gehad om alle toffe games van afgelopen jaren te platinummen 😉 Zonder gekheid: we zijn niet zo streng qua regels, dus je mag heus wel de leukste game kiezen die je dit jaar gespeeld hebt.

“Heb nauwelijks games gespeeld die dit jaar zijn uitgekomen, zie ik… Heb dus nogal een backlog opgebouwd… Van de games die ik dit jaar heb gespeeld, had Pistol Whip de grootste wow-factor.”

Lavera

Final Fantasy 16. Dit was een enorm moeilijke keuze. Er waren zo ontzettend veel goede titels dit jaar, maar degene die er het meest uitsprong waren we de avonturen van Clive, Jill, Cid en Thorgal. Flashy action combat, epische muziek en wat voor mij het verschil vooral maakte waren de epische baas gevechten. Vechten tegen de Eikons was in principe vooral veel cutscenes met QTE elementen, maar die waren zo vet gemaakt dat ik regelmatig met mijn mond op de vloer hing. Goede zij quests (zeker in de 2e helft) een Game of Thrones achtig verhaal en de Engels voice acting is verbluffend goed voor een Japans spel en dat terwijl ik normaal het liefst deze in het Japans speel met ondertiteling. Het zijn al die dingen wat het net een beetje beter maakt dan mijn nummers 2 en 3: Like a Dragon Gaiden en HiFi Rush.

adutchman

Spiderman 2, simpel omdat ik hier het meeste fun uit heb gehaald dit jaar. Baldus Gate 3 gun ik zeker de GOTY bij de game awards, ik begrijp waarom die dat verdient.

Intersivety

De game die bij de Game Awards gewonnen heeft, is ook de beste game voor Intersivety. Geen verdere uitleg nodig:

“Baldur’s Gate 3”

Rainking

Er zijn dit jaar best wat toffe spellen uitgekomen en ik vond het dan ook best moeilijk om te kiezen welke het moest gaan worden. Lies Of P en Jedi: Survivor hebben soulslike combat, wat ik altijd gaaf vind. Marvel’s Spider-Man 2 bevredigde de comic book nerd in me en dat rondslingeren gaat ook nooit vervelen. En dan was er nog Street Fighter 6, een supertoffe fighting game die sommige dingen helemaal anders aanpakte en die erg goed uit bleken te pakken. Ze zijn het allemaal niet geworden. Mijn game of the year is Hogwarts Legacy. Ik ben geen groot fan van Harry Potter, maar deze game vind ik zó mooi in elkaar zitten met leuke verwijzingen naar de films en ook nog eer doen aan het bronmateriaal, dat MOET gewoon geprezen worden. Wees er maar zeker van dat ik rechtop zit tijdens de lessen van professor Garlick.

Lavandou

Modern Warfare 3. Beetje een rare keuze aangezien het een “DLC” is van MW2. Maar ik vermaak mij erg met deze game. Speel zelf voornamelijk MP en Zombies. Heb momenteel al veel tijd zitten in de Zombies mode en ik heb het idee dat er nog veel te leren en te halen valt! Ook de MP blijft een lekkere mode, vooral in Hardcore. Even je hersens uitzetten en knallen!

Kunstschilder1987

Eigenlijk dus ook de Duke Nukem remaster games! maar om niet in herhaling te vallen: Prison City op Xbox One. Deze was al een tijdje uit op steam, en is een geweldige indie throwback naar games als Shatterhand/Megaman etc. 8bit stijl met een beetje extra 🙂 moeilijk/uitdagend, actie platformer met een klein puzzelelement.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja SMB Wonder is geweldig, speel telkens een paar leveltjes echt top vermaak. Zelda is niet voor mij. In het begin vond ik het leuk maar zodra je vrij wordt gelaten raak ik het spoor bijster. RE4 was ook perfect en in vr is het dubbelop genieten.

Rainking
2 maanden geleden

Zitten weer een paar mooie verrassingen tussen. Zo wil ik Jusant nog wel een keertje proberen, die lijkt me wel mooi. En inderdaad, er zijn nog genoeg andere mooie en grote titels uitgekomen die er niet tussen staan. Ik ben benieuwd naar de laatste post, waarin we gaan zien waar iedereen naar uitkijkt.

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden

lief dat de jury mild is: inderdaad kan ik je in 2029 wel vertellen wat de beste games zijn die dit jaar zijn uitgekomen, haha. Ik ben inmiddels een heel eind gevorderd met Jedi: Survivor en ik moet zeggen: héél erg toffe game… Dus op de valreep toch nog iets uit 2023 🙂

JustSafety
2 maanden geleden

Veel pareltjes, echter lukt het me maar niet om verder te komen dan de Prologue van Starfield, ik zet hem vaak dan alweer uit, waarom? Geen idee.

GirlLovely
GirlLovely
2 maanden geleden

Edit: Doe maar niet

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door JaccoPeek

Wat spelen we dit kerstweekend? 23 t/m 26 december

Christmas Captures #2