in

Inside.Streamer: Sunshine (2007)

2057. Onze zon is stervende. Een team wetenschappers is onderweg erheen. Hun doel, de zon opnieuw te laten ontbranden met behulp van een bom die ze voortduwen. Dit is met gemak mijn favoriete science fiction film, terwijl er in dat genre zo ontzettend veel grotere titels zijn, dat je er bekant de hele Melkweg mee kan vullen.

Ik heb weleens het idee dat deze film niet superbekend is, maar de cast is zeker niet de minste. De hoofdrol wordt gespeeld door Cillian Murphy, die later regelmatig voorkwam in films van Christopher Nolan en ook bekend is van Peaky Blinders. Chris Evans kennen we tegenwoordig voornamelijk als Captain America in de MCU, maar heeft de afgelopen jaren al van alles en nog wat gespeeld. Ook zitten Michelle Yeoh, Rose Byrne, Benedict Wong en Mark Strong in deze film.Dat zijn verre van kleine acteurs en actrices.

Ik heb getwijfeld of ik into spoiler territory wilde gaan of niet en het is dat laatste geworden, voor het geval iemand er toch genoeg interesse in zou hebben en het graag zou willen kijken. Daarom volgt hierna nog wat aanvullende informatie, zonder dat ik al teveel weg wil geven.

Het ruimteschip waar ze zich op bevinden is de Icarus II. Icarus, zon, get it? Dat betekent dus ook dat er een eerste missie is geweest die hun doel niet gehaald heeft. Onderweg ontvangen ze een noodsingnaal van de eerste Icarus. Op dat moment zijn er twee opties. Doorgaan of een omweg maken.

Ik heb deze film destijds in de bioscoop gezien en ik kan me nog goed herinneren dat ik hyped was door de trailer ervan, die het deuntje van de film Requiem For A Dream gebruikte. De film heeft me verre van teleurgesteld en ik vond het juist tof dat meerdere filmtrailers daarna juist gebruik hebben gemaakt van de muziek van Sunshine.

Cillian Murphy is zo’n acteur die ik gewoon erg tof vind en ik zo’n beetje alles van wil zien. Peaky Blinders heb ik niet zo’n interesse in, maar Oppenheimer wil ik zeker nog een keer zien. Sunshine heb ik ondertussen al zeker tussen de tien en de vijftien keer gezien en daar zullen vast nog wel een aantal keer bijkomen. Echt een geweldige film vind ik het. Hou je van science fiction en heb je deze nog nooit gezien? Dan is het écht een aanrader.

“Only dream I ever have, is the surface of the sun?”

Sunshine trailer

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 maand geleden

Leuk stukje. Hij staat inmiddels op de watchlist. Niet direct een title die me aanspreekt maar voor de afwisseling lijkt ie me best leuk.

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden

Hmm, heb de trailer even gezien, maar het lijkt meer survival horror te zijn dan scifi. Of zie ik dat helemaal verkeerd? Kun je misschien een film noemen in hetzelfde genre ter oriëntatie?

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Dank voor de reactie. Dan zet ik hem niet meteen helemaal bovenaan mijn lijstje 😉

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nou, ik heb hem zowaar gekeken en ik vrees dat onze gamesmaak net zo hard van elkaar afwijkt als onze filmsmaak… :S
Ik vond de film voor het eerste 2/3e deel heel leuk. Daarna wisten ze van gekkigheid niet meer wat ze moesten verzinnen om het een beetje spannend te houden. Zal geen spoilers weggeven hier, maar man, man, man… Ging he-le-maal nergens over.

Toch dank voor de kijktip. Voor hetzelfde geld was het wel een succes geweest. Volgende keer beter!

De Lenovo Legion Go: impressie na 1 maand

Wat spelen we dit weekend? 6 en 7 januari