in ,

Inside.Streamer: Leave the World Behind

Als het op films en series aankomt, kijk ik graag naar mysteries. Films waarin je je continu afvraagt wat er aan de hand is. Toen ik de trailer van Leave the World Behind op Netflix zag, werd mijn interesse direct getriggerd. Ik wilde direct weten wat er gaande is. Met Mahershala Ali, Julia Roberts en Ethan Hawke (niet de eerste beste acteurs) in de hoofdrollen, beloofde het veel goeds.

Hoewel de personages in het begin al direct vaag en apart overkwamen vanwege hun onnatuurlijke dialogen, begon de film sterk. Een gezin met twee puberende kinderen, besluit een gigantisch en modern huis te huren in de natuur een stukje buiten New York. Even een tijdje ontspannen. Op het moment dat al hun devices uitvallen en ze een stuurloze boot het strand op zien varen, vermoeden ze al dat er iets ernstigs aan de hand is. ’s Avonds staat er ineens een vreemd tweetal aan de deur, dat claimt dat het huis van hen is. 

Vanaf dat moment ontstaat er een spel van vertrouwen en passeren er steeds meer mysterieuze gebeurtenissen de revue. De personages weten niet meer dan jij en dat maakt de film vooral in het begin boeiend. Gedurende de bijna tweeënhalf uur die je naar de TV kijkt, zwakt dat gevoel steeds meer af. Er doen zich weliswaar wat aparte gebeurtenissen voor, maar eigenlijk zijn de personages zelden echt in gevaar De spanning neemt steeds meer af en de keuzes die de personages maken, zijn in de meeste gevallen totaal niet logisch, wat af en toe zelfs voor wat frustratie zorgt. De personages mede door de rare keuzes en de rare dialogen niet echt ‘likable’. 

Zo suddert Leave the World Behind door naar een weinig bevredigend einde. Er zit misschien wel een boodschap in over de moderne technologie en de worst case gevolgen ervan, maar die zal niet lang blijven hangen. Nee, als je de wereld ooit achterlaat, zorg dan dat je geen tweeënhalf uur besteed hebt aan het kijken van deze film. Zonde van de tijd. 

Cijfer: 4,5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

“De personages weten niet meer dan jij en dat maakt de film vooral in het begin boeiend. Gedurende de bijna tweeënhalf uur die je naar de TV kijkt, zwakt dat gevoel steeds meer af”

Dit vind ik een goede beschrijving van de film. Enige tijd geleden met mijn vriendin gekeken en ik ben halverwege afgehaakt en ben wat op mijn tablet gaan prutsen.

Zonde, want het had zeker potentie.

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik hoor in het kamp die wel genoten had van deze film. Ik kan van mezelf zeggen dat ik echt een Friends fan ben, en nog steeds. Die referentie die er daarvan inzit maakt de film voor mij goed. Toch zou ik hem maar 3 sterren geven. Ik had gewoon de hele tijd het gevoel dat er meer in gezeten had. Maar toch ben ik blij met m’n Netflix abbo dat dit soort films er day one opkomen.

Lavalera
1 maand geleden

Het scheelt dat als ik de naam Julia Roberts al langs zie komen, mijn maag drie keer in het rond draait, dus dan is het maar goed dat ik deze film daardoor niet hoef te kijken. Nadat ik een keer op een sneak preview het vreselijk Runaway Bride heb moeten kijken waarbij ik ook ben weg gelopen kan ik niet meer naar haar kijken, dan krijg ik nog nachtmerries van die draak van een film.

Ik merk uberhaupt wel dat de kwaliteit van films de laatste jaren achteruit hobbelt. Men verwacht met een middelmatig scenario en een bekende naam nog steeds goede films te maken. Maar de echt goede films zijn tegenwoordig op 1 hand te tellen. Ik merk ook wel dat ik steeds minder films kijk tegenwoordig. Misschien ook wel een leeftijd dingetje of gewoon dat de films van tegenwoordig dit soort films niet meer mijn ding zijn, maar het is echt te veel riool materiaal.

Anyways dankjewel voor je review 🙂

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ergens wel prettig dat er zoveel rommel is. ik heb toch geen tijd om alles te kijken en nu kan ik lekker veel skippen of aanzetten als achtergrond geluid terwijl ik iets anders doe.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Usual suspects is ook wel echt een klassieker wat dat betreft. Met name Kevin Spacey is echt geweldig in die film. Dat soort films is ook wel eeen beetje mijn ding. Eigenlijk vind ik vrij veel genres wel leuk. Ook films van TIm Burton, Quentin Tarantino en van die foute jaren 90 actie films zoals Die Hard, Terminator, Con Air etc met een bak popcorn erbij kan ik enorm van genieten. Mijn favoriete films vallen daar dan weer niet onder: Shawshank Redemption, Boondock Saints, Eternal Sunshine of the spotless mind zijn films die hoog op mijn lijstje staan met beste films alllertijden en die zijn weer allemaal enorm verschillend.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Op al die titels ga ik ook erg lekker. Behalve the usual suspects. ik heb hem gezien, maar vond hem niet boeiend.

Mijn absolute favorieten zijn: Lord of the rings trilogie en de twee bladerunner films

Rainking
1 maand geleden

Naar deze film was ik ook wel benieuwd, dus toen ik zag dat je er een stukje over had geschreven, ben ik ‘m gisteravond (voor en na de State Of Play) maar gaan kijken. Ik hou ook erg van mysteries, al hou ik bij dit soort films mijn verwachtingen vaak wat lager. Je ziet wel vaker dat het goed begint, maar de pay-off gewoon ronduit slecht is. Mogelijk kun je je The Happening nog herinneren. Die vond ik qua idee ijzersterk (en had Zooey Deschanel, zwijmel zwijmel), maar helaas was het uiteindelijk helaas erg zwak. Mocht je die film vergeten zijn, dan wou ik dat ik jou was.

Bij de begintiteling zag ik opeens als executive producers Barack en Michelle Obama staan. Toen begon ik me al af te vragen of er veel politieke ideeën in de film verwerkt zouden zijn en welke kant het op zou gaan.

Zoals je al zei, er gebeuren af en toe best bizarre dingen en sommige daarvan vond ik ook wel gaaf, maar regelmatig had ik zoiets van ‘gaat er nog wat gebeuren?’ En echt slecht vond ik het dan ook weer niet, maar het had naar mijn idee zoveel meer potentie. Als ik dit bijvoorbeeld vergelijk met 10 Cloverfield Lane (niet helemaal hetzelfde, weet ik), dan is die film zoveel beter uitgewerkt.

Aan de andere kant, ik heb vandaag Suicide Squad: Kill The Justice League binnen gekregen, dus misschien moet je ook niet bij mij zijn voor goede smaak, ghehehe.

Goeie review en leuk dat je deze rubriek ervoor gebruikt hebt.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

En wat 10 Cloverfield Lane óók heeft is Mary-Elizabeth Winstead, die (buiten Birds Of Prey) meestal wel goed werk levert.

En het antwoord op je vraag was overduidelijk ‘niet.’ Die hebben er geen verstand van, lol.

DarkraverX
DarkraverX
1 maand geleden

De film samen met mijn vrouw gekeken en hoewel het begin goed en sterk is hadden we op een gegeven moment ….. ok gaat er nog wat gebeuren, en voor je het weet poef einde, we keken elkaar aan en we dachten allebei hetzelfde…… eeeeh huh ok eeeh wat een KUT film.

DarkraverX
DarkraverX
28 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Letterlijk zonde van de tijd, hoe kan je zo`n gedrocht van een film maken.

Of het geld was op of er komt een deel 2 maar eindig dan met : to be continued.

Laatst bewerkt 28 dagen geleden door DarkraverX

Stelling van de week: Gamen gaat nooit ten koste van mijn sociale leven

Boardgame review: Ready Set bet